Toms Flagship Store and Cafe: Μια πραγματικά διαφορετική ατμόσφαιρα!

toms

Με Λονδρέζικο και Αμερικάνικο αέρα άνοιξε τις πύλες του πριν κάποια χρόνια το πρώτο TOMS FLAGSHIP STORE & CAFÉ στη Θεσσαλονίκη, το οποίο προσφέρει μια ξεχωριστή αύρα ακόμη και στον πιο απαιτητικό επισκέπτη που επιθυμεί να συνδυάσει τα ψώνια του με τον καφέ του.

Το TOMS FLAGSHIP STORE & CAFE βρίσκεται στο ισόγειου του Διατηρητέου Κτηρίου γνωστό και ως Παλιό Ταχυδρομείο στο Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η πρώτη μου επαφή με το συγκεκριμένο χώρο πραγματοποιήθηκε στις αρχές της περσινής χρονιάς όταν άρχισα να αγοράζω και να φοράω μανιωδώς παπουτσία της συγκεκριμένης εταιρείας.

Μια μέρα λοιπόν αποφάσισα να παραμείνω στο μαγαζί και να πιώ έναν καφέ πριν συνεχίσω την βόλτα μου στο κέντρο της πόλης. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φιλικό, ένιωθες οικεία στον χώρο αυτό και κυρίως έβλεπες διαφορετικό κόσμο από τις υπόλοιπες καφετέριες της παραλίας. Η αλήθεια είναι ότι η λέξη «χίπστερ» ανταποκρίνεται πλήρως στις φυσιογνωμίες πολλών ατόμων που άραζαν στα διπλανά σκαμπό , διαβάζοντας είτε κάποιο λογοτεχνικό βιβλίο είτε περιοδικό είτε το οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς εσύ φίλε μου αναγνώστη. Ωστόσο θα έβλεπες και μεγαλύτερο σε ηλικία κόσμο που έχει πατήσει τα πρώτα -άντα και επέλεξε το κάτι διαφορετικό για έναν ήσυχο και φιλικό καφέ.

Advertisements
Ad 14

Τα πλεονεκτήμτα του συγκεκριμένου χώρου είναι αρκετά. Καταρχάς μεγάλο προσόν είναι η ατμόσφαιρα του μαγαζιού. Ο χώρος είναι εξαιρετικά διακοσμημένος και σου φέρνει στο μυαλό εικόνες από μια άλλη χώρα, από μια χώρα της Μεγάλης Βρετανίας. Εγώ προσωπικά που έχω ταξιδέψει και αρκετές φορές στην Αγγλία θα θεωρούσα ιδιαίτερα πιθανό το συγκεκριμένο μαγαζί να βρίσκεται στο Μάντσεστερ ή στο Λονδίνο. Γι’ αυτό και η αναφορά μου στην πόλη αυτή στον σύντομο πρόλογο μου.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: 5 σημεία για έθνικ κουζίνα στο κέντρο της πόλης

Επιπλέον, είναι σημαντικό ότι μπορείς να συνδυάσεις τις αγορές σου με έναν ευχάριστο καφέ. Θυμάμαι μια χειμωνιάτικη μέρα κατά την περσινή χρονιά περίπου μέσα Δεκέμβρη, όπου ήμουν πλήρως αναποφάσιστος αναφορικά με το τι ακριβώς θέλω και είχα αράξει ήρεμος έξω με έναν φίλο για καφέ και μετά από 40 λεπτά μπήκα και πάλι μέσα στον χώρο τον υποδημάτων και φυσικά επέλεξα κατευθείαν. Σκεφτείτε αν αυτό φάνηκε σε εμένα χρήσιμο που κατά βάση επιλέγω τα προιόντα που θέλω σε σύντομο χρονικό διάστημα πόσο χρήσιμο θα ήταν για μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αναποφάσιστη κοπέλα!

toms-2

Παράλληλα ο χώρος προσφέρεται λόγω της ηρεμίας που γενικότερα επικρατεί και για φοιτητές σε περιόδους εξεταστικής. Κατά την περσινή χρονιά δεν ήταν και λίγοι οι «συνάλδεφοι» πολιτικοί επιστήμονες που επέλεξαν να συνδυάσουν τα ψώνια τους με καφέ και διάβασμα στο συγκεκριμένο περιβάλλον.

Το μοναδικό πραγματικά αρνητικό που έχω εντοπίσει είναι ότι κατά τις μεσημεριανές ώρες τα τρόφιμα του καταστήματος που συνοδεύουν τον καφέ, για παράδειγμα τα κρουασάν, πραγματικά σαπίζουν! Αυτό βέβαια μπορεί να έχει αλλάξει, ωστόσο η λύση είναι απλά να μην επιλέξετε να τσιμπήσετε και κάτι το μεσημέρι σε περίπτωση που η επίσκεψη σας πραγματοποιηθεί εκείνη την συγκεκριμένη ώρα!

Ολοκληρώνοντας την αναφορά μου στο TOMS FLAGSHIP STORE & CAFE να τονίσω ότι ακόμα και να μην είσαι λάτρης των προιόντων της συγκεκριμένης εταιρείας -πράγμα δύσκολο μιας και η TOMS ανταποκρίνεται σε διάφορα γούστα- η άποψη μου είναι ότι η επίσκεψη στο καφέ αυτό θεωρείται ”Must” και αυτό διότι ειδικά αν είσαι από τα άτομα που εντυπωσιάζονται από το διαφορετικό εκεί θα το βρείς.

Διαβάστε επίσης  Amandine Bagels & Gourmandises: Μια γαλλική γωνιά στην καρδιά της Αθήνας

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

LGBTQ+

Προσωπικότητες που συνέβαλαν στην ιστορία της LGBTQ+ κοινότητας

Η LGBTQ+ κοινότητα έχει μια πλούσια ιστορία διεκδίκησης κοινωνικών αλλά

Outfits εμπνευσμένα από τις αγαπημένες μας ταινίες.

Μόδα και Κινηματόγραφος. Δύο από τις μεγαλύτερες τέχνες και πήγες