House of Sand and Fog: Η πανέμορφη τραγωδία

House of Sand and Fog
Πηγή: Cinematics

Το House of Sand and Fog βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του συγγραφέα Dubus Andre ΙΙΙ, το οποίο ήταν φιναλίστ για τα National Book Award. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Vadim Perelman που ήταν γνωστός περισσότερο για σκηνοθεσία διαφημιστικών, ενώ το 2020 σκηνοθέτησε το εξαιρετικό πολεμικό δράμα Persian Lessons. Ακόμα, το House of Sand and Fog κατάφερε να κερδίσει τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ και μία υποψηφίοτητα για Χρυσή Σφαίρα.

Υπόθεση

Το House of Sand and Fog διαδραματίζεται στο υπέροχο San Francisco. H νεαρή Kathy, που είναι συναισθηματικά διαλυμένη, θα βρεθεί ξαφνικά άστεγη. To σπίτι που μένει θα βγει σε πλειστηριασμό ύστερα από ένα τραγικό λάθος. Επίσης, ψάχνει μια ανάπαυλα από τον γάμο της για να ηρεμήσει ψυχολογικά. Εκείνη την χρονική στιγμή θα γνωρίσει τον Lester, ένα συμπαθητικό σερίφη, ο οποίος θα προσπαθήσει να την βοηθήσει, σε αυτή την δύσκολη στιγμή. Τελικά, το σπίτι θα καταλήξει σε έναν Ιρανό πρόσφυγα που θα βρει το συγκεκριμένο σπίτι σε μια εφημερίδα, για να ζήσει με την οικογένεια του και να αρχίσει μια καινούρια ζωή.

O Ιρανός πρώην συνταγματάρχης κάνει αρκετές δουλειές για να καταφέρει να συντηρεί την οικογένεια του. Πέρα από αυτό, έχει ακόμα ένα σκοπό για το αμφιλεγόμενο αυτό σπίτι. Θέλει να το πουλήσει σε μεγαλύτερη τιμή για να μπορεί να χτίσει μια βίλα για την οικογένεια του και τα υπόλοιπα χρήματα να τα επενδύσει για την μόρφωση του  γιου του. Η Kathy παράλληλα θα προσπαθήσει να τους κάνει την ζωή δύσκολη, ενώ ο σερίφης τους απειλεί ότι θα τους εξορίσει από την χώρα αν δεν αφήσουν το σπίτι. Στο τέλος όλες αυτές οι συγκυρίες θα φέρουν τραγικά αποτελέσματα..

Διαβάστε επίσης  Κριτική για την ''ΕΙΣΒΟΛΗ'' στα Δευτερότριτά μας
House of Sand and Fog
Πηγή: Imdb.com

Κριτική

Οι ερμηνείες στο House of Sand and Fog είναι υποδειγματικές. Η Jennifer Connely με αυτά τα υπέροχα και ψυχρά μάτια , κρατάει σωστά την ισορροπία ανάμεσα στην απόγνωση και την αποφαστικότητα. Ακόμα, ο ρόλος του αγαπήμενου Ben Kingsley δύσκολα θα αφήσει τους θεατές ασυγκίνητους και ειδικότερα προς το τέλος της ταινίας. Βέβαια, η παρουσία της Shohreh Aghdashloo κλέβει την παράσταση ανάμεσα στα μεγαθήρια της υποκριτικής, που μαζί με τον Ben Kingsley δίκαια κέρδισαν τις υποψηφιότητες για το χρυσό αγαλματίδιο.

Ο πρωτάρης σκηνοθέτης Vadim Perelman του House of Sand and Fog κάνει εξαιρετική δουλειά. Αρχικά, μεταμορφώνει το απλό σπίτι σε μέσο εύρεσης ταυτότητας των πρωταγωνιστών. Στη συνέχεια, γίνεται ένα μέρος που εξελίσσονται φυλετικές διαμάχες οι οποίες όσο περνάει η ώρα κλιμακώνονται. Η σκοτεινή φωτογραφία και τα καιρικά φαινόμενα δημιουργούν μια ηλεκτρική ατμόσφαιρα, ενώ η μουσική επένδυση αν και λιγοστή βάζει στον κλίμα τον θεατή.

Αξίζει να την δω;

Το House of Sand and Fog είναι μια ταινία με πολύ καλές ερμηνείες και ωραία σκηνοθεσία. Έχει ένα μελαγχολικό περιέχομενο και όμορφα μελοδραματικά στοιχεία, με ένα φινάλε που μοιάζει πεσιμιστικό. Τέλος, πιστεύω ότι περνάει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα στους θεατές. Οι περισσότεροι ζητούν απεγνωσμένα όλο και περισσότερα πράγματα, χωρίς να υπολογίσουν τα συντρίμμια που θα αφήσουν στους εαυτούς τους άλλα και στον περίγυρο..

Δείτε το τρέιλερ:

Ταινίες, ταινίες και πάλι ταινίες. Μόνος ή με παρέα. Από κωμωδία μέχρι σπλατεριά. Αγαπημένος ηθοποιός Denzel Washington. Αγαπημένη ταινία Μan on fire. Αγαπημένη ατάκα “What we do in life echoes in eternity.” – Maximus, “Gladiator”.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

οικονομικά

Οικονομικά: είναι αναγκαίο να διδάσκονται;

Τη στιγμή που μαθήματα όπως Αρχαία, Φυσική, Χημεία διδάσκονται επί
Στην εικόνα απεικονίζεται με μπλε γράμματα η φράση Help I'm A Fish, η οποία σχηματίζει ένα ψάρι. Το background της εικόνας είναι μαύρο.

Help! I’m A Fish: Βοήθεια! Είμαι Ψάρι

Help! I’m A Fish (Δανικά: Hjælp, jeg er en