KINO ATHENS με προβολές Βραβείου Κοινού LUX !

Πηγή εικόνας: https://www.kinoathens.org/

Το KINO Athens υποδέχεται φέτος  τις υποψήφιες ταινίες για το Βραβείο Κοινού LUX 2024! Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το διεθνές φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου διοργανώνεται από 1 Μαρτίου έως τις 10 Μαρτίου. Μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τις υποψηφιότητες στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με ελεύθερη είσοδο σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες προβολής. Το Βραβείο Κοινού LUX διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και έχει πάντα τον στόχο να ευαισθητοποιήσει τα κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά προβλήματα που υπάρχουν στην Ευρώπη. Οι υποψήφιες ταινίες θα προβληθούν σε όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης.

Φέτος παραχωρήθηκε στο KINO Athens η προβολή αυτών των ταινιών. Το KINO Athens πραγματοποιείται στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην Τεχνόπολη και το Σεράφειο δήμου Αθηναίων και το γαλλικό ινστιτούτο Ελλάδος. Όπως πέρσι έτσι και τη χρονιά αυτή υποστηρίζεται από το δήμο Αθηναίων, το athens film office και το ελληνικό κέντρο κινηματογράφου. Περιέχει ταινίες από όλο τον κόσμο, κάθε είδους από το ανεξάρτητο σινεμά με ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Επίσης οργανώνονται εργαστήρια, masterclasses και πολλές παράλληλες δράσεις. Αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ήδη ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του, όπου μπορείτε να βρείτε εισιτήρια και περισσότερες πληροφορίες.

Πηγή εικόνας: https://www.kinoathens.org/

Τέλος ο διάσημος καλλιτέχνης Fern Silva, με καταγωγή από Αμερική και Πορτογαλία, είναι αυτός που δημιούργησε το φετινό trailer του Διεθνούς Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας. Με τίτλο Τα Ελάφια του Όρεγκον, μας εισάγει σε ένα δραματικό ομιχλώδες δασικό τοπίο, με εικόνες από την πανσέληνο, σύννεφα καπνού, τρεχούμενα νερά σε βραχώδη όρη και ηφαιστειακή λάβα.

Πηγή εικόνας: https://www.kinoathens.org/

Για πρώτη χρονιά σε συνεργασία με το Athens Film Office παρουσιάζεται και το νέο τμήμα του φεστιβάλ, το KINO Junior με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Το KINO Junior Section θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στον χώρο του Σεράφειου της Αθήνας. Οι ταινίες έχουν επιλεγεί προσεκτικά από τον επιμελητή μας Possidónio Cachapa για να αντικατοπτρίζουν το ενδιαφέρον, τα προβλήματα και τις φιλοδοξίες κάθε διαφορετικής ηλικιακής ομάδας παιδιών, με στόχο να  δημιουργήσουν έναν δεσμό μεταξύ της ταινίας και του παιδιού που αντικατοπτρίζει το σχολείο, το σπίτι, τη ζωή. 

Διαβάστε επίσης  Jim Cummings: Η φιλμογραφία ενός ξεχωριστού indie δημιουργού
Advertisements
Ad 14

Το KINO Athens έχει ως πηγή έμπνευσης την εναλλακτική τέχνη που πηγάζει από τη Νέα Υόρκη με βασικό σκοπό τη συνεχή αλληλεπίδραση των καλλιτεχνών και του κοινού στην πόλη της Αθήνας. Μία μορφή ανταλλαγής ιδεών και καινοτομιών. Μια αληθινή εμπειρία για όποιον συμμετέχει.

Με λένε Δήμητρα και είμαι φιλόλογος! Ακούω ραδιόφωνο κάθε πρωί, παρακολουθώ ταινίες και σειρές σχεδόν καθημερινά, μου αρέσουν τα ταξίδια και το διάβασμα και τώρα αρθρογραφώ εδώ!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

μπλε ροζ

Γιατί μπλε για τα αγόρια και ροζ για τα κορίτσια;

Ένα διακριτό έμφυλο στερεότυπο που κυριαρχεί εδώ και δεκαετίες παγκοσμίως,

 Πηνελόπη Αλεξίου: Στα χνάρια της ποιητικής συλλογής “Πένθιμη Γη”

Η Πηνελόπη Αλεξίου, κοινωνική ανθρωπολόγος και ποιήτρια, συστήνεται στο λογοτεχνικό