Η Μικρή Γοργόνα: Η live-action ταινία που έγινε viral στο TikTok

Πηγή εικόνας: www.uhdpaper.com

Η Μικρή Γοργόνα είναι η νέα live-action ταινία της Disney που κυκλοφόρησε στις 26 Μαΐου 2023. Βασίζεται στο παιδικό της Disney που κυκλοφόρησε το 1989 και πολλοί προσπαθούν να εντοπίσουν τις διαφορές και τις ομοιότητες με την παλιά εκδοχή. Σε σκηνοθεσία Rob Marshall και με πρωταγωνιστές τη Halle Bailey ως Ariel και τον Jonah Hauer-King ως πρίγκιπα Eric, η ταινία αποτέλεσε παγκόσμια επιτυχία, τα τραγούδια της οποίας έγιναν viral στο TikTok.

Δες ένα παράδειγμα εδώ:

https://vm.tiktok.com/ZGJQc8K7w/

Βασισμένη στην ταινία κινουμένων σχεδίων του 1989 της Disney, η ταινία “Η Μικρή Γοργόνα” δεν είχε τρανταχτές αλλαγές στην πλοκή, παρά μόνο στα τραγούδια που συμπεριλήφθηκαν. Ο κωμικός χαρακτήρας του σεφ δεν πήρε μέρος στην ταινία, και μεγαλύτερο ρόλο φάνηκαν να έχουν οι αδερφές της Ariel που είχαν βοηθήσει στο καθάρισμα του ωκεανού από τα απομεινάρια του ναυαγίου, ενώ στην ταινία κινουμένων σχεδίων δεν είχε δοθεί μεγάλη σημασία στην ύπαρξή τους, καθώς εμφανίζονται μόνο στην αρχή.

Advertisements
Ad 14

Πλοκή ταινίας

Η μικρή γοργόνα Ariel είχε από πάντα εμμονή με τον κόσμο των ανθρώπων. Το να είναι μέρος του κόσμου της θάλασσας δεν της φαίνεται ποτέ αρκετό και οποιαδήποτε μικρή επαφή έχει με τον κόσμο των ανθρώπων μοιάζει μαγική. Προσπαθεί να καταλάβει την ανθρώπινη φύση συλλέγοντας πράγματα που πέφτουν στη θάλασσα, αλλά η αντιπαράθεση με τον πατέρα της την κάνει να καταλάβει ότι δεν της αρκεί να κάνει μόνο υποθέσεις για τον κόσμο των ανθρώπων. Θέλει να τον ζήσει. 

Διαβάστε επίσης  Κινούμενα σχέδια: Ταινίες μόνο για παιδιά;

Πηγαίνοντας στην επιφάνεια, γίνεται μάρτυρας ενός ναυαγίου και έτσι σώζει τον πρίγκηπα Eric. Η Ursula, που στην καινούργια ταινία είναι και αδερφή του Triton, του βασιλιά της θάλασσας, βρίσκει την ευκαιρία να προσφέρει στην Ariel κάτι που δεν μπορεί να αρνηθεί: τη δυνατότητα να δει τον ανθρώπινο κόσμο από κοντά. 

Πηγή εικόνας: www.uhdpaper.com

Έτσι, της κλέβει τη φωνή και της δίνει πόδια, μαζί με ένα περιθώριο τριών μερών. Μέσα σε αυτές τις τρεις μέρες, πρέπει να μπορέσει να φιλήσει τον πρίγκηπα για να μπορέσει να ζήσει στον κόσμο των ανθρώπων. Διαφορετικά, θα ανήκει πλέον στην Ursula. Υπάρχει όμως ένα επιπλέον εμπόδιο: η Ariel δεν θυμάται ότι πρέπει να δώσει στον πρίγκηπα αυτό το φιλί της πραγματικής αγάπης. Θα μπορέσει η Ariel να τα καταφέρει;

Κριτική ταινίας

Η ταινία “Η Μικρή Γοργόνα” απέσπασε θετικές κριτικές τόσο για τις επιλογές των ηθοποιών όσο και για τα καινούργια τραγούδια που συμπεριλήφθηκαν. Πολλοί είχαν αμφιβολίες για το αν θα μπορούσε μία μαύρη ηθοποιός να αντικατοπτρίσει την προσωπικότητα της Ariel έτσι όπως ήταν στο παιδικό του 1989, αλλά η ερμηνεία της φάνηκε να ολοκληρώνει τη χαρούμενη προσωπικότητα της γοργόνας Ariel. Ταυτόχρονα, πολλοί λάτρεψαν τα τραγούδια της ταινίας και την ερμηνεία τους, όπως, παραδείγματος χάρη, το “Under The Sea” που ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο ο Daveed Diggs.

Πηγή εικόνας: www.uhdpaper.com

Είναι όμως “Η Μικρή Γοργόνα” μία live-action ταινία που αξίζει να δεις; Οι φανατικοί της παλιάς ταινίας θα υποστηρίξουν ότι τίποτα δεν αντιστοιχεί με το ορίτζιναλ και ότι οι αλλαγές που έκαναν δεν ήταν για το καλύτερο. Παρόλα αυτά, έχοντας παρακολουθήσει και τις δύο ταινίες, είναι εμφανές ότι η καινούργια ταινία εντάσσει μία νέα ανανεωμένη οπτική στην εκδοχή της παλιάς, χωρίς πολλές αλλαγές. Με την πλοκή να μένει σχεδόν άθικτη, πέρα από κάποια σημεία που δεν τροποποίησαν το τέλος συνολικά, “Η Μικρή Γοργόνα” αποδείχθηκε μία κινηματογραφική επιτυχία. 

Διαβάστε επίσης  Ηρωίδες των κόμικ που πρέπει να δούμε στον κινηματογράφο (Fancast)

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τεχνητοί μύες με ενσωματωμένες δομές διακλάδωσης μπορούν να ελέγξουν την πολύπλοκη κίνηση

Η δημιουργία ρομπότ για την ασφαλή βοήθεια των θυμάτων καταστροφών
bikini

Coquette bikini: Tο απόλυτο καλοκαιρινό item

Έχεις αρχίσει ήδη να ψάχνεις τα look σου για το