Video Game Tαινίες: Ο καλός, ο κακός και ο … αδιάφορος

Video Game
Πηγή: digitalspy.com

Τα video games είναι καθημερινό μέρος της ζωής όλων μας. Η πρόσφατη πανδημία εκτίναξε τις πωλήσεις καθώς η καταπολέμιση της βαρεμάρας βρέθηκε στο προσκήνιο. Αντίθετα, η κινηματογραφική βιομηχανία δέχτηκε τεράστιο πλήγμα, με αίθουσες ανά τον κόσμο να παραμένουν κλειστές σχεδόν για δύο έτη. Όπως είναι φυσικό το Hollywood, ακολουθώντας το παλιό ρητό “Αν δεν μπορείς να τους νικήσεις, πήγαινε με το μέρος τους”, είδε την εύκαιρία για μεγάλα κέρδη. Με το έτοιμο το κοινό, καθώς οι ταινίες βασίζονται σε ήδη υπάρχοντα franchises, με πολλούς φανς, οι video game ταινίες έχουν γνωρίσει σημαντική άνθιση ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Με την τεράστια πλειοψηφία να είναι cash grabs δίχως πάθος, είναι δύσκολο να ξεχωρίσουν κάποια κρυφά διαμαντάκια. Καθώς το Uncharted του Tom Holland είναι σχεδόν εδώ, ας δούμε 3 video game ταινίες που ξεχωρίσαμε για ξεχωριστούς λόγους.

1. Sonic the Hedgehog (2020) – Ο καλός

Σίγουρα χρησιμοποιούμε την έννοια “καλός” πολύ ελάφρια. Εξάλλου τα στάνταρ ποιότητας των video game ταινιών είναι ιδιαίτερα χαμηλά. Είναι το Sonic the Hedgehog μία καλή ταινία; Όχι; Είναι το Sonic the Hedgehog μία διασκεδαστική ταινία που δεν είναι επίπονη στην θέαση; Φυσικά.

Το Sonic μπορεί να μην προσέφερε κάτι φρέσκο στην φόρμουλα τέτοιου είδους ταινιών, αλλά την τελειοποίησε. Με χαρακτήρες που συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι, ωραίες σκηνές δράσης αλλά και κωμωδίας, είναι όλα όσα μπορεί να ζητήσει κανείς από μία ταινία Sonic. Κορωνίδα της ταινίας ο μεγάλος Jim Carrey, ο οποίος φαίνεται να το διασκεδάζει τρελά ως Dr. Robotnik. Είναι η κωμική ιδιοφυία πίσω από την ταινία κι αυτό φαίνεται σε κάθε σκηνή που συμμετέχει.

Διαβάστε επίσης  Sonic the Hedgehog: Μία πολύ φιλότιμη προσπάθεια
Advertisements
Ad 14
Video Game
Πηγή εικόνας: screenrant.ocm

Το Sonic είναι ένα ατόφιο pop corn movie, που προσφέρει την δυνατότητα να το απολαύσεις, δίχως ιδιαίτερη νοητική προσπάθεια, ενώ παράλληλα δεν υποτιμά την νοημοσύνη. Μπόνους πόντους κερδίζει το redesign που έγινε στον Sonic έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις (και memes) από τους φανς. Το σίκουελ αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2022.

 

2. House of the Dead (2003) – Ο κακός

Αχ, το περιβόητο House of the Dead. Εδώ και καιρό η κοινώς αποδεκτή χειρότερη video game ταινία, δεν θα μπορούσε να μην κάνει την εμφάνιση του στην λίστα μας. Ο σκηνοθέτης της Uwe Boll, ξεκίνησε με αυτό εδώ το διαμάντί έναν αγώνα ώστε να αποδείξει πόσο κακές μπορούν να γίνουν οι ταινίες βασισμένες σε video games. Alone in the Dark, Postal και Far Cry. Οποιαδήποτε από αυτές θα μπορούσε εύκολα να πάρει την θέση του House of the Dead. Ωστόσο, ως η ορίτζιναλ απόπειρα, αξίζει την τιμή.

Τι να πρωτοπαρατηρήσει κανείς. Τα πιο-2000s-πεθαίνεις κλιπ από τα παιχνίδια που έχουν ενταχθεί στις σκηνές δράσης; Την ηθοποιία επιπέδου πορνό; Το σενάριο παρμένο από τετράδιο δωδεκάχρονου αγοριού; Ή μήπως ο διάλογος που μας προσφέρει τέτοια διαμάντια όπως:

“Τα δημιούργησες όλα αυτά για να γίνεις αθάνατος. Γιατί;”

“Για να ζήσω για πάντα.”

Η ταινία ενδείκνυται για drinking games με παρέα, μετά από δύσκολη μέρα. Βέβαια προσέξτε μην είστε πολύ επικριτικοί με τις ταινίες του αλλιώς μπορεί να βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Διαβάστε επίσης  Uwe Boll: Ένας ακόμα παρεξηγημένος Ed Wood

3. Need for Speed (2014) – Ο αδιάφορος

Αν είχατε ξεχάσει πως κυκλοφόρησε αυτή η ταινία, μην αγχώνεστε. Δεν είστε μόνοι. Το μακρινό 2014, φρέσκος από την επιτυχία του Breaking Bad, o Aaron Paul έκανε την απόπειρα του για μεταπήδηση στην μεγάλη οθόνη. Αν αναρωτιέστε πόσο καλά πήγε αυτό, απλά προσπαθήστε να φέρετε στον νου σας ταινίες με τον αγαπημένο Jesse (και όχι το El Camino δεν μετράει).

Η ταινία επιχείρησε να χτίσει μία αφήγηση γύρω από ένα video game, με σχεδόν ανύπαρκτη πλοκή. Όντας Hollywood, που θέλει να κυκλοφορήσει κάτι εύκολο για γρήγορα κέρδη, το τελικό αποτέλεσμα ήταν αδιάφορο. Στερεοτυπικές σκηνές δράσης γυρισμένες από επιτροπή, συνηθισμένη ιστορία εκδίκησης και pg διάλογος βυθίζουν την ταινία στα άδυτα της αδιαφορίας. Πολλά ακόμα video game movies θα μπορούσαν να κερδίσουν τον τίτλο της πιο αδιάφορης ταινίας, λογικά όμως τα ξεχάσαμε.

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

look

Πως να αναβαθμίσεις τα basic καλοκαιρινά look!

Καλοκαιράκι…και καλοκαιρινά look, επιτέλους! Αέρινα ρούχα, όχι πολλά items και

Νίκος Μαντάς: «Δεν μπορώ να φανταστώ έναν έρωτα να μοιράζεται»

Ο Νίκος Μαντάς με τη γραφή του εκπλήσσει, προβάλλει το