~ Μπλε Έμεσις ~    Πηγή Εικόνας: reddit.com

Η ταινία “Emesis Blue” κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2023 στο Youtube. Την παραγωγή ανέλαβε το κανάλι Fortress Films. Το παιχνίδι Team Fortress 2 αποτέλεσε την έμπνευση για αυτή την ταινία. Όπως το παιχνίδι είναι τρόμου λοιπόν, έτσι είναι και η ταινία. Διαθέτει αρκετά χαρακτηριστικά ενός βίντεο-παιχνιδιού. Το κύριο θέμα της ταινίας είναι τα μυστικά που κρατάνε μεγάλες εταιρίες σε συνδυασμό με την δυνατότητα να ξεγελάσεις τον θάνατο. Η διάρκεια του είναι 1 ώρα και 48 λεπτά, ωστόσο έχει πολλές πληροφορίες όπως και γεγονότα που ο θεατής πρέπει να παρατηρήσει καλά έτσι ώστε να κατανοήσει πλήρως την ταινία. Μία πολύ ιδιαίτερη και ανεξάρτητη ταινία, η οποία αποκτάει παραπάνω ενδιαφέρον όσο την αναλύεις.

Πλοκή

Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι όπως και τα βίντεο παιχνίδια, έχουμε κάποιους βασικούς χαρακτήρες που μας βοηθάνε να ενταχθούμε στην ιστορία μέσω διαφορετικών οπτικών γωνιών και ρόλων. Εδώ, οι τρεις πιο σημαντικοί χαρακτήρες είναι ο βετεράνος, ο γιατρός, και ο ντετέκτιβ.

Η ιστορία έχει ως εξής: Το 1968, το βράδυ του Halloween, το πρόσωπο της εταιρίας League United Corporation Jules Archibald εξαφανίζεται στο Νέο Μεξικό. Έτσι λοιπόν, ένας ντετέκτιβ συνεργάζεται με ένα βετεράνο για να βρουν τον Archibald. Ταυτόχρονα, ένας νέος ασθενής του γιατρού εξαφανίζεται. Έτσι, ξεκινάει και αυτός να τον ψάχνει. Κάπως έτσι λοιπόν ξεκινάει η ιστορία τους.

Στην αρχή της ταινίας γνωρίζουμε τον γιατρό και τον ασθενή του, τον Scout. Καθώς του χορηγεί χάπια για το άγχος, νομίζουμε ότι είναι Valium. Αργότερα μαθαίνουμε ότι είναι Emesis Diazepam και όχι Valium. Το συγκεκριμένο χάπι λοιπόν είναι πολύ πιο δυνατό από το Valium, και συνεισφέρει στο να ξαναγυρίσει αυτό το άτομο στην ζωή με την βοήθεια του μηχανήματος που έχει η συγκεκριμένη εταιρία. Αν και αυτό είναι ένα καθοριστικό κομμάτι της ιστορίας, αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι κάθε φορά που κάποιος ξαναγεννιέται χάνει σχεδόν τις μισές αναμνήσεις του. Επιπλέον, όσο πιο πολύ ξαναγεννιέται κάποιος, αρχίζει να αλλάζει και χαρακτήρα.

Διαβάστε επίσης  4 youtube κανάλια φωτογραφίας που θα χρειαστείς 
Advertisements
Ad 14

Ακολουθώντας λοιπόν αυτούς τους χαρακτήρες, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε πως η ιστορία αποκτάει βαθύτερο νοήμα. Όχι μόνο οι χαρακτήρες επανέρχονται στην ζωή αλλά, είναι όλα φαύλος κύκλος. Κάθε φορά που κάποιος επανέρχεται στην ζωή, είναι στην αρχή του κύκλου και δεν γνωρίζει τίποτα ακόμα. Παρ’όλα αυτά, κάποιοι θυμούνται και την ‘άλλη πλευρά’.

Πηγή Εικόνας: tumblr.com

Κριτική

Η ταινία αυτή είναι άρτια, πολύπλοκη και όμορφα φτιαγμένη. Οι χρωματικές αντιθέσεις που βλέπουμε συνεισφέρουν στο κομμάτι του τρόμου και του σασπένς. Επίσης, επικρατούν τα σκούρα χρώματα και οι δυσανάλογες φιγούρες. Η πλοκή, αν και ενδιαφέρουσα, έχει τόσα πολλά δεδομένα που ο θεατής δεν προλαβαίνει να τα επεξεργαστεί όλα, και να καταλάβει πλήρως την ιστορία. Ωστόσο, όσο πιο πολύ αναλύεις αυτή την ταινία και δίνεις προσοχή στις λεπτομέρειες, τόσο πιο πολύ ενδιαφέρον έχει.

Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι σύμφωνα με την ιστορία, η μηχανή ‘αναγέννησης’ δημιουργήθηκε λόγω του πολέμου και των θυμάτων του. Ωστόσο, η εταιρία Emesis κράτησε την μηχανή γιατί πίστεψε ότι θα φέρει οικονομικό συμφέρον. Εξάλλου, το παραδέχεται και ο Archibald (διοικητικό στέλεχος της εταιρίας) σε μία σκηνή. Αυτό είναι σίγουρα ένα ενδιαφέρον θέμα που δίνει μία βαρύτητα στην ταινία.

Τελευταία Σχόλια

Μπλε Έμεσις λοιπόν, είναι το χάπι που παίρνει κάποιος, και μπορεί να επανέρθει στην ζωή. Έχοντας αυτό εις υπόψιν, η ταινία αξίζει να την δεις κιαν έχεις και όρεξη, να αναλύσεις!

Με λένε Βασιλική και ενώ γεννήθηκα Αθήνα, το σπίτι μου είναι η Θεσσαλονίκη. Στα 7 μου χρόνια ανακάλυψα ότι λατρεύω να γράφω. Μόλις μπήκαν στην ζωή μου και τα αγγλικά, συνειδητοποίησα ότι τα αγαπάω εξίσου. Έχοντας σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία, μου είναι πλέον συνήθεια να γράφω καθημερινά και στις δύο γλώσσες. Το πάθος μου για αρθρογραφία με οδήγησε εδώ, και νιώθω πολύ ενθουσιασμένη για όλα αυτά που έρχονται!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

bikini

Coquette bikini: Tο απόλυτο καλοκαιρινό item

Έχεις αρχίσει ήδη να ψάχνεις τα look σου για το
The Fall Guy

The Fall Guy: Ο κασκαντέρ που με αγάπησε

Στις αίθουσες έφτασε η νέα κωμωδία δράσης από τον σκηνοθέτη