Αν ξεκίνησες για την κοσμοπολίτικη Πάρο αποκλειστικά και μόνο για τις παραλίες, τα beach bar και τη νυχτερινή της ζωή, think again! Ακόμα και αν δεν είσαι ο τύπος του sightseeing και δε σε εξιτάρουν τα αξιοθέατα του νησιού, υπάρχει σίγουρα κάτι στο οποίο δε θα μπορέσεις να αντισταθείς: το φαγητό του. Κάνε, λοιπόν, τις βουτιές σου, βόλταρε στη Νάουσα και την Παροικιά και όταν αισθανθείς την ανάγκη για κάτι γευστικό, κατευθύνσου αποφασιστικά σε ένα από τα 10 καλύτερα εστιατόρια στην Πάρο, έτοιμα να ικανοποιήσουν την κάθε επιθυμία σου.
Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Πάρο βρίσκεται σίγουρα κοντά σου
Διάσπαρτα σε κάθε μέρος και κάθε γωνιά του νησιού, τα εστιατόρια στην Πάρο θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις σου, είτε αυτές είναι πιο παραδοσιακές είτε κινούνται σε “dandy” καταστάσεις. Δες, λοιπόν, τα 10 που αξίζουν λίγο περισσότερο την προσοχή σου:
1. Τσαχπίνης – Νάουσα ή αλλιώς το Ουζερί των Ναυτικών
- Διεύθυνση: Νάουσα
- Είδος κουζίνας: Ελληνική
- Signature Πιάτα: Γούνα, Χταπόδι στα κάρβουνα
- Εύρος Τιμών: 25€-30€
- Facebook page μαγαζιού: https://www.facebook.com/Tsachpinis/
Ο Τσαχπίνης ή αλλιώς το Ουζερί των Ναυτικών είναι εδώ και χρόνια σταθερή αξία στη Νάουσα. Απλώνοντας τα τραπεζάκια του δίπλα στη θάλασσα -ένα γραφικό συνδυασμό άσπρου και μπλε αρμονικό με την κυκλαδίτικη φιλοσοφία-, ο Τσαχπίνης αποτελεί το στέκι όσων ξέρουν και αγαπούν τον καλό μεζέ. Από το σαλατούρι (σαλάτα με σαλάχι) και την αχινοσαλάτα και από τη γούνα (το ντόπιο λιαστό ψαρομεζέ) μέχρι τα αμπελοφάσουλα, το ριζότο καραβίδας και το χταπόδι στα κάρβουνα, το Ουζερί των Ναυτικών θα σε φιλέψει σούμα και χύμα, ντόπιο κρασί και θα σου χαρίσει στιγμές γαστρονομικής ευτυχίας.
2. Mario – Νάουσα: όταν τα καλύτερα εστιατόρια στην Πάρο είναι οικογενειακή υπόθεση!
- Διεύθυνση: Νάουσα
- Είδος κουζίνας: Ελληνική, Μεσογειακή
- Signature Πιάτα: Ψαρομακαρονάδα, Γαρίδα σουβλάκι
- Εύρος Τιμών: 40€-50€
- Ιστότοπος μαγαζιού: https://mariorestaurantparos.com/
Ο Μάριος, μέλος της περίφημης οικογένειας Τσαχπίνη, δεν έμεινε στην οικογενειακή παράδοση. Με τη σκέψη πως όταν έχεις από πίσω σου κάτι άψογο και αυθεντικό, δε μένεις στάσιμος αλλά αλλάζεις πορεία και δημιουργείς κάτι εξίσου άψογο στον τομέα σου, εμπνεύστηκε το Mario, το εστιατόριο όπου η ελληνική κουζίνα παίρνει ρότα και γεύσεις κι από άλλες μεσογειακές κουζίνες και υιοθετεί ύφος πιο γκουρμέ. Εδώ, λοιπόν, θα απολαύσεις εξαίσια ρεγγοσαλάτα, καρπάτσιο και σεβίτσε ψαριού, παναρισμένη σαρδέλα, γαρίδα σουβλάκι και ταρτάρ μοσχαριού, ενώ στα κυρίως, θα παίξεις με ριζότο παντζαριού με καραβίδα, εξαιρετική ψαρομακαρονάδα και σασίμι φρέσκου ψαριού αλλά και θεϊκή καπνιστή πανσέτα και κοντοσούβλι κοτόπουλο.
3. Κάπαρη – Νάουσα: η ελληνική κουζίνα σε μεγάλα κέφια
- Διεύθυνση: Νάουσα
- Είδος κουζίνας: Ελληνική, Μεσογειακή
- Signature Πιάτα: Χταπόδι γιουβέτσι, Χυλοπίτες λαχανικών
- Εύρος Τιμών: 30€-35€
- Ιστότοπος μαγαζιού: https://www.kapariparos.com/
Όσο η κάπαρη είναι σήμα κατατεθέν των κυκλαδίτικων συνταγών, άλλο τόσο το εστιατόριο Κάπαρη αποτελεί κομβικό σημείο της γαστρονομικής σκηνής της Πάρου. Σε μια όμορφη αυλή, η Κάπαρη έχει δημιουργήσει αυτές ακριβώς τις εικόνες που ψάχνεις για το φαγητό σου στην Πάρο, ενώ μέσα στην κουζίνα της, ο μαγειρικός οίστρος, με εργαλεία τα άρτι αφθιχθέντα από το μποστάνι υλικά, “ξετινάζει” την ελληνική κουζίνα, έχοντας ιδιαίτερη αδυναμία στις ντόπιες συνταγές. Έτσι, στα ορεκτικά φιγουράρουν η ταραμοσαλάτα, το παριανό λουκάνικο, η φάβα, το σαλατούρι, η φρέσκια σουπιά και η ρεβυθάδα για να δώσουν, εν συνεχεία, τόπο στην αχιβαδομακαρονάδα, το λαβράκι και το χταπόδι γιουβέτσι αλλά και στο κότσι, στο μοσχαράκι κοκκινιστό και στις χυλοπίτες λαχανικών.
4. Le Sud – Νάουσα: η γαλλική “επέλαση” στα καλύτερα εστιατόρια στην Πάρο
- Διεύθυνση: Νάουσα
- Είδος κουζίνας: Γαλλική
- Signature Πιάτα: Φουά γκρα, Καρέ αρνιού
- Εύρος Τιμών: 40€-45€
- Facebook page μαγαζιού: https://www.facebook.com/Le-Sud-Paros
Η συνύπαρξη μιας ήρεμης, cosy αυλής μέσα στην πολύβουη Νάουσα με τον γαλλικό αέρα του καταλόγου φαίνεται πως είναι μαγική και πως η γαλλική φινέτσα εντέλει της Πάρου της πάει πολύ, μιας και το Le Sud ξεχωρίζει ως μία από τις πιο ιδιαίτερες και must προτάσεις της. Αν και το μενού τροποποιείται συχνά, ακροβατεί μονίμως μεταξύ γαλλικής κουζίνας και ελληνικών συνηθειών, με το φουά γκρα, τις τάρτες και τα καρπάτσιο να κηρύσσουν την έναρξη του γεύματος, κρεατοφαγικά αλλά και θαλασσινά πιάτα να απαρτίζουν τα κυρίως, τα “french-style” επιδόρπια να ολοκληρώνουν υπέροχα την όλη εμπειρία και μια κάβα που μοιράζεται εξίσου μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας να σε συνοδεύει σε όλη τη διαδρομή.
Δεν βρήκες κάποιο που να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον; Συνέχισε να σκρολάρεις γιατί ακολουθούν ακόμα 5 από τα καλύτερα εστιατόρια στην Πάρο που είμαστε σίγουροι ότι θα σαγηνέψουν τον ουρανίσκο σου!
5. Barbarossa – Νάουσα: η ολοκληρωμένη εμπειρία στην Πάρο
- Διεύθυνση: Λιμανάκι, Νάουσα
- Είδος κουζίνας: Ελληνική, Διεθνής
- Signature Πιάτα: Αστακομακαρονάδα, Μοσχαρίσια ταλιάτα
- Εύρος Τιμών: 40€-50€
- Ιστότοπος μαγαζιού: https://www.barbarossarestaurant.com
Βρίσκεσαι στην Πάρο και ονειρεύεσαι να γευματίσεις στην παραλία της Νάουσας, με το κύμα να παφλάζει χαλαρωτικά στην προκυμαία και ένα μικρό λευκό εκκλησάκι με μπλε λεπτομέρειες και κυκλαδίτικη αισθητική να σου κάνει παρέα; Ε, λοιπόν, μόλις ονειρεύτηκες το Barbarossa. Το κοσμογυρισμένο εστιατόριο (διαθέτει αδερφάκια σε Κάιρο και Τουρκία) έχει για παρέα του ένα μπαρ καθώς και μια ήσυχη γωνιά που αγαπά τον καφέ, το sushi και το brunch, ενώ όσο η κουζίνα πλησιάζει προς το κλείσιμο και η νύχτα προχωρά, εξελίσσεται σε hot spot διασκέδασης. Σε κάθε περίπτωση, κι όσο αναμένεις το κέφι να φουντώσει, θα απολαύσεις μοναδικά πιάτα εμπνευσμένα από τις γεύσεις του Αιγαίου αλλά και από όλο τον κόσμο, με την αστακομακαρονάδα, το φιλέτο λαβράκι και τη μοσχαρίσια ταλιάτα να αποτελούν κάποια από τα highlights.
6. Yemeni – Νάουσα: ένα οινομαγειρείο στη Νάουσα
- Διεύθυνση: Νάουσα
- Είδος κουζίνας: Ελληνική, Μεσογειακή
- Signature Πιάτα: Αρνί γεμιστό, Steaks
- Εύρος Τιμών: 30€-35€
- Facebook page μαγαζιού: https://www.facebook.com/YemeniParos/
Το μαγαζί με το ενδεχομένως πιο ευφάνταστο όνομα στην Πάρο, το Yemeni, σε περιμένει στα στενά της Νάουσας. Το διάφανο φακιόλι ή κοινώς τσεμπέρι (το Γεμένι δηλαδή) ασπάζεται οικογενειακή φιλοσοφία κι έτσι, σερβίρει σπιτικό φαγητό από τα χεράκια των μελών της ίδιας της ιδιοκτήτριας οικογένειας, φτιαγμένο με αγάπη και υλικά από το δικό τους μποστάνι. Δεν είναι, λοιπόν, να απορείς που το Yemeni μετρά φανατικούς επισκέπτες, οι οποίοι λατρεύουν το γνήσιο φαγητό του ίσως πιο αυθεντικού μαγειρείου στην Πάρο, “εθίζονται” στο φρεσκοζυμωτό ψωμί και στα homemade, μαμαδίστικα γλυκά και αγαπούν την εμπλοκή του ξυλόφουρνου στις traditional συνταγές αλλά και στις steak επιλογές του μαγαζιού.
7. Λεβάντης – Παροικιά: δημιουργική φαντασία και μεσογειακές γεύσεις στην όμορφη Παροικιά
- Διεύθυνση: Παροικιά
- Είδος κουζίνας: Ελληνική, Μεσογειακή
- Signature Πιάτα: Μουσακάς κουνελιού, Πολέντα με καπονάτα μελιτζάνας
- Εύρος Τιμών: 30€-35€
- Ιστότοπος μαγαζιού: https://www.levantisrestaurant.com
Με ιστορία μεγάλη στον τόπο, το εστιατόριο Λεβάντης καμαρώνει στην περιοχή του Κάστρου, στην Παροικιά. Ο χώρος μοντέρνος, μίνιμαλ και εκλεπτυσμένος, πλαισιώνεται από την τεράστια αιωνόβια κληματαριά που μετρά 200 και πλέον χρόνια ζωής, και σιγοντάρει έναν κατάλογο που τον ακολουθεί στο ίδιο μήκος κύματος. Ακόμα κι αν έτυχες κάποτε στα τραπέζια του, δε θεωρείσαι expert στο μενού του μιας και ο σεφ το διαφοροποιεί κάθε δίμηνο, δίνοντας συνεχώς νέα πνοή στις γεύσεις του. Σε κάθε περίπτωση, το πρόσημο παραμένει πάντα γκουρμέ και η έμπνευση αντλείται σχεδόν αποκλειστικά από τις κουζίνες της Μεσογείου.
8. Galazia Hytra – Παραλία Πούντα: υψηλή γαστρονομία και πολλές διακρίσεις για ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Πάρο
- Διεύθυνση: Παραλία Πούντα, Μάρπησσα
- Είδος κουζίνας: Ελληνική, Μεσογειακή
- Signature Πιάτα: Αρνάκι “χεράκι”, Λαβράκι με κριθαρότο
- Εύρος Τιμών: 60€-80€
- Ιστότοπος μαγαζιού: https://www.summersenses.gr/el/galazia-hytra/
Το αδερφάκι της βραβευμένης με αστέρι Michelin παρακαλώ Hytra στην Αθήνα πάει διακοπές, γίνεται Galazia Hytra και σε περιμένει στις εγκαταστάσεις του Summer Senses Luxury Resort για να σου υπενθυμίσει την ακριβή έννοια του fine dining. Έχει άλλωστε να επιδείξει και μια σειρά γαστρονομικών βραβείων που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Εδώ η πολυτέλεια έχει τον πρώτο λόγο και συνδιαλέγεται με ραφιναρισμένες γεύσεις που έχουν αδυναμία στην ελληνική παράδοση αλλά συχνά ξεφεύγουν και εκτός συνόρων. Κακαβιά, μπακαλιάρος με κρέμα από πεύκο, ριγανάτο χταπόδι με λεμονάτες πατάτες, γαρίδες με χούμους από αβοκάντο και μπλε καβούρι με ιπποφαές ανοίγουν το δρόμο για το εξαιρετικό λαβράκι με κριθαρότο, το αρνάκι “χεράκι” και άλλα πολλά, ενώ η μικρή αλλά θαυματουργή λίστα κρασιών τούς κάνει την καλύτερη συντροφιά.
9. Ο Τσιτσάνης – Πρόδρομος: η original παριανή γαστρονομική εμπειρία στον Πρόδρομο
- Διεύθυνση: Πρόδρομος
- Είδος κουζίνας: Ελληνική
- Signature Πιάτα: Ρεβυθάδα, Κεφτεδάκια
- Εύρος Τιμών: 20€-25€
- Facebook page μαγαζιού: https://www.facebook.com/tavernatsitsanis/
Αν θέλεις να ζήσεις τη γνήσια παριανή εμπειρία, αν θέλεις να φας σαν ντόπιος σε ένα μαγαζί με μεγάλη ιστορία που έχει φιλέψει γνωστούς και αγνώστους ανά τις δεκαετίες, τότε βάλε μπρος για τον Τσιτσάνη ασυζητητί. Το μαγαζί που αποδεικνύει πως τα βραβεία δεν αφορούν μόνο στην υψηλή γαστρονομία, βρίσκεται στο μαγικό Πρόδρομο, το χωριό που σε κάνει να ξεχνάς οτιδήποτε ξέρεις για την πολύβουη και κοσμική Πάρο. Ο Τσιτσάνης, λοιπόν, έχει μείνει ανέγγιχτος από το χρόνο, προσφέροντας μια γνήσια εμπειρία που δύσκολα πλέον βρίσκεις. Όλος ο κατάλογός του είναι φτιαγμένος από πρώτες ύλες δικής του παραγωγής και σε ταξιδεύει από κολοκυθάκια αυγολέμονο, χοιρινή μπριζόλα και απίθανη ρεβυθάδα σε πιτσούνι κοκκινιστό, κεφτεδάκια της γιαγιάς και κουκιά με αγκινάρες. Κι αν έχεις απαυδήσει από τις εξουθενωτικές wine lists, ο Τσιτσάνης θα σε κεράσει υπέροχο ντόπιο κρασί ή και παριανή μπύρα που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις υψηλόβαθμες ετικέτες.
10. Kima – Δρυός: η καλύτερη επιλογή στη νότια Πάρο
- Διεύθυνση: Δρυός
- Είδος κουζίνας: Ελληνική, Μεσογειακή
- Signature Πιάτα: Λουκουμαδάκια, Lemon pie
- Εύρος Τιμών: 30€-35€
- Ιστότοπος μαγαζιού: https://www.kimaparos.com/
Στον ήρεμο Δρυό, το Kima είναι πλήρως εναρμονισμένο με το γύρω περιβάλλον, προσφέροντας ένα καλαίσθητο περιβάλλον με “ήσυχο” design που παντρεύει το παραδοσιακό με το σύγχρονο και το μοντέρνο σε όλες του τις εκφάνσεις. Στο μενού του θα ξεχωρίσεις τη σπανακόπιτα και τα λουκουμαδάκια αλλά και το Ναπολέων μελιτζάνας, το σεβίτσε λαβράκι, το μεσογειακό ριζότο, το λαβράκι με ρεβύθια και τηγανητά βλήτα και το αρνί κότσι μπρεζέ με γκρεμολάτα μυρωδικών. Στα plus τα δελεαστικά επιδόρπια και τα δροσιστικά cocktails.
11. Blue Oyster – Τα πιάτα του μιλούν για ένα από τα πιο φρέσκα εστιατόρια στην Πάρο.
- Οδός: Παραλία Αμπελά, Πάρος
- Κουζίνα: Ελληνική, Μεσογειακή, Θαλασσινά
- Ιστοσελίδα: https://www.blueoysterparos.com/blueoyster
- Εύρος τιμών: 20€ – 55€
- Signature δημιουργίες: Φρέσκα όστρακα & Χταπόδι με πουρέ αρακά
Το απόλυτα νησιώτικο Blue Osyter, αποπνέει τη κυκλαδίτικη αύρα της Πάρου, με ένα μοντέρνο twist. Ιδιαίτερη σκίαση με ελαφρώς boho διάθεση, συναντά τη παραδοσιακή παλέτα του μπλε και του ζεστού καφέ του ξύλου. Το εστιατόριο είναι μπροστά στη θάλασσα, και σε κάνει να αναρωτιέσαι μέσα σου αν θέλεις να ξεχαστείς περισσότερο αγναντεύοντας το υπέροχο μπλε, ή τις υπέροχες συνθέσεις στα πιάτα σου. Μια πραγματική ωδή σε γεύσεις Ελλάδας, με έμφαση στα θαλασσινά και τα ψαρικά. Δροσιστικές σαλάτες, ευφάνταστες παρασκευές με σαρδέλες, λαχανικά, ωμά φρέσκα ψάρια και πολλά άλλα, είναι μερικά από τα πιάτα, που κάνουν το εστιατόριο Blue Oyster, να μας θυμίζει γιατί αγαπάμε Ελλάδα.
12. Daverona Paros – Το πιο “σοφό” ελληνικό φαγητό στην Πάρο.
- Οδός: Νάουσα, Πάρος
- Κουζίνα: Ελληνική, Μεσογειακή
- Σελίδα Facebook : https://www.facebook.com/daverona.paros/
- Εύρος τιμών: 25€ – 35€
- Signature δημιουργίες: Σούπα passion
Πολλοί το δοκίμασαν και όλοι συμφώνησαν, αν βρεθείς στη Νάουσα της Πάρου, ΠΡΕΠΕΙ να περάσεις από το Daverona. Ίσως φταίει η χαλαρή αλλά σικάτη ατμόσφαιρα του, ίσως η θερμή υποδοχή του προσωπικού ή ίσως απλά, το αξεπέραστο φαγητό του, που θα σας κάνει να γυρίζετε στην Πάρο ξανά και ξανά. Αγάπη για τα φρέσκα υλικά, μπόλικη και δημιουργίες που εκτός από πεντανόστιμες είναι και άκρως φωτογενείς και ζητούν άξια, μια θέση στα social media κάθε σωστού foodie. Θα συναντήσετε γεύσεις από Ελλάδα χωρίς τη δέσμευση των αποκλειστικών θαλασσινών επιλογών, όπως και ευφάνταστα γλυκά που θα ολοκληρώσουν το γεύμα με τον καλύτερο τρόπο. Το εστιατόριο Daverona, είναι μια νέα, φρέσκια προσθήκη στα εστιατόρια στην Πάρο και ήρθε σίγουρα για να μείνει.
13. Siparos – Ένα από εστιατόρια στην Πάρο που δεν αντέχεις να πας μόνο μια φορά.
- Οδός: Ξιφαρά, Νάουσα, Πάρος
- Κουζίνα: Ελληνική, Μεσογειακή
- Ιστοσελίδα: https://www.siparos.gr/
- Εύρος τιμών: 35€ – 65€
- Signature δημιουργίες: Καρπάτσιο ψαριού ημέρας με ελαιόλαδο, λεμόνι & βινεγκρέτ λουΐζας & Κριθαρώτο γαρίδας & σαφράν
Μπαίνετε στο χώρο και καταλαβαίνετε γιατί όλοι σας λένε ότι πηγαίνοντας στην Πάρο πρέπει, τουλάχιστον μια φορά, να φάτε στο εστιατόριο Siparos. Ο κατάλογος έχει φτιαχτεί για να σας ανοίγει την όρεξη, ακόμη και για πιάτα που ίσως, υπό άλλες συνθήκες να μην τολμούσατε να δοκιμάσετε. Ο σεφ Χρήστος Στέλλας, έχει επιμεληθεί ένα μενού αξιοζήλευτης πληθώρας ιδιαίτερων επιλογών. Ολόφρεσκα ζυμαρικά, συναντούν θαλασσινά, και μυρωδικά που σε ταξιδεύουν, ενώ οι ωμές παρασκευές αλλά και η ταλιάτα τόνου, θα πρωταγωνιστήσουν στα ορεκτικά σας. Παρά το έντονο θαλασσινό στοιχείο, υπάρχουν και κρεατοφαγικές επιλογές στο μενού, έτσι το εστιατόριο, παρέχει μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία φαγητού για κάθε επισκέπτη. Συμβουλή για να απολαύσετε ακόμη περισσότερο τις στιγμές σας στο εστιατόριο, είναι να δοκιμάσετε ένα δροσερό aperitif από τη λίστα με τα cocktail, που θα ταιριάξει απόλυτα με την υπέρκομψη αύρα του εστιατορίου και θα σας βάλει στο καλύτερο mood.
14. Χρυσούλα – Γεύσεις που σε συντροφεύουν από το καλύτερο μεζεδοπωλείο στην Πάρο.
- Οδός: Λεύκες, Πάρου
- Κουζίνα: Ελληνική, Μεσογειακή
- Σελίδα Facebook: https://www.facebook.com/GeuseisTisSintrofias/?_rdc=1&_rdr
- Εύρος τιμών: 10€ – 25€
- Signature δημιουργίες: Σαλάτα με παντζάρι
Η παράδοση δίνει ρεσιτάλ γεύσης, στο υπέροχο μπαλκόνι, της αγαπημένης ταβέρνας της Χρυσούλας. Με θέα το χωριό Λεύκες, που όσο νυχτώνει γίνεται ακόμη πιο μαγευτική, η Χρυσούλα, είναι παράδειγμα προς μίμηση για το τίμιο, παραδοσιακό φαγητό στο νησί της Πάρου. Η εξυπηρέτηση γεμάτη ζεστασιά και οι μεζέδες, ξεχειλίζουν μεράκι. Στην ταβέρνα της Χρυσούλας, θα πάρεις και θα μοιραστείς, αλλιώς δε θα το χαρείς. Τα πιάτα είναι όλα τόσο νόστιμα, που δε θα μπορέσεις να αντισταθείς να μην έχεις έστω, μια μπουκιά από όλα. Δεν υπάρχουν προτάσεις ή πιάτα που ξεχωρίζουν, είναι όλα νόστιμα και περιποιημένα με τον δικό τους τρόπο. Απλά ξεκινήστε να παραγγέλνετε σταματήστε στο άνοιγμα κουμπιού από το παντελόνι, με το φαρδύ χαμόγελο ευχαρίστησης. Thank me, later!
15. Salair – Κομψότητα, υψηλή γαστρονομία και θέα που θα σου μείνουν αξέχαστα.
- Οδός: Εκατονταπυλιανής 2, Παροικιά (Rooftop ξενοδοχείου Oasis)
- Κουζίνα: Ελληνική, Μεσογειακή, Fine Dining
- Ιστοσελίδα: https://salair.gr/
- Εύρος τιμών: 30-40€ (χωρίς κρασί)
- Signature δημιουργίες: Sea Bass
Drum roll please…για το πιο εντυπωσιακό μπαλκόνι της Πάρου. Ένα εστιατόριο με απαράμιλλη κομψότητα, ιδιαίτερο φωτισμό και μια θέα που συγκλονίζει, κοσμούν το rooftop του ξενοδοχείου Oasis συνθέτοντας μια μοναδική ατμόσφαιρα. Μετά τη δύση του ηλίου το εστιατόριο αλλάζει όψη, στο πιο φινετσάτο spot του νησιού και παρέχει πέραν τον υπέροχων ποτών, μια ανεπανάληπτη εμπειρία υψηλής γαστρονομίας. Η art de la table, παίρνει τα ηνία, και η κάθε λεπτομέρεια αναδεικνύει τον ακαταμάχητο χαρακτήρα του εστιατορίου. Διαλέξτε το ψάρι ημέρας για γεύσεις που θα σας ταξιδέψουν στο Αιγαίο ή και κάποιο το από τα πιάτα με πρωταγωνιστή το κρέας, όπως την καπνιστή πανσέτα για ονειρεμένη υφή και νοστιμιά. Το Salair είναι ένα δώρο για τον ουρανίσκο σας, αλλά και για το μυαλό, αφού η θέα του λιμανιού της Παροικιάς τη νύχτα, απλά σε γαληνεύει. Είναι λοιπόν, ένα από τα πιο εντυπωσιακά εστιατόρια στην Πάρο;
16. Η Σωσώ – Μια πανδαισία γεύσεων στα σοκάκια της Πάρου.
- Οδός: Νάουσα, Πάρος
- Κουζίνα: Ελληνική, Μεσογειακή
- Σελίδα Facebook: https://www.facebook.com/sosorestaurantparos
- Εύρος τιμών: 15€ – 25€
- Signature δημιουργίες: Μοσχαράκι Στιφάδο
Έκανε δειλά – δειλά το ξεκίνημα του το 2013, στα γραφικά σοκάκια της Νάουσας, με στόχο να κλέψει τις καρδιές εκείνων που ήθελαν να βρουν καλό ελληνικό φαγητό, μακριά από τη βοή της πολυσύχναστης καρδιάς της Πάρου. Το εστιατόριο μικρό, τα τραπέζια λίγα, αλλά ο κατάλογος και η λίστα των κρασιών γεμάτα γευστικούς θησαυρούς. Η κυρία Καλυψώ είναι η σεφ του εστιατορίου, δημιουργώντας πιάτα γεμάτα μεράκι, όπως το χοιρινό φιλέτο σε σάλτσα μουστάρδας, σερβιρισμένο με πατάτες φούρνου και το αρνίσιο κότσι φούρνου σε σάλτσα λεμονιού. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε διαφορετικά κρασιά με κάθε πιάτο, αφού η ποικιλία στις επιλογές κρασιού σε ποτήρι είναι πολλές.
17. Mr. E – Εκεί που η κουζίνα της Πάρου, συναντά την πολυτέλεια και την απαράμιλλη αισθητική.
- Οδός: Κολυμπήθρες, Νάουσα Πάρος (Ξενοδοχείο Parilio)
- Κουζίνα: Ελληνική, Μεσογειακή
- Ιστοσελίδα: https://pariliohotelparos.com/dining/
- Εύρος τιμών: 30€ – 60€
- Signature δημιουργίες: Παστίτσιο Μικρολίμανο & Κακαβιά όπως την κάνανε παλιά
Κάπου ανάμεσα στις καλλωπισμένες ελιές και τα καλαίσθητα κτίρια με τις γλυκές γήινες αποχρώσεις του ξενοδοχείου Parilio, κατέφθασε ο γαστρονομικός εξερευνητής Mr. E, ώστε να μοιραστεί με τους ταξιδιώτες της Πάρου, το γευστικό όραμα του. Μαέστρος στην κουζίνα ο καταξιωμένος σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης, συνθέτει ένα μοναδικό κονσέρτο γεύσεων, ωδή στα φρέσκα υλικά και την παριανή κουζίνα, προσθέτοντας πάντα τις δικές του μοντέρνες πινελιές. Σε αυτό το εξαιρετικό γαστρονομικό ταξίδι, o Mr. E σας προσκαλεί όχι μόνο να απολαύσετε τις γεύσεις, αλλά και την αγαπημένη συνήθεια του μοιράσματος στο τραπέζι, που είθισται να συντροφεύει το κάθε σας γεύμα στο εστιατόριο. Αφαιθείτε στην γαλήνη του περιβάλλοντα χώρου, απολαύστε ένα γευστικό aperitif από τα ιδιαίτερα signature cocktails του εστιατορίου και ετοιμαστείτε για μια εμπειρία φαγητού που θα σας κάνει να δείτε το φαγητό στην Πάρο με μια πολύ διαφορετική ματιά.
18. Deck Paros – Μια πολυδιάστατη εμπειρία φαγητού με θεά το κυλαδίτικο τοπίο και το βαθύ μπλε του Αιγαίου.
- Οδός: Παραλία Πιπέρι, Νάουσα Πάρος
- Κουζίνα: Ελληνική, Μεσογειακή
- Σελίδα Facebook: https://deckparos.gr/
- Εύρος τιμών: 35€ – 75€
- Signature δημιουργίες: Αρνί & Caponata ή Ριζότο με γεμιστά λαχανικά και αστακό
O Γιάννης Λουκάκος υπογράφει το μενού, σε άλλη μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, που ακούει στο όνομα Deck, λίγο έξω από τη Νάουσα. Με μια εκλεπτυσμένη προσέγγιση στη δημιουργική του φιλοσοφία, το μενού του εστιατορίου εξυμνεί το γευστικό πλούτο της Μεσογείου, αλλά και τη μακρά παράδοση που διατηρεί η Πάρος στο φαγητό. Τα θαλασσινά κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, προσθέτοντας γεύση και άρωμα στο αιγαιοπελαγίτικο τοπίο και τη μαγευτική θέα. Τα τοπικά προϊόντα έχουν την τιμητική τους, πάντα με σεβασμό προς τον κυκλαδίτικο χαρακτήρα στην κουζίνα, ο οποίος αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο μέσα από τη μαγειρική μαεστρία του Γιάννη Λουκάκου. Ένας συναρπαστικός κατάλογος κρασιών από καταξιωμένους οινοποιούς, αλλά και ιδιαίτερα cockatils, προσφέρει τις ιδανικές επιλογές, για συνδυασμούς που απογειώνουν την εμπειρία στο Deck.
19. Rada Restaurant – Ο επαναπροσδιορισμός της κυκλαδίτικης κουζίνας και ο πρωταγωνιστικός ρόλος στα καλύτερα εστιατόρια στην Πάρο.
- Οδός: Άγιοι Ανάργυροι, Νάουσα Πάρος (Ξενοδοχείο Cove)
- Κουζίνα: Ελληνική, Μεσογειακή
- Ιστοσελίδα: https://coveparos.gr/rada.html
- Εύρος τιμών: 35€ – 55€
- Signature δημιουργίες: Βοδινό ταρτάρ χουνκιάρ με μους μελιτζάνας
Κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τον περιβάλλοντα χώρο, ως την απόλυτη αρχιτεκτονική αταραξία. Οι έντονες βοές και κάθε έγνοια σβήνουν, καθώς μπαίνετε στο εστιατόριο Rada, το οποίο θα βρείτε εντός του ξενοδοχείου Cove. O βραβευμένος σεφ Γκίκας Ξενάκης, έχει ετοιμάσει μια σειρά πιάτων που εξυμνούν την κυκλαδίτικη κουζίνα, εξελίσσοντας τις ήδη εκλεπτυσμένες γεύσεις, με μοντέρνες τεχνογνωσίες. Όλα, από το χρώμα και την υφή του σερβίτσιου σας, μέχρι το σχεδιασμό των αναπαυτικών καθισμάτων, ταιριάζουν αρμονικά με το ύφος του εστιατορίου. Η αύρα της θάλασσας, μόλις μερικά βήματα από το εστιατόριο, συνοδεύει το κάθε γεύμα σας και προσθέτει τις τελευταίες πινελιές, σε μια από τις πιο ιδιαίτερες, και αυθεντικές, επιλογές για φαγητό στην Πάρο.