Seven- Ένα από τα καλύτερα θρίλερ των 90ς

Η ταινία Seven είναι από τα πιο διάσημα και καλογυρισμένα θρίλερ της δεκαετίας του ‘90. Δεν είναι μόνο το casting που την κάνει να την ξεχωρίζουμε, αλλά και το σενάριο, το οποίο κέρδισε το Όσκαρ και η σκηνοθεσία του Φίντσερ.

Πλοκή Seven

Ο Ντεντέκτιβ Σόμερσετ (Μόργκαν Φρίμαν) πλησιάζει σε λίγες μέρες στην συνταξιοδότηση. Σαν αντικαταστάτης του φτάνει ο Μιλς (Μπραντ Πιτ), ο οποίος είναι κάπως αλαζονικός και άπειρος. Αν και υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους χαρακτήρες, προσπαθούν να συμπράξουν για να λύσουν μια μακάβρια υπόθεση.

Ένας παράφρων δολοφόνος σκοτώνει τα θύματα του, ως τιμωρία γιατί είχαν υποπέσει σε κάποιο από τα  7 θανάσιμα αμαρτήματα. Αυτά είναι η αλαζονεία, η ζηλοφθονία, η οργή, η οκνηρία, η απληστία, η λαιμαργία και η λαγνεία.

Όταν βρίσκουν την ταυτότητα του παρανοϊκού, Τζον Ντο (Κέβιν Σπέισι) το όνομα, προσπαθούν να εισβάλλουν σπίτι του. Εκεί πυροβολεί τους δυο ντεντέκτιβ και ακολουθεί κυνηγητό. Παραλίγο να σκοτώσει τον Μιλς.

Advertisements
Ad 14

Μπαίνοντας στο σπίτι του ανακαλύπτουν πως είναι ένας θρησκόληπτος άνθρωπος, που είχε εμμονή με τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα. Παράλληλα βρήκαν σημειωματάρια με τις ιδέες του. Όταν ο Τζον Ντο διέπραξε και τον πέμπτο φόνο, πηγαίνει στην αστυνομία.

Ο δικηγόρος του αναγγέλλει πως ο πελάτης του θα ομολογήσει τα εγκλήματά του με την προϋπόθεση, πως ο Σόμερσετ και ο Μιλς θα τον ακολουθούσαν  στο μέρος που ήταν τα δυο τελευταία θύματά του. Τους οδηγεί στην έρημο. Εκεί τους βρίσκει ένα βανάκι από μια μεταφορική με ένα δέμα για τον Μιλς.

Διαβάστε επίσης  Un homme et une femme: Δείτε το με κάποιον/α που αγαπάτε

Το δέμα μέσα περιείχε το κεφάλι της γυναίκας του Μιλς, η οποία ήταν έγκυος. Ο Ντο του λέει πως πρέπει να τον σκοτώσει για να τον τιμωρήσει γιατί υπέπεσε στην αμαρτία του φθόνου. Σχέδιο του Ντο ήταν να οδηγήσει τον Μιλς στο αμάρτημα της οργής.

Ο Μιλς εκτός εαυτού τον σκοτώνει. Έτσι το σχέδιο του Ντο επιτυγχάνει. Στο τέλος βλέπουμε χαμένο τον Μιλς και τον αρχηγό της αστυνομίας να ρωτάει τον Σόμερσετ που θα είναι τώρα που θα βγει στην σύνταξη. Η ταινία κλείνει με μερικά λόγια του Χέμινγουεϊ.

Γενικά για τα 7 αμαρτήματα και την ταινία

Για τα αμαρτήματα της ανθρώπινης φύσης δεν είναι η χριστιανική θρησκεία που μίλησε πρώτη φορά. Ξέρουμε πως ήδη ο Αριστοτέλης στα Ηθικά Νικομάχεια, κάνει αναφορά για την Αρετή και τις υπερβολές της, τις αμαρτίες. Αργότερα, οι Χριστιανοί Πατέρες της Εκκλησίας  κατέταξαν τον πίνακα με τα αμαρτήματα.

Το Seven λοιπόν, έχει ως βάση τις 7 θανάσιμες αμαρτίες . Μέσα αυτών προσπαθεί να καταδείξει ο σεναριογράφος την αποξένωση των ανθρώπων. Επίσης, μέσα από την ταινία αναδύονται διάφορα ερωτήματα, όπως το αν αξίζει να παλεύουμε για έναν σάπιο κόσμο και αν αξίζει να φέρνει κανείς παιδιά και να ζουν σε αυτόν τον κόσμο.

Τέλος, αυτό που παρατηρούμε στην ταινία, είναι και η μόνιμη μουντάδα του καιρού και η συνεχόμενη βροχή. Ο καιρός αυτός, σε συνδυασμό με την μουσική, επιτείνουν την ατμόσφαιρα μυστηρίου που επικρατεί στην ταινία.

 

Η αγάπη μου για τον κινηματογράφο ξεκίνησε απο την παιδική μου ηλικία. Η πρώτη ταινία που είχα δει είναι το "Scarface" και αγαπημένος μου ηθοποιός ο Al Pacino. Μελλοντικά θα ήθελα να μπορέσω να ασχοληθώ με την σκηνοθεσία

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός

Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες

Οι Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες είναι ένα σύνολο γλωσσών που χρησιμοποιούνταν στην