Δυο χέρια και μία γέφυρα

Δύο γιγαντιαία χέρια κρατούν τη Χρυσή Γέφυρα στο Βιετνάμ

γέφυρα
Μια καμπυλωτή χρυσή γέφυρα που συγκρατείται από δύο γιγαντιαία χέρια, σχεδιάστηκε από την TA Landscape. Η γέφυρα δόθηκε στο κοινό και βρίσκεται κοντά στο Da Nang (κεντρικό Βιετνάμ). Το χρυσό κομψοτέχνημα στο Ba Na Hill Mountain Resort Da Nang φαίνεται ότι συγκρατείται από δύο πέτρινα χέρια. Τα υλικά κατασκευής τους είναι από υαλοβάμβακα και συρμάτινα πλέγματα τοποθετημένα γύρω από τα χαλύβδινα στηρίγματα.

γέφυρα

Ονομάστηκε Golden Bridge. Ο διάδρομος αποτελεί μέρος μιας αναβαθμισμένης διαδρομής μεταξύ δύο σταθμών καλωδιακής τηλεόρασης μέσα στο ορεινό θέρετρο. Ο Vu Viet Anh, υπεύθυνος σχεδίασης, δήλωσε ότι εμπνεύστηκε από τον «κόσμο των θεών».

γέφυρα

Advertisements
Ad 14

Τα χέρια της γέφυρας είναι διακοσμημένα με ρωγμές και βρύα για να φανούν σαν παλιά πέτρινα ερείπια. «Η αξιοσημείωτη εμφάνιση δύο τεράστιων λαβών, μοιάζει σαν να βγάζουν τη γέφυρα από τη γη και να την λατρεύουν σαν ένα δώρο από τη φύση»

Η πεζογέφυρα μήκους 150 μέτρων και πλάτους 5 μέτρων, συγκρατείται από απλά χαλύβδινα υποστηρίγματα με τα χέρια να ενεργούν καθαρά ως διακόσμηση. Έχει ξύλινο πάτωμα με χειρολαβές από ανοξείδωτο χάλυβα χρώματος χρυσού. «Ένα δώρο από πολύτιμους χρυσούς ράβδους, οι οποίοι αναδύθηκαν από ένα γιγαντιαίο ζευγάρι χεριών μέσα απ’ τη γη για να κοιτούν τον ουρανό με γοητεία».

Σύμφωνα με την TA Landscape, η Sun Group (πελάτης) αρχικά δίσταζε για το σχεδιασμό. «Καταρχάς, ο πελάτης ανησυχούσε πολύ για αυτή τη κατασκευή. Χρειάστηκαν μήνες να πειστούν για τον τελικό σχεδιασμό», πρόσθεσε ο Vu Viet Anh. Πέρυσι, η Swissrope δημιούργησε τη μεγαλύτερη γέφυρα στον κόσμο σε μια ελβετική κοιλάδα, ενώ το 2016 η ψηλότερη και μακρύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο άνοιξε σε ένα φαράγγι στο Εθνικό Δασικό Πάρκο της Κίνας Zhangjiajie.

Διαβάστε επίσης  Αρχιτεκτονικοί Σταθμοί: Από τη Ρώμη με αγάπη

Χαιρετώ την ομήγυρη!Είμαι ο Στέργος, χωρίς "ι", μια πολύπλευρή ανθρώπινη οντότητα. Φοιτητής στο Δομικών Έργων που έχω κάνει το χόμπι μου επάγγελμα και εργάζομαι πλέον ως Μάγειρας! Καλλιτεχνική φλέβα από μικρός, αφου πάντα μου άρεσε η ζωγραφική, ενώ με γοήτευε ιδιαίτερα η Αρχιτεκτονική και η διακόσμηση! Τα άρθρα μου θα προσπαθήσω να είναι "Στέργος", σύντομα και συνάμα πλήρη. Σας εύχομαι καλή ανάγνωση!!!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η κατάλυση του χρόνου

“Η κατάλυση του χρόνου” φέρει την πολιτική ανατροπή

Ο πολλά υποσχόμενος Μιχάλης Αλμπάτης, μετά την επιτυχία του βιβλίου

Σορτσάκια: Τα trend του καλοκαιριού

Στη λίστα καθώς μπήκε το καλοκαίρι, μπήκαν και τα σορτσάκια,