«Wind River»: Ένα ψυχρό θρίλερ μυστηρίου

Ο Cory Lambert (Jeremy Renner) είναι κυνηγός αρπακτικών σε μία απομονωμένη ινδιάνικη περιοχή του Wyoming. Σε μία από τις εξορμήσεις του ανακαλύπτει το πτώμα μίας νεαρής γυναίκας. Την υπόθεση καλείται να εξιχνιάσει η νέα και άπειρη πράκτορας του FBI, Jane Banner (Elizabeth Olsen). Στο πλευρό της θα σταθούν ο Cory, με τις πολύτιμες ικανότητες του καθώς και τα μέλη της ολιγάριθμης τοπικής αστυνομίας.

Ο σεναριογράφος του «Sicario»(2015) και του «Hell or High Water»(2016) επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αναλαμβάνοντας αυτή τη φορά και τη σκηνοθεσία. Ο λόγος για τον Taylor Sheridan που συνηθίζει να προβάλει θεμελιώδη προβλήματα της Αμερικανικής κοινωνίας. Εξαίρεση δεν αποτελεί και το «Wind River», αφού καταπιάνεται με τις συνθήκες ζωής των ιθαγενών.

Περνώντας στις ερμηνείες, απαρατήρητη σίγουρα δεν πέρασε αυτή του Jeremy Renner. Πραγματικά μία από τις φορές που έκανε αισθητή την παρουσία του ως ηθοποιός. Μέρος της επιτυχίας οφείλεται στη δουλειά που επενδύθηκε για τη δημιουργία του χαρακτήρα. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει μία ενδιαφέρουσα σκηνή, όπου επισκέπτεται το σπίτι κάποιων φίλων, οι οποίοι φαίνεται να λείπουν. Για να σιγουρευτεί τσεκάρει τη θερμοκρασία της σόμπας. Λεπτομέρειες σαν  και αυτή προδίδουν πως δε λειτουργεί σαν κυνηγός μόνο στο πεδίο αλλά στο σύνολο της καθημερινότητας.

Ομοίως, η Olsen ήταν μια εξαιρετική επιλογή για το ρόλο, αφού τον εμπλούτισε με την αθωότητα, την ευαισθησία και το δυναμισμό που απαιτούσε. Στην ουσία ως νέα ομοσπονδιακή πράκτορας, ρίχνεται στα βαθιά σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον, με ανθρώπους που δεν την εμπιστεύονται και πρέπει να κολυμπήσει. Για να βρει την άκρη του κουβαριού καλείται να αξιοποιήσει τα ελάχιστα μέσα και στοιχεία που έχει στη διάθεσή της.

Διαβάστε επίσης  Οι 3 καλύτεροι κινηματογραφικοί Scrooge!

Πέρα από τους δύο πρωταγωνιστές ξεχωρίζουν και άλλοι χαρακτήρες, όπως ο σερίφης της τοπικής αστυνομίας. Ως αρχηγός μια μικρής κοινότητας έχει αναπτύξει  δεσμούς με τους κατοίκους και προβάλει γνήσιο ενδιαφέρον για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Με προθυμία και υπομονή βοηθάει τη Jane να προσαρμοστεί στις συνθήκες. Ο Graham Greene που τον υποδύεται κάνει πολύ καλή δουλειά στο να αναδείξει τις πτυχές του. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τον  Gil Birtmingham, ως τον τραγικό πατέρα του θύματος.

Η αφήγηση της ταινίας ήταν ένα από τα δυνατότερα χαρτιά της. Ο τρόπος που ξεδιπλωνόταν η ιστορία, καθώς και τα γεγονότα των περασμένων χρόνων ήταν πραγματικά συναρπαστικός. Για την περιγραφή τους χρησιμοποιήθηκαν αρκετές τεχνικές χωρίς να δημιουργείται σύγχυση ή ανομοιομορφία. Πέρα από μία ιστορική αναδρομή, συναντάμε διαλόγους όπου οι χαρακτήρες αφηγούνται γεγονότα ή τα υπαινίσσονται. Ακόμη, η στάση των Ινδιάνων απέναντι στους «λευκούς» προδίδει την ένταση στις σχέσεις τους. Ομοίως, το φυσικό περιβάλλον ως σημαντικός παράγοντας αξιοποιήθηκε εξαιρετικά. Αν και η ταινία προβάλλεται Αύγουστο μήνα, τα χιονισμένα πλάνα της αφιλόξενης τοποθεσίας επιτυγχάνουν τη δημιουργία μιας ψυχρής ατμόσφαιρας.

Πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία για την περιοχή Wind River

* Οι παρακάτω πληροφορίες ενδέχεται να αποκαλύπτουν γεγονότα σημαντικά στην πλοκή της ταινίας!

Παρότι δε διευκρινίζεται αν η συγκεκριμένη ιστορία είναι αληθινή, αναφέρεται πως βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Η περιοχή του Wind River βρίσκεται δυτικά του Wyoming. Η πλειοψηφία των κατοίκων ανήκει σε δύο φυλές, τους Αραπάχο και τους Σοσόνους. Κατά μέσο όρο το προσδόκιμο ζωής των κατοίκων είναι τα 49 χρόνια. Σημαντικά προβλήματα της περιοχής αποτελούν η εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά. Ειδικότερα, έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Δικαιοσύνης αποκαλύπτει πως το 84% των ιθαγενών γυναικών της Αμερικής και της Αλάσκας έχουν υποστεί κάποια μορφή κακοποίησης. Το 56% αυτών είναι θύματα σεξουαλικής βίας. Ως αίτιο αυτών των στοιχείων μπορεί να θεωρηθεί το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και η έλλειψη αστυνόμευσης. Το ποσοστό των νέων που εγκαταλείπουν το σχολείο είναι 40% μεγαλύτερο από αυτό στο υπόλοιπο Wyoming και οι άνεργοι ανέρχονται στο 80% του πληθυσμού.

Διαβάστε επίσης  Οι πολλές κινηματογραφικές ζωές του Jim Carrey!

Αναλυτικότερα, περισσότερες πληροφορίες για το θέμα μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο των New York Times.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού τιμήθηκαν από την Εθνική
Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος