Τα live-action remakes της Disney από το χειρότερο στο καλύτερο.

100+] Disney Logo Wallpapers | Wallpapers.com
Πηγή εικόνας: Disney.com

Στις 26 Μαϊου η Disney κυκλοφόρησε την live-action εκδοχή της κλασσικής και πολυαγαπημένης ταινίας “Little Mermaid”. Έτσι, η Disney ,που σε λίγους μήνες (16 Οκτωβρίου) κλείνει τα 100, έφτασε αισίως τα 24 live-action remake αγαπημένων ταινιών. Και εμείς είμαστε εδώ, για να τα κατατάξουμε, από το χειρότερο στο καλύτερο.

24) The Jungle Book: Mowgli’s Story – 1998

Πολύ κακή ταινία ακόμα και για την εποχή της. Ένα πολύ κακό και εντελώς ανούσιο live-action remake της αξιαγάπητης ταινίας του 1967. Αρχικά ήταν λάθος της ταινίας η επιλογή αληθινών ζώων αντί για χρήση CGI.
Πηγή εικόνας: IMDb

Πολύ κακή ταινία ακόμα και για την εποχή της. Ένα πολύ κακό και εντελώς ανούσιο live-action remake της αξιαγάπητης ταινίας του 1967. Αρχικά ήταν λάθος της ταινίας η επιλογή αληθινών ζώων αντί για χρήση CGI. Δυστυχώς για όλους μας αυτό δεν ήταν και το μεγαλύτερο λάθος. Καθώς τα ζώα “μιλάνε”, με ένα άθλιο και ασυγχρόνιστο voice over, ενώ το στόμα τους μένει εντελώς ακίνητο σαν να επικοινωνούν με τηλεπάθεια. Δεν είμαστε σίγουροι αν είδαμε την ιστορία του Μόγλη ή μια άθλια μεταγλωττισμένη ισπανική σαπουνόπερα όπου όλα τα ζώα επικοινωνούν σαν τον Professor X. Το μοντάζ είναι επιεικώς απαράδεκτο (ακόμα και για την εποχή του). Ενώ το “τροπικό δάσος” μοιάζει περισσότερο με την Πεντέλη. Με διαφορά το χειρότερο live-action της Disney.

Βαθμολογία Rotten Tomatoes: 32% από κοινό / χωρίς βαθμολογία από κριτικούς

Βαθμολογία IMDb: 4,2/10

Advertisements
Ad 14

23) Peter Pan and Wendy – 2023

Η Disney αποφάσισε να κάνει το live-action remake της πολυαγαπημένης ταινίας του 1953. Το Peter Pan and Wendy κυκλοφόρησε στις 28 Απριλίου στο Disney+ και δεν είναι καθόλου αυτό που περιμέναμε.
Πηγή εικόνας: Disney+

Η Disney αποφάσισε να κάνει το live-action remake της πολυαγαπημένης ταινίας του 1953. Το Peter Pan and Wendy κυκλοφόρησε στις 28 Απριλίου στο Disney+ και δεν είναι καθόλου αυτό που περιμέναμε. Οι David Lowery και Toby Halbrooks πέφτουν στην ίδια παγίδα που έχουν πέσει πολλοί σκηνοθέτες και σεναριογράφοι στο παρελθόν. Ένα remake που διαφοροποείται αρκετά (αλλά όχι και τόσο) από την πηγή, εισάγει νέα backstories, και αδικεί αγαπημένους χαρακτήρες, που καταλήγουν ανιαροί και χωρίς προσωπικότητα (με πρώτο και …χειρότερο, τον Peter Pan). Έτσι ξεριζώνουν βίαια όλη την μαγεία της αυθεντικής ιστορίας.

Στα αρνητικά της ταινίας έρχεται να προστεθεί το πολύ κακό CGI. Ενώ η αρκετά καλή ερμηνεία του Jude Law (ως Captain Hook) χαντακώνεται από το ίδιο το σενάριο. Τέλος η προσπάθεια της Disney να δημιουργήσει συμπόνια γύρω απ’ τον χαρακτήρα του Captain Hook αποτυγχάνει παταγωδώς. Πετυχαίνει ωστόσο να δημιουργήσει δύο κακούς (σ.σ Peter Pan). Προς αποφυγή spoilers δεν θα πούμε τι έκανε ο Peter Pan στον Hook, αλλά σίγουρα δεν είναι καλό μήνυμα για τα παιδιά. Σε σύγκριση με την live-action ταινία της Universal (Peter Pan – 2003), το Peter Pan and Wendy βρίσκεται να χάνει με διαφορά, καθώς υστερεί παντού. Ακόμα και στο CGI, παρόλο που είναι 20 χρόνια “νεότερη”.

Βαθμολογία Rotten Tomatoes: 11% από το κονό και 62% από κριτικούς

Βαθμολογία IMDb: 4,2/10

22) Pinocchio – 2022

Με διαφορά το πιο απογοητευτικό live-action της Disney. Με ένα αρκετά αξιόλογο καστ και έναν έμπειρο σκηνοθέτη. Το Pinocchio είναι απορίας άξιο πως κατέληξε τόσο κακό. Ο Tom Hanks δίνει ίσως την χειρότερη ερμηνέια στην καριέρα του.
Πηγή εικόνας : PCMag Greece

Με διαφορά το πιο απογοητευτικό live-action της Disney. Με ένα αρκετά αξιόλογο καστ και έναν έμπειρο σκηνοθέτη. Το Pinocchio είναι απορίας άξιο πως κατέληξε τόσο κακό. Ο Tom Hanks δίνει ίσως την χειρότερη ερμηνέια στην καριέρα του. Η δουλειά του Robert Zemeckis πίσω από τις κάμερες δεν έχει καμία σχέση με τις εμβληματικές ταινίες του παρελθόντους. Ενώ το CGI είναι “καρτουνίστικο” και παρόλο που ήταν ωραία ιδέα, σαν αποτέλεσμα δεν έδεσε σωστά με το σύνολο. Εν τέλει η live-action εκδοχή χάνει όλη την μαγεία της ταινίας του 1940, ενώ γενικότερα αποτυγχάνει να μεταδώσει όλα τα μηνύματα της υπέροχης ιστορίας του Κάρλο Κολόντι.

Βαθμολογία Rotten Tomatoes: 29% από κριτικούς και 27% από κοινό

Βαθμολογία IMDb: 5/10

21) 102 Dalmatians – 2000

Το "102 Dalmatians" είναι το (ανούσιο) sequel του ιδιαίτερα απολαυστικού "101 Dalmatians" (1996). Η Cruela βγαίνει από την φυλακή πλήρως "ανανεωμένη".
Πηγή εικόνας: PastPosters

Το “102 Dalmatians” είναι το (ανούσιο) sequel του ιδιαίτερα απολαυστικού “101 Dalmatians” (1996). Η Cruela βγαίνει από την φυλακή πλήρως “ανανεωμένη”. Καθώς πλέον αγαπάει τους σκύλους και προσπαθεί να τους σώζει αντί να τους κάνει παλτό. Δυστυχώς η μεταστροφή αυτή δεν κρατάει για πολύ και ξαναεπιστρέφει στα σατανικά της σχέδια. Η ομάδα των σεναριογράφων φοβήθηκε να κάνει κάτι φρέσκο, και έτσι πολύ γρήγορα καταλήγουμε να βλέπουμε μια πολύ χειρότερη εκδοχή του “101 Dalmatians”. Τι θα γινόταν αν για παράδειγμα η μεταστροφή της Cruela ήταν ολική και έπρεπε τώρα αυτή να προστατέψει τα κουτάβια από έναν νέο σατανικό χαρακτήρα; Μια ενδεχομένως πιο ενδιαφέρουσα ταινία! Ξεχωρίζει η εξαιρετική ερμηνεία της  Glenn Close (ως Cruela De Vil), που ωστόσο δεν αρκεί για να σώσει την ταινία.

Βαθμολογία Rotten Tomatoes: 32% από το κοινό και 31% από κριτικούς.

Βαθμολογία IMDb: 4,8/10

20) Mulan – 2020

Άλλο ένα live-action remake μιας κλασσικής, αγαπημένης Disney ταινίας. Και για ακόμα μία φορά, χάνεται όλη η μαγεία. Η ομάδα των σεναριογράφων πήρε όλα τα όμορφα και ενδυναμωτικά μηνύματα της animated ταινίας και ... τα πέταξε από το παράθυρο.
Πηγή εικόνας: random.gr

Άλλο ένα live-action remake μιας κλασσικής, αγαπημένης Disney ταινίας. Και για ακόμα μία φορά, χάνεται όλη η μαγεία. Η ομάδα των σεναριογράφων πήρε όλα τα όμορφα και ενδυναμωτικά μηνύματα της animated ταινίας και … τα πέταξε από το παράθυρο. Η Mulan της animated ταινίας είναι μια πολύπλοκη χαρακτήρας. Είναι έξυπνη, επινοητική, παθιασμένη, πεισματάρα, ριζοσπαστική, αλλά ταυτόχρονα είναι αδέξια, δυσκολεύεται να ταιριάξει, πρέπει να προσπαθήσει σκληρά για να φτάσει τους υπόλοιπους στο στράτευμα και τελικά να τους ξεπεράσει! Και τίποτα από αυτά δεν μεταφέρθηκε στο live-action. Σαν να μην έφταναν αυτά, πολλοί αγαπημένοι (και σημαντικοί για την πλοκή της animated εκδοχής) χαρακτήρες, και όλα τα τραγούδια, εξαφανίζονται εντελώς από το σενάριο. Mulan χωρίς Mushu σαν Χιονάτη χωρίς νάνους! Ενώ το πολύ κακό CGI έρχεται να προστεθεί σαν κερασάκι σε μια πολύ άνοστη τούρτα! Μαζί με την εντελώς επιφανειακή και στερεοτυπική παρουσίαση της κινέζικης κουλτούρας.

Βαθμολογία Rotten Tomatoes: 46% από το κοινό και 72% από κριτικούς

Βαθμολογία IMDb: 5.7/10

19)  Alice Through the Looking Glass – 2016

Πολύχρωμο και αλλόκοτο είναι η καλύτερη περιγραφή που μπορείς να βρείς για αυτό το live-action sequel του "Alice in Wonderland" (2010). Οπτικά είναι, πέρα κάθε αμφιβολίας, μια πολύ ιδιότροπη μεν, ενδιαφέρουσα δε ταινία.
Πηγή εικόνας: mana pop

Πολύχρωμο και αλλόκοτο είναι η καλύτερη περιγραφή που μπορείς να βρείς για αυτό το live-action sequel του “Alice in Wonderland” (2010). Οπτικά είναι, πέρα κάθε αμφιβολίας, μια πολύ ιδιότροπη μεν, ενδιαφέρουσα δε ταινία. Ωστόσο δεν υπάρχει η κατάλληλη υποστήριξη από το σενάριο. Η Linda Woolverton επιλέγει να διαφοροποιηθεί υπερβολικά από την πλοκή του βιβλίου. Για την ακρίβεια, η μόνη σχέση της ταινίας με το βιβλίο του Lewis Carroll είναι ένα easter-egg στις αρχές της ταινίας.

Διαβάστε επίσης  The Bone Collector: Ένα κλασικό θρίλερ των '90s

Η πλοκή με το ταξίδι στον χρόνο είναι γεμάτη σεναριακά κενά – όπως σχεδόν πάντα στις ιστορίες με ταξίδι στον χρόνο. Ενώ οι νέοι χαρακτήρες και ο εμπλουτισμός των backstory είναι τουλάχιστον απογοητευτικά. Μοιραία, όπως οι περισσότερες ταινίες που επιλέγουν να διαφοροποιηθούν τόσο από την “πηγή” καταλήγει κάπως μπερδεμένη, και παράλληλα αδικεί πολυαγαπημένους χαρακτήρες. Εν τέλει το Alice Through the Looking Glass δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα “Alice in Wonderland” χωρίς την σκηνοθετική σπίθα του Tim Burton. Και δυστυχώς αυτή η “σπίθα” κάνει μεγάλη διαφορά!

Βαθμολογία Rotten Tomatoes 48% από κοινό και 29% από κριτικούς

Βαθμολογία IMDb: 6.2/10

18) Dumbo – 2019

Όντας μια ταινία με τον Tim Burton στον τιμόνι, το Dumbo είναι μια οπτική πανδαισία. Με καλοφτιαγμένο και αξιολάτρευτα γλυκό (τα μάτια του Dumbo σου μαγεύουν την καρδιά) CGI. Ενώ περικλύεται και από ένα εκπληκτικό καστ (Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVitto, Eva Green). Και με μία πλοκή πιο σκοτεινή απ' το πρωτότυπο. Το Dumbo είχε όλα τα φόντα να μπει στην 10αδα, αλλά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.
Πηγή εικόνας: Disney +

Όντας μια ταινία με τον Tim Burton στον τιμόνι, το Dumbo είναι μια οπτική πανδαισία. Με καλοφτιαγμένο και αξιολάτρευτα γλυκό (τα μάτια του Dumbo σου μαγεύουν την καρδιά) CGI. Ενώ περικλύεται και από ένα εκπληκτικό καστ (Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVitto, Eva Green). Και με μία πλοκή πιο σκοτεινή απ’ το πρωτότυπο. Το Dumbo είχε όλα τα φόντα να μπει στην 10αδα, αλλά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Δυστυχώς ο Dumbo έχει β’ ρόλο στην ίδια του την ταινία. Ενώ αποτελώντας remake μιας ταινίας του 1941, που μοιραία έχει χάσει την “επαφή” της με τις νέες γενιές, το Dumbo έμεινε στις σκιές και στην υποτίμηση.  Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι μια κακή ταινία. Αντιθέτως, αποτελεί μια διαφορετική οπτική στην (ήδη αρκετά λυπητερή) ιστορία του Dumbo, που αρκετοί (μαζί και ο αρθρογράφος) μπορούν να βρουν ενδιαφέρουσα. Σαν άτυπο υστερόγραφο θα προσθέσουμε πως μια νέα animation ταινία Dumbo, ένα “φρεσκάρισμα”, θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα!

Βαθμολογία Rotten Tomatoes: 48% από το κοινό και 46% από κριτικούς

Βαθμολογία IMDb: 6.3/10

17) Maleficent: Mistress of Evil – 2019

Όταν έφτασα στους τίτλους τέλους είχα δύο τεράστια ερωτήματα, που παραμένουν ακόμα και τώρα αναπάντητα. Γιατί τόσο CGI; Γιατί τόσο κακό CGI; Ο τίτλος έγραφε Maleficent και Maleficent είδαμε ελάχιστα. Όσα έχτισε η Linda Woolverton (σενάριο) με την πρώτη ταινία, τα γκρέμισε στην δεύτερη. Μια πλοκή κακογραμμένη, και μια ακατανόητη προσπάθεια η Maleficent να μετατραπεί σε (κάτι σαν - αλλά όχι ακριβώς) antihero. Την Maleficent την αγαπήσαμε (και την αγαπάμε) γιατί είναι εμβληματική κακιά και icon. Δεν χρειαζόταν κανένα τέτοιο μπερδεμένο και σαχλό ψευτό-character development. Μια ταινία που δημιουργήθηκε απλά και μόνο για να καπηλευτεί την τεράστια επιτυχία της πρώτη.
Πηγή εικόνας: Disney Movies

Όταν έφτασα στους τίτλους τέλους είχα δύο τεράστια ερωτήματα, που παραμένουν ακόμα και τώρα αναπάντητα. Γιατί τόσο CGI; Γιατί τόσο κακό CGI; Ο τίτλος έγραφε Maleficent και Maleficent είδαμε ελάχιστα. Όσα έχτισε η Linda Woolverton (σενάριο) με την πρώτη ταινία, τα γκρέμισε στην δεύτερη. Μια πλοκή κακογραμμένη, και μια ακατανόητη προσπάθεια η Maleficent να μετατραπεί σε (κάτι σαν – αλλά όχι ακριβώς) anti-hero. Την Maleficent την αγαπήσαμε (και την αγαπάμε) γιατί είναι εμβληματική κακιά και icon. Δεν χρειαζόταν κανένα τέτοιο μπερδεμένο και σαχλό ψευτό-character development. Μια ταινία που δημιουργήθηκε απλά και μόνο για να καπηλευτεί την τεράστια επιτυχία της πρώτης.

Βαθμολογία Rotten Tomatoes: 95% από κοινό και 39% από κριτικούς

Βαθμολογία IMDb: 6,6/10

16) Rudyard Kipling’s The Jungle Book – 1994

Παρόλο που κυκλοφόρησε 4 χρόνια πριν το "The Jungle's Book: Mowgli's Story" δείχνει πολύ νεότερο του. Κάτι που οφείλεται στην καταπληκτική δουλειά που έκανε πίσω από τις κάμερες ο Stephen Sommers. Μια ταινία που αντέχει στο πέρασμα των χρόνων. Ίσως δεν είναι η πρώτη που θα σας έρθει στο μυαλό να δείτε. Αλλά σίγουρα βλέπεται αρκετά ευχάριστα.
Πηγή εικόνας: Flixable

Διαφοροποείται σχεδόν πλήρως τόσο από την animated ταινία του 1967, όσο και από το βιβλίο, και είναι περισσότερο ένα μείγμα Ταρζάν και Μόγλη. Ωστόσο προσπαθεί να πει μία δική της ιστορία, και τα καταφέρνει. Έχει ναι μεν προβλήματα, αλλά ισορροπεί αρκετά καλά ανάμεσα στην κωμωδία, την δράση και το συναίσθημα, ενώ παράλληλα δημιουργεί ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Παρόλο που κυκλοφόρησε 4 χρόνια πριν το “The Jungle’s Book: Mowgli’s Story” δείχνει πολύ νεότερο του. Κάτι που οφείλεται στην καταπληκτική δουλειά που έκανε πίσω από τις κάμερες ο Stephen Sommers. Μια ταινία που αντέχει στο πέρασμα των χρόνων. Ίσως δεν είναι η πρώτη που θα σας έρθει στο μυαλό να δείτε. Αλλά σίγουρα βλέπεται αρκετά ευχάριστα.

Βαθμολογία Rotten Tomatoes: 56% από το κοινό και 80% από κριτικούς

Βαθμολογία IMDb: 6/10

15) Lady and the Tramp – 2019

Η animation ταινία του 1955 είχε μια ρομαντική ατμόσφαιρα που δύσκολα μπορεί να αντιγραφεί. Και πράγματι, το live-action remake, αν και κάνει πολύ καλή δουλειά σε όλα τα υπόλοιπα, στερείται αυτής της "μαγείας".
Πηγή εικόνας: GamesRadar

Η animation ταινία του 1955 είχε μια ρομαντική ατμόσφαιρα που δύσκολα μπορεί να αντιγραφεί. Και πράγματι, το live-action remake, αν και κάνει πολύ καλή δουλειά σε όλα τα υπόλοιπα, στερείται αυτής της “μαγείας”. Εκπληκτική δουλειά στο voice-acting οι Tessa Thompson (Λαίδη) και Justin Theroux (Αλήτης). Πολύ όμορφη σκηνοθεσία, με ωραίες σκηνές και αξιόλογο CGI. Βλέπεται ευχάριστα, αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να “αντικαταστήσει” το animation.

Βαθμολογία Rotten Tomatoes: 50% από το κοινό και 66% από τους κριτικούς

Βαθμολογία IMDb: 6.2/10

14) Lion King – 2019

Δεν κατάφερε να μεταφέρει πλήρως τα δυνατά συναισθήματα και την μαγεία του animation. Δίνει την άσχημη εντύπωση ότι η Disney απλώς ήθελε τα "σίγουρα λεφτά" που θα έφερνε το live-action remake της (ίσως) πιο εμβληματικής ταινίας Disney.
Πηγή εικόνας: Hotstar

Δεν κατάφερε να μεταφέρει πλήρως τα δυνατά συναισθήματα και την μαγεία του animation. Δίνει την άσχημη εντύπωση ότι η Disney απλώς ήθελε τα “σίγουρα λεφτά” που θα έφερνε το live-action remake της (ίσως) πιο εμβληματικής ταινίας Disney. Για μία γενιά που “σημαδεύτηκε” και κατακλείστηκε από συναισθήματα στην σκηνή με τον Μουφάσα. Είναι αδύνατον να “νιώσει” κάτι από αυτό το άνευρο και ανιαρό remake. Το Lion King δεν είχε την “φροντίδα” και το live-action remake που του άξιζε.

Βαθμολογία Rotten Tomatoes: 80% από το κοινό και 55% από τους κριτικούς

Βαθμολογία IMDb: 6.8/10

13) The Sorcerer’s Apprentice – 2010

Θυμάστε εκείνη την σκηνή από το Fantasia (1940) που ο Mikey Mouse κάνει τα σκουπόξυλα να περπατάνε και να μεταφέρουν κουβάδες με νερό; Ωραία, αυτό το live-action remake δεν έχει καμία απολύτως σχέση μ' αυτό!
Πηγή εικόνας: Disney+

Θυμάστε εκείνη την σκηνή από το Fantasia (1940) που ο Mikey Mouse κάνει τα σκουπόξυλα να περπατάνε και να μεταφέρουν κουβάδες με νερό; Ωραία, αυτό το live-action remake δεν έχει καμία απολύτως σχέση μ’ αυτό! Ο Balthazar Blake (Nicolas Cage), πρέπει να εκπαιδεύσει τον διάδοχο του θρυλικού μάγου Merlin, ώστε να αποτρέψει την επιστροφή της σατανικής μάγισσας Morgana le Fay. Μόνο που ο διάδοχος αποδεικνύεται πως είναι ένας ιδιότροπος, φοβιτσιάρης, αλλά πανέξυπνος, φοιτητής Φυσικής, ο Dave (Jay Baruchel). Η ταινία καταφέρνει και ισορροπεί πολύ καλά ανάμεσα στην δράση και την κωμωδία. Έχει ένα πολύ ωραίο σενάριο. Και το CGI, παρά την ηλικία της, είναι σε αρκετά καλά επίπεδα. Μια ταινία που βλέπεται ευχάριστα από όλες τις ηλικίες.

Βαθμολογία Rotten Tomatoes: 53% από το κοινό και 40% από τους κριτικούς

Βαθμολογία IMDb: 6.1/10

12) Alice in Wonderland – 2010

Ήταν η "σπίθα" που άναψε την πυρκαγιά. Καθώς, η (απροσδόκητη) επιτυχία του live-action remake της Αλικής στην Χώρα των Θαυμάτων οδήγησε την Disney σε μια μαζική παραγωγή live action remake των διάσημων ταινιών της.
Πηγή εικόνας: Letterboxd

Ήταν η “σπίθα” που άναψε την πυρκαγιά. Καθώς, η (απροσδόκητη) επιτυχία του live-action remake της Αλικής στην Χώρα των Θαυμάτων οδήγησε την Disney σε μια μαζική παραγωγή live action remake των διάσημων ταινιών της. Μέ ενα πλούσιο καστ (Johnny Depp, Mia Masikowska, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Alan Rickman, Timothy Spall) και τον Tim Burton στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Το αποτέλεσμα είναι ακρως απολαυστικό και ίσως το μοναδικό live-action remake που έχει ξεπεράσει σε δημοσιότητα την animation ταινία του. Με ιδιότροπο στυλ και ένα “προσεγμένα απρόσεκτο” CGI, το Alice in Wonderland είτε σε κερδίζει είτε σε χάνει με την πρώτη ματιά.

Διαβάστε επίσης  Vanilla Sky: Mία σουρεαλιστική εμπειρία

Βαθμολογία Rotten Tomatoes: 55% από το κοινό και 51% από κριτικούς

Βαθμολογία IMDb: 6.4/10

11) The Little Mermaid – 2023

Η ταινία που αποτέλεσε την αφορμή για το αρθρο δεν θα τα καταφέρει να μπει στο top10 της λίστας. Το The Little Mermaid είναι μια απολαυστική ταινία. Δυστυχώς όμως από την ημέρα που ανακοινώθηκε το καστ, τα πάντα επισκίασε η επιλογή της Hallie Bailey στον ρόλο της Ariel. Με τις αντιδράσεις στα social media να είναι ακραίες. Ωστόσο, στην τελική η επιλογή της Hallie Bailey φαίνεται να δούλεψε. Καθώς μια star ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν η Disney.
Πηγή εικόνας: TV insider

Η ταινία που αποτέλεσε την αφορμή για το αρθρο δεν θα τα καταφέρει να μπει στο top10 της λίστας. Το The Little Mermaid είναι μια απολαυστική ταινία. Δυστυχώς όμως από την ημέρα που ανακοινώθηκε το καστ, τα πάντα επισκίασε η επιλογή της Hallie Bailey στον ρόλο της Ariel. Με τις αντιδράσεις στα social media να είναι ακραίες. Ωστόσο, στην τελική η επιλογή της Hallie Bailey φαίνεται να δούλεψε. Καθώς μια star ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν η Disney.

Η Hallie Bailey, γνωστή στο νεανικό κοινό, κατάφερε να φέρει κόσμο στις αίθουσες μόνο και μόνο με την παρουσία της. Τώρα στα της ταινίας, η Disney (ευτυχώς) έμεινε αρκετά κοντά στην ιστορία της animation ταινίας. Η Hallie Bailey κάνει εξαιρετική δουλειά στο τραγούδι, όχι όμως και στο υποκριτικό κομμάτι. Μοιάζει σφιγμένη, και η ερμηνεία της δεν μοιάζει καθόλου πιστευτή. Έγινε υπερβολική χρήση CGI, το οποίο ενδεχομένως αλλοίωσε τις ερμηνείες πολλών ηθοποιών. Ενώ το ίδιο το CGI ήταν άβολο και χοντροκομμένο, αλλά δεδομένου ότι η ταινία χρειάζεται ομιλούντα ψάρια και καρκινοειδή, δύσκολα θα μπορούσε να είναι και αλλιώς. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το voice acting, με κάποιες ιδιαίτερα … αταίριαστες επιλογές.

Στο τέλος της ημέρας, το The Little Mermaid είναι μια ταινία για παιδιά και έτσι πρέπει να κρίνεται. Έχει τα στραβά της, αλλά σίγουρα τα μικρότερα μέλη της οικογένειας θα διασκεδάσουν βλέποντας την.

Υ.Γ

Οι διάφορες φήμες και σκάνδαλα που κυκλοφόρησαν για “πληρωμένες” κριτικές και η αλλαγή στην “βαρύτητα” των βαθμολογιών που ανακοίνωσε το IMDb για την συγκεκριμένη ταινία, μάζεψαν ακόμα περισσότερα σύννεφα πάνω απ΄την … θάλασσα του The Little Mermaid. Ωστόσο η Disney δεν θα νοιαστεί ιδιαίτερα, αρκεί οι εισπράξεις να είναι καλές. Και δυστυχώς δεν είναι τόσο όσο τις περίμεναν. Οι προβλέψεις ήθελαν το The Little Mermaid να σπάει το φράγμα του 1δισ. δολλαρίων στο box office, όπως έκαναν και τα προηγούμενα μεγάλα live-action remake της Disney. Κάτι τέτοιο δεν θα γίνει με την ταινία, που κόστισε 250εκ. στην παραγωγή (χωρίς τα έξοδα μάρκετινγκ), να φτάνει τα 422εκ. στο box office. Σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποτυχία, αλλά δεν είναι και τόσο επιτυχημένη όσο θα ήθελε η Disney.

Βαθμολογία Rotten Tomatoes: 94% από το κοινό και 68% από κριτικούς

Βαθμολογία IMDb: 7.2/10

10) 101 Dalmatians – 1996

Οι λόγοι που το 101 Dalmatians κατακτά την 10η θέση στην λίστα μας θα μπορούσαν να συνοψιστούν σε δύο λέξεις, Glenn Close! Η πολυαγαπημένη ηθοποιός δίνει ρεσιτάλ υποκριτικής και είναι με διαφορά η καλύτερη επιλογή για τον ρόλο της Cruella! Καταφέρνει και μεταφέρει στην οθόνη όλη την μοχθηρία και την τρέλα του χαρακτήρα. Εκπληκτική δουλειά και από το υπόλοιπο καστ. Και φυσικά πολλά συγχαρητήρια στα "καλά αγόρια" και "καλά κορίτσια" που υποδύθηκαν άψογα τα 101 σκυλιά Δαλματίας. Τους αξίζουν όλες οι λιχουδιές και τα χάδια του κόσμου, και εσάς σας αξίζει να δείτε αυτή την καταπληκτική ταινία!
Πηγή εικόνας: TV insider

Οι λόγοι που το 101 Dalmatians κατακτά την 10η θέση στην λίστα μας θα μπορούσαν να συνοψιστούν σε δύο λέξεις, Glenn Close! Η πολυαγαπημένη ηθοποιός δίνει ρεσιτάλ υποκριτικής και είναι με διαφορά η καλύτερη επιλογή για τον ρόλο της Cruella! Καταφέρνει και μεταφέρει στην οθόνη όλη την μοχθηρία και την τρέλα του χαρακτήρα. Εκπληκτική δουλειά και από το υπόλοιπο καστ. Και φυσικά πολλά συγχαρητήρια στα “καλά αγόρια” και “καλά κορίτσια” που υποδύθηκαν άψογα τα 101 σκυλιά Δαλματίας. Τους αξίζουν όλες οι λιχουδιές και τα χάδια του κόσμου, και εσάς σας αξίζει να δείτε αυτή την καταπληκτική ταινία!

Βαθμολογία Rotten Tomatoes: 40% από το κοινό και 41% από κριτικούς

Βαθμολογία IMDb: 5.7/10

9) Maleficent – 2014

Η Angelina Jolie είναι απλά φανταστική. Ενώ βρίσκει και άψογη χημεία με την Elle Fanning. Σαν πλοκή το Maleficent προσπάθησε να κάνει κάτι διαφορετικό. Μια ταινία Disney, που θα πει την ιστορία από την πλευρά του "κακού".
Πηγή εικόνας: Meanwhile in Rivendell

Η Angelina Jolie είναι απλά φανταστική. Ενώ βρίσκει και άψογη χημεία με την Elle Fanning. Σαν πλοκή το Maleficent προσπάθησε να κάνει κάτι διαφορετικό. Μια ταινία Disney, που θα πει την ιστορία από την πλευρά του “κακού”. Και το “πείραμα” πέτυχε, με τις κινηματογραφικές αίθουσες να γεμίζουν, και την ταινία να “σπάει ταμία” στο box office με 760 εκ. δολλάρια. Παρά τον ενθουσιασμό και την τεράστια οικονομική επιτυχία της ταινίας, υπήρχαν μερικά προβλήματα. Το CGI ήταν κάπως άκομψο και σεναριακά υπήρχαν κάποια κενά. Αλλά η τεράστια αύρα της Angelina Jolie τα επισκίασε και το Maleficent στέκεται στην 9η θέση της λίστας. Και για να είμαστε ειλικρινείς ίσως να αξίζει και πιο ψηλά!

Τέλος, η ταινία θίγει (έστω και επιφανειακά) το θέμα του βιασμού. Τόσο επιφανειακά που ίσως στις μικρότερες ηλικίες θα περάσει απαρατήρητο.

Βαθμολογία Rotten Tomatoes: 70% από το κοινό 54% από κριτικούς

Βαθμολογία IMDb: 6.9/10

8) Beauty and the Beast – 2017

Η μαγική Emma Watson "μεταμορφώνεται" (μεταφορικά) στην Πεντάμορφη και ο Dan Stevens μεταμορφώνεται (κυριολεκτικά) στο Τέρας. Ένα καστ γεμάτο εξαιρετικούς ηθοποιούς, ένα πανέμορφο κάστρο φτιαγμένο και επιπλωμένο με εξαιρετικό CGI, και ένα απογειωμένο box office με 1,2δισ. δολάρια!
Πηγή εικόνας: Disney Tourist Blog

Η μαγική Emma Watson “μεταμορφώνεται” στην Πεντάμορφη και ο Dan Stevens μεταμορφώνεται στο Τέρας. Ένα καστ γεμάτο εξαιρετικούς ηθοποιούς, ένα πανέμορφο κάστρο φτιαγμένο και επιπλωμένο με εξαιρετικό CGI, και ένα απογειωμένο box office με 1,2δισ. δολάρια! Το live-action του Beauty and the Beast έχει την δική του μαγεία. Ωστόσο η animation ταινία του 1991, που προτάθηκε και για Όσκαρ, είναι απλησίαστη. Πολύ ωραία πινελιά, το νέο τραγούδι του Πρίγκιπα. Το εμβληματικό soundtrack θα μπορούσε να είχε αποδωθεί καλύτερα. Παρόλα αυτά το Beauty and the Beast είναι ένα από τα πιο αγαπημένα live-action της Disney και αν δεν το έχετε δει σίγουρα αξίζει να το δείτε.

Βαθμολογία Rotten Tomatoes: 80% από το κοινό και 71% από κριτικούς

Βαθμολογία IMDb: 7.1/10

7) Chip n’ Dale: Rescue Rangers – 2022

Δεν το περιμένατε! Ίσως (οι περισσότεροι) να μην το έχετε καν ακουστά. Κι όμως η Disney κυκλοφόρησε live-action ταινία με τα αγαπημένα μας σκιουράκια. Το Chip n' Dale: Rescue Rangers δεν διαφημίστηκε όσο του άξιζε, και δυστυχώς στην χώρα μας πέρασε σχεδόν απαρατήρητο.
Πηγή εικόνας: Disney +

Δεν το περιμένατε! Ίσως (οι περισσότεροι) να μην το έχετε καν ακουστά. Κι όμως η Disney κυκλοφόρησε live-action ταινία με τα αγαπημένα μας σκιουράκια. Το Chip n’ Dale: Rescue Rangers δεν διαφημίστηκε όσο του άξιζε, και δυστυχώς στην χώρα μας πέρασε σχεδόν απαρατήρητο. Ωστόσο παραμένει ένα μικρό (στο μέγεθος του Chip και του Dale) κωμικό διαμαντάκι! Εξαιρετική πλοκή, καλογραμμένα και φρέσκα αστεία, πολύ ενδιαφέρον, καρτουνίστικο και ευχάριστο CGI, και φυσικά η φωνή του Andy Samberg! Αξίζει οπωσδήποτε να το δείτε!

Διαβάστε επίσης  Gray Man και Worst Person: Νέες Ταινίες 14/7

Βαθμολογία Rotten Tomatoes: 79% από το κοινό και 80% από κριτικούς

Βαθμολογία IMDb: 7/10

6) Aladdin – 2019

Μπορεί να μην έχει την ίδια μαγεία με την animation εκδοχή. Ωστόσο η Disney στο live-action remake του Alladin μας ανταμοίβει με μια εκπληκτική τριάδα πρωταγωνιστών. Mena Massoud (Aladdin), Naomi Scott (Jasmine) και Will Smith (Genie) βρίσκουν μια εκπληκτική χημεία στην οθόνη. Ειδικά ο Will Smith, η επιλογή του οποίου ως τζίνι είχε χλεβαστεί αρκετά στα social media, έκανε καταπληκτική δουλειά και "έκλεισε στόματα". Πολύχρωμο, με δράση, κωμωδία, και μαγικό  CGI. Το Aladdin είναι ένα καταπληκτικό remake, αξίζει τον χρόνο σας και θα το απολαύσετε!
Πηγή εικόνας: TV insider

Μπορεί να μην έχει την ίδια μαγεία με την animation εκδοχή. Ωστόσο η Disney στο live-action remake του Alladin μας ανταμοίβει με μια εκπληκτική τριάδα πρωταγωνιστών. Mena Massoud (Aladdin), Naomi Scott (Jasmine) και Will Smith (Genie) βρίσκουν μια εκπληκτική χημεία στην οθόνη. Ειδικά ο Will Smith, η επιλογή του οποίου ως τζίνι είχε χλεβαστεί αρκετά στα social media, έκανε καταπληκτική δουλειά και “έκλεισε στόματα”. Πολύχρωμο, με δράση, κωμωδία, και μαγικό  CGI. Το Aladdin είναι ένα καταπληκτικό remake, αξίζει τον χρόνο σας και θα το απολαύσετε!

Βαθμολογία Rotten Tomatoes: 94% από το κοινό και 57% από κριτικούς

Βαθμολογία IMDb: 6.9/10

 

Διευκρύνιση: Η παρακάτω κορυφαία 5άδα θα μπορούσε να μπει με οποιαδήποτε σειρά και πάλι θα ήταν σωστή.

Αν μπορούσαμε θα τις βάζαμε και τις 5 στο νούμερο ένα.

Δυστυχώς δεν μπορούμε!

5) Cinderella – 2015

Σκέτη μαγεία. Πιστό στην animation εκδοχή, ενώ ταυτόχρονα καταφέρνει να εμπλουτίσει την ιστορία. Το καστ σωστά στοχευμένο από τους πρωταγωνιστές μέχρι τους κομπάρσους. Lily James (Σταχτοπούτα) και Richard Madden (Πρίγκιπας) έχουν εκπληκτική, οργανική χημεία και "σπίθα" μεταξύ τους. Ενώ οι λατρεμένες Cate Blanchett (μητριά) και Helena Bonham Carter (νεραϊδονονά)  ενσαρκώνουν τέλεια τους ρόλους τους, με την μοχθηρία της μίας και την καλοσύνη της άλλης
Πηγή εικόνας: Town of Marana

Σκέτη μαγεία. Πιστό στην animation εκδοχή, ενώ ταυτόχρονα καταφέρνει να εμπλουτίσει την ιστορία. Το καστ σωστά στοχευμένο από τους πρωταγωνιστές μέχρι τους κομπάρσους. Lily James (Σταχτοπούτα) και Richard Madden (Πρίγκιπας) έχουν εκπληκτική, οργανική χημεία και “σπίθα” μεταξύ τους. Ενώ οι λατρεμένες Cate Blanchett (μητριά) και Helena Bonham Carter (νεραϊδονονά)  ενσαρκώνουν τέλεια τους ρόλους τους, με την μοχθηρία της μίας και την καλοσύνη της άλλης. Εξίσου εκπληκτικά το CGI και τα πρακτικά εφέ, που συνθέτουν ένα πανέμορφο βασίλειο και σε απορροφούν μέσα στην ιστορία από την αρχή μέχρι το τέλος. Αξίζει να την δείτε και μετά να την ξαναδείτε!

Βαθμολογία Rotten Tomatoes: 78% από το κοινό και 83% από κριτικούς

Βαθμολογία IMDb: 6.9/10

4) Christopher Robin – 2018

Ο αξιαγάπητος Winnie τώρα και σε live-action. Ένα από τα πιο πλούσιο σε όμορφα μηνύματα παραμύθι της Disney, είχε (ευτυχώς) το live-action που το άρμοζε. Απόλυτα δίκαιη η υποψηφιότητα για Όσκαρ  (οπτικά εφέ), καθώς το CGI είναι απλά αξιολάτρευτο. Με μπόλικη δόση νοοσταλγίας και καλοκάγαθο χιούμορ. Και έναν Ewan McGregor που κάνει εκπληκτική δουλειά και μας υπενθυμίζει πόσο πραγματικά καλός ηθοποιός είναι.
Πηγή εικόνας: The Hollywood Reporter

Ο αξιαγάπητος Winnie τώρα και σε live-action. Ένα από τα πιο πλούσια σε όμορφα μηνύματα παραμύθι της Disney, είχε (ευτυχώς) το live-action που το άρμοζε. Απόλυτα δίκαιη η υποψηφιότητα για Όσκαρ  (οπτικά εφέ), καθώς το CGI είναι απλά αξιολάτρευτο. Με μπόλικη δόση νοοσταλγίας και καλοκάγαθο χιούμορ. Και έναν Ewan McGregor που κάνει εκπληκτική δουλειά και μας υπενθυμίζει πόσο πραγματικά καλός ηθοποιός είναι. Καθώς μεταφέρει στο έπακρο στην οθόνη όλες τις συναισθηματικές μεταπτώσεις και αλλαγές του χαρακτήρα. Η αλήθεια είναι πως το παιδικό κοινό ίσως δεν εκτιμήσει πλήρως το Christopher Robin (θα το απολαύσει όμως σίγουρα), αλλά είναι μια από τις πιο όμορφες ταινίες Disney για ενήλικες.

Βαθμολογία Rotten Tomatoes: 82% από το κοινό και 72% από κριτικούς

Βαθμολογία IMDb: 7.2/10

3) Pete’s Dragon – 2016

Μια σχεδόν ξεχασμένη animation ταινία της Disney αποτελεί ένα από τα καλύτερα live-action remake της. Το Pete's Dragon είναι ίσως η μοναδική ταινία της λίστας όπου θα τολμήσουμε να πούμε πως το live-action είναι καλύτερο του animation!
Πηγή εικόνας: Disney Movies

Μια σχεδόν ξεχασμένη animation ταινία της Disney αποτελεί ένα από τα καλύτερα live-action remake της. Το Pete’s Dragon είναι ίσως η μοναδική ταινία της λίστας όπου θα τολμήσουμε να πούμε πως το live-action είναι με διαφορά καλύτερο του animation! Καλοδουλεμένο και αξιολάτρευτο CGI. Ενώ και το ιδιαίτερα πλούσιο καστ (Bryce Dallas Howard, Robert Redford, Wes Bentley, Marcus Henderson, Karl Urban) κάνει καταπληκτική δουλειά. Και η πλοκή είναι γλυκιά, στα πρότυπα της Disney και με πάρα πολύ ωραία μηνύματα. Μια ταινία κατάλληλη για οικογένειες, με τα παιδιά να το απολαμβάνουν σίγουρα.

Βαθμολογία Rotten Tomatoes: 72% από το κοινό και 88% από κριτικούς

Βαθμολογία IMDb: 6.7/10

2) The Jungle Book – 2016

Μετά από 3 live-action τελικά η Disney το πέτυχε. Μια live-action ταινία που καταφέρνει να μεταφέρει την μαγεία της animation ταινίας του 1967. Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες προσπάθειες, η Disney επέλεξε να δημιουργήσει το The Jungle Book εξ' ολοκλήρου σε στούντιο και όχι σε κάποια τοποθεσία στην ζούγκλα.
Πηγή εικόνας: Google Play

Μετά από 3 live-action τελικά η Disney το πέτυχε. Μια live-action ταινία που καταφέρνει να μεταφέρει την μαγεία της animation ταινίας του 1967. Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες προσπάθειες, η Disney επέλεξε να δημιουργήσει το The Jungle Book εξ’ ολοκλήρου σε στούντιο και όχι σε κάποια τοποθεσία στην ζούγκλα. Ο Jon Favreau κάνει καταπληκτική δουλειά πίσω απ’ την κάμερα. Η δουλειά στα πρακτικά εφέ και το CGI είναι με διαφορά η καλύτερη της Disney. Με τα πλάνα της ταινίας μοιάζουν πιο αληθινά και από τα αληθινά! Σε αντίθεση με τις περισσότερες live-action ταινίες της Disney, τα τραγούδια είναι άψογα και τα χορευτικά νούμερα που τα συνοδεύουν ταιριάζουν απόλυτα.

Σε αυτό πέρα από το αψεγάδιαστο CGI, αξίζουν τα εύσημα και στους καταπληκτικούς voice actors. Μπορεί να ήταν η πρώτη ταινία για τον Neel Sethi (Μόγλης). Ωστόσο το καστ είναι γεμάτο με τεράστια ονόματα του Hollywood. Bill Murray (Baloo), Ben Kingsley (Bagheera), Idris Elba (Shere Khan), Scarlett Johansson (Kaa), Christopher Walken (King Louie), Giancarlo Esposito (Akela), Lupita Nyong’o (Raksha) και Jon Favreau (Pygmy Hog – και σκηνοθέτης).  Το The Jungle Book είναι απλά πανέμορφο. Μια ταινία που αξίζουν να δουν μικροί και μεγάλοι.

Βαθμολογία Rotten Tomatoes: 86% από το κοινό και 94% από κριτικούς

Βαθμολογία IMDb: 7.4/10

1) Cruella – 2021

Καταπληκτικό! Η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει την πιο αντί-Disney ταινία αυτής της λίστας. Το Cruella είναι κάτι το διαφορετικό. Η Angelina Jolie/Maleficent "άνοιξε τον δρόμο" και η Emma Stone/Cruella ... έτρεξε μαραθώνιο!
Πηγή εικόνας: wallpapers.com

Καταπληκτικό! Η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει την πιο αντί-Disney ταινία αυτής της λίστας. Το Cruella είναι κάτι το διαφορετικό. Η Angelina Jolie/Maleficent “άνοιξε τον δρόμο” και η Emma Stone/Cruella … έτρεξε μαραθώνιο! Η Disney ήθελε να κάνει κάτι διαφορετικό, βρήκε μια ομάδα σεναριογράφων που πίστεψε σε αυτό το όραμα και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε. Η καταπληκτική Emma Stone, ενσαρκώνει τέλεια όλη την τρέλα, την παράνοια και τον ναρκισσισμό της Cruella. Βρίσκει μια οργανική χημεία με την Emma Thompson στην οθόνη. Και αυτό το πρωταγωνιστικό δίδυμο μας χαρίζει ένα σεμινάριο υποκριτικής. Τα κουστούμια είναι ευφάνταστα, πρωτότυπα, ριζοσπαστικά, είνα εντελώς … αντί-Disney, και το λατρεύουμε. Το CGI (στα ελάχιστα σημεία που χρειάζεται) είναι αψεγάδιαστο και υπηρετεί τέλεια τον σκοπό του. Ενώ η πλοκή είναι καταιγιστική, με δράση και ανατροπές. Μια καταπληκτική ταινία, λιγότερο ταιριαστή για παιδιά, και ιδανική για ενήλικο κοινό.

Βαθμολογία Rotten Tomatoes: 97% από το κοινό και 75% από κριτικούς

Βαθμολογία IMDb:  7.3/10

Γεννήθηκε, μεγάλωσε ,ζει και φοιτεί στην Αθήνα. Γνήσιο nerdουλο, λάτρης του σινεμά, των βιβλίων και των κόμικς. Δεινός ακροβάτης μεταξύ σοβαρού και αστείου. Κάθε Τετάρτη πάει για εξομολόγηση γιατί είδε πρώτα το Phantom Menace και μετά το original trilogy.
Έγραψε το βιογραφικό του σε γ' ενικό.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

μπλε ροζ

Γιατί μπλε για τα αγόρια και ροζ για τα κορίτσια;

Ένα διακριτό έμφυλο στερεότυπο που κυριαρχεί εδώ και δεκαετίες παγκοσμίως,

 Πηνελόπη Αλεξίου: Στα χνάρια της ποιητικής συλλογής “Πένθιμη Γη”

Η Πηνελόπη Αλεξίου, κοινωνική ανθρωπολόγος και ποιήτρια, συστήνεται στο λογοτεχνικό