Nueces: Ξηροί καρποί με γεύση από Λονδίνο

 

Nueces
Προσωπικό αρχείο

Nueces, το νέο διαμαντάκι έφτασε στην πόλη

Το Nueces που στα ισπανικά αντιστοιχεί στη λέξη Ξηροί Καρποί είναι η νέα άφιξη στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Πικέρμι. Έχει μερικές εβδομάδες λειτουργίας μονάχα και ήδη έχει γίνει το αγαπημένο στέκι στην περιοχή για την αγορά ξηρών καρπών, καφέ αλλά και πολλών healthy επιλογών. Το πρώτο πράγμα που σου κάνει εντύπωση είναι οι υπέροχες μυρωδιές που βγαίνουν από το φουρνάκι τους αφού εκεί ψήνονται καθημερινά οι ξηροί καρποί που προσφέρει στους πελάτες του. Η επιλογή των προϊόντων έχει γίνει πολύ προσεκτικά καθώς οι ιδιοκτήτες του συνεργάζονται με μικρούς Έλληνες παραγωγούς για να προσφέρουν ότι καλύτερο παρέχει η ελληνική γη, αλλά ακόμα και ότι δεν μπορεί να βρεθεί στην Ελλάδα έχουν καταφέρει να το συμπεριλάβουν στην μεγάλη ποικιλία που υπάρχει στο κατάστημα

Ξηροί καρποί
Προσωπικό αρχείο

Η διακόσμηση στο Nueces προαναγγέλλει το τι θα γευτείς

Με το που κάποιος πατήσει το πόδι του στο συγκεκριμένο μαγαζί, τα γήινα χρώματα και υλικά θα σε κάνουν να νιώσεις μια σπιτική αύρα. Το ίδιο και η ιδιαίτερα προσεγμένη διακόσμηση που έγινε μετά από μελέτη προκειμένου να είναι συνυφασμένη με την όμορφη διάθεση που ήθελαν να δημιουργήσουν για τους πελάτες τους.

Ξηροί καρποί
Instagram: Nueces

Στο Nueces είναι ειδικοί στον ξηρό καρπό

Οι δυο ιδιοκτήτες του καταστήματος φιλικοί, πάντα εκεί για να σας εξυπηρετήσουν αλλά και για να σας προτείνουν νέες γεύσεις και εμπειρίες. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών ο Ζανής Χάλας ήταν πρωτεργάτης των καταστημάτων Carpo στο Λονδίνο. Τώρα πλέον έχοντας γυρίσει μόνιμα στην Ελλάδα, φέρνοντας νέες ιδέες και προτάσεις στον ξηρό καρπό και τον καφέ καταφέρνει μέσα σε λίγες ημέρες να φέρει στην ευρύτερη περιοχή κάτι που πραγματικά έλειπε τόσο καιρό. Αντίστοιχα ο Θωμάς Καραγεώργος προμηθεύει το κατάστημα του με καρύδια από τις ιδιόκτητες εκτάσεις του στα Τρίκαλα.

Διαβάστε επίσης  BurgerAP: Το burger corner-θαύμα του Άκη στο κέντρο
Eco friendly
Προσωπικό αρχείο

Eco friendly νοοτροπία και δράση

Ένα κατάστημα eco friendly που χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμα υλικά πρώτης ποιότητας για τις συσκευασίες του αλλά και ελληνικά προϊόντα από τη φύση κατευθείαν στην κατανάλωση. Το αίσθημα ευθύνης του Nueces απέναντι στο περιβάλλον είναι κάτι σχετικά νέο για την Ελλάδα, αλλά πραγματικά πλέον είναι τάση για τους νέους επιχειρηματίες που νοιάζονται για το μέλλον και επενδύουν στο παρόν.

Σοκολάτα
Προσωπικό αρχείο

Η Σοκολάτα είναι χειροποίητη

Η σοκολάτα στο Nueces έχει την τιμητική της. Με το που πατήσει κάποιος στο κατώφλι του καταστήματος η μυρωδιά της σοκολάτας στις διάφορες παρασκευές θα σε ταξιδέψει. Είναι χειροποίητη και αυτός είναι ο λόγος που έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές στην περιοχή. Πραγματικά όποιος θέλει να προμηθευτεί και να γευτεί τις σοκολατένιες απολαύσεις του Nueces, καλό θα ήταν να βιαστεί. Μπορεί στην αρχή της ημέρας να είναι γεμάτοι οι δίσκοι τους. Αλλά μέχρι το βράδυ συνήθως εξαφανίζονται αυτά που περιέχουν.

Nueces
Προσωπικό αρχείο

Στο Nueces οι μπάρες δημητριακών και ο χαλβάς με ταξίδεψαν.

Επειδή όμως πάντα ο κάθε καταναλωτής έχει και τις αγαπημένες του επιλογές, έτσι και εγώ μπορώ να πω πως πλέον απέκτησα αγαπημένη συνήθεια. Μετά από παρότρυνση του ιδιοκτήτη, δοκίμασα τις χειροποίητες μπάρες δημητριακών. Στην αρχή αυτές με το μέλι και στη συνέχεια αυτές με το φυτικό γλυκαντικό χωρίς ζάχαρη. Το ίδιο μετά από μερικές μέρες συνέβη και με το χαλβά. Από εκείνη την ημέρα και έπειτα και ας μην ήταν ο δρόμος μου προς το Nueces έβρισκα την ευκαιρία να περάσω για να γευτώ ένα από τα γευστικότατα superfoods που μου πήραν το μυαλό.

Λεωφ. Μαραθώνος 63, Πικέρμι 190 09

Ώρες: 8:00 π.μ. – 8:30 μ.μ.

Διαβάστε επίσης  Θερινά Σινεμά Θεσσαλονίκης: Εξερευνήστε τα!

Τηλέφωνο: 21 1715 629

 

Γεννήθηκα στην Ηλιούπολη Αττικής, τον Ιούλιο του 1988 και η καταγωγή μου είναι από τη Λακωνία.

Αποφοίτησα από τη Λεόντειο σχολή Νέας Σμύρνης το 2006 και Σπούδασα στο Φυσικό τμήμα Θετικών επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάστηκα στον κλάδο της ναυτιλίας για 10 περίπου έτη και ταυτόχρονα ήμουν στέλεχος εταιρίας εμπορίας ναυτιλιακού πετρελαίου.

Τα τελευταία 2 χρόνια ασχολούμαι με τη συγγραφή μυθιστορημάτων, όπου και αφιερώνω τον περισσότερο χρόνο της ημέρας μου.

Πλέον αρθρογραφώ στο Max Magazine, για τις στήλες City Guide, κινηματογράφος, τηλεόραση και Άγνωστη Ελλάδα.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βιέννη: έρωτας με την πρώτη ματιά!

Καθώς το καλοκαίρι μας αποχαιρετά, η Βιέννη αρχίζει να μεταμορφώνεται
Χωρισμός

Χωρισμός: Να «παραιτηθώ» ή να «σκοτώσω»;

Χωρισμός, γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να δώσουμε ένα τέλος