Texas Chainsaw Massacre: Ένα ακόμα Re-quel κλασικού slasher

Της μόδας είναι τα τελευταία χρόνια τα reboot-sequels (ή αλλιώς re-quels) στη σκηνή τρόμου. Ξεκινώντας με επιτυχημένο Halloween του 2018, η τάση για ταινίες που είναι πνευματικά sequels ενώ ταυτόχρονα συστήνουν τα franchises σε νέα γενιά, κερδίζει έδαφος. Κηνυγώντας την επιτυχία του Halloween, το Texas Chainsaw Massacre, συνεχίζει την ιστορία του πρώτου, αγνοώντας όλα τα sequels. Αντίστοιχη απόπειρα reboot έγινε και στο Texas Chainsaw 3D του 2013, δίχως να οδηγήσει πουθενά.

Η ιστορία ακολουθεί ένα γκρουπ “ιδεαλιστικών νέων” που καταφθάνει σε μία μικρή εγκαταλελειμένη πόλη του Τέξας, προκειμένου να την πλειστηριάσει σε επενδυτές. Σχεδόν 50 χρόνια έχουν περάσει από την σφαγή του ’73, με μοναδική επιζήσαντα την Sally Hardesty. Ο δολοφόνος κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, καθώς δεν αναγνωρίστηκε ποτέ λόγω της δερμάτινης μάσκας του. Όταν οι νέοι καταφθάσουν στην πόλη, θα συνειδητοποιήσουν πως δεν είναι τόσο άδεια όσο φαίνεται. Θα προλάβει η Sally να επιστρέψει στον τόπο όπου έγιναν όλα προκειμένουν να δώσει ένα τέλος; Ή αυτή είναι η αρχή μίας νέα σειράς αποκρουστικών δολοφονιών;

Ο δάσκαλος γίνεται μαθητής

Το Texas Chainsaw Massacre υπήρξε από τις πιο σημαντικές ταινίες slasher. Γυρισμένη για ψίχουλα, μέσα στον καύσωνα του Τέξας, από άπειρους συντελεστές, έγινε μεγαλη επιτυχία και άνοιξε τον δρόμο για τα εμβληματικά slasher των 80s. Από τότε το franchise έχει συγκριτικά την πιο αδύναμη πορεία μεταξύ των 4 μεγάλων, με τον Leatherface και την οικογένεια του συχνά να ακολουθούν τάσεις χωρίς επιτυχία. Το ίδιο γίνεται και σε αυτή την χωρίς πάθος και κατεύθυνση απόπειρα αντιγραφής του Halloween.

Texas Chainsaw Massacre
Πηγή εικόνας: polygon.com

Όλη η ταινία χτίζει αυτή την επική μάχη ανάμεσα στον Leatherface και στο κορίτσι που επέζησε. Η Sally έχει περάσει τα τελευταία 50 χρόνια προετοιμάζοντας τον εαυτό της για αυτή την επανεμφάνιση. Στο Τέξας έχει την φήμη της σκληροτράχυλης, λίγο ανισόρροπης και απόμακρης γιαγιάς. Κουβαλάει μαζί της μία φωτογραφία με όλους τους φίλους που έχασαν τη ζωή τους εκείνη την ημέρα. Χμ, ακούγεται λίγο γνώριμο όλο αυτό. Ενώ όμως στο Halloween ήταν κάτι πρωτότυπο, που έγινε με σεβασμό στις ρίζες του original, εδώ έχουμε μία προσπάθεια δημιουργίας νέας τριλογίας επειδή αυτό είναι το trend. Ο χαρακτήρας της Sally δεν ξεχωρίζει καθόλου στον ωκεανό των υπόλοιπων final girls, ενώ ο σκηνοθέτης πετάει κυριολεκτικά τον χαρακτήρα της στα σκουπίδια. Την Sally ενσαρκώνει η Olwen Fouére, καθώς η Marilyn Burns έχασε την ζωή της το 2014.

Διαβάστε επίσης  Dreamworks: 9 ταινίες κινουμένων σχεδίων που αγαπήσαμε
Advertisements
Ad 14

Η υπόθεση είναι ανύπαρκτη και ακολουθεί το κλασικό μοτίβο “χαρακτήρες απομονωμένοι μαζί με τον δολοφόνο”. Οι ίδιοι οι χαρακτήρες ενοχλητικοί υπάρχουν εκεί απλώς για να πεθάνουν με τους πιο φρικτούς τρόπους που μπορεί να σκεφτεί ο σκηνοθέτης. Ενδιαφέρουσα, για όλους τους λάθους λόγους, είναι η απόπειρα πολιτικού σχολιασμού. Από τους νόμους περι οπλοκατοχής, μέχρι και τον διχασμό μεταξύ democrats και republicans, η ταινία περνά σε θεματικές ευαίσθητες τις οποίες χειρίζεται χοντροκομμένα και άκομψα. Όπως και το Halloween Kills δηλαδή.

Ένα (χαριστικά) σύντομο, αδιάφορο torture porn

Η μικρή διάρκεια του Texas Chainsaw Massacre (83 λεπτά), είναι η μοναδική χάρη που κάνει. Με μερικές ωραίες στιγμές gore για τους φαν, να προσπαθούν να σώσουν τα άσωστα, το φιλμ ήταν καταδικασμένο από την αρχή. Ενοχλητικοί χαρακτήρες, ανύπαρκτη πλοκή και σχολιασμός στα όρια του κηρύγματος, καθιστούν την ταινία εξαιρετικά δύσκολη στην θέαση. Μόλις τελειώσει η ταινία φροντίστε να μην φύγετε αμέσως. Ακολουθεί ένα post credit scene, σχεδόν προσβλητικό για όσους μείνουν. Η ταινία κυκλοφόρησε και στριμάρει αποκλειστικά στο Netflix.

Trailer:

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο λευκός ελέφαντας, η αληθινή ιστορία της Αγνής Ιωάννου

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι το πιο αληθινό βιβλίο που θα
Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι