Μουσεία ..έργα τέχνης

Αρχιτεκτονήματα σύγχρονα και παλαιά, που αντικατοπτρίζουν την ιστορία και τον πολιτισμό μιας χώρας αλλά και όχι μόνο. Τα παρακάτω μουσεία αποτελούν και από μόνα τους σκέτα έργα τέχνης.

Design Museum Holon
Ισραήλ

Το Ισραήλ έχει πολλά μουσεία. Αυτό όμως είναι το πρώτο αφιερωμένο στο Design. Σχεδιάστηκε από τον Ισραηλινό αρχιτέκτονα και βιομηχανικό σχεδιαστή Ron Arad σε συνεργασία με τον Bruno Asa. Να αναφερθεί ότι σημειώθηκε από το ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveler ως ένα από τα νέα παγκόσμια θαύματα.

Museum of Tomorrow
Ρίο Ντι Τζανέιρο, Βραζιλία
μουσεία
μουσεία

Ένα από τα μουσεία του αύριο ουσιαστικά, είναι ένα μουσείο επιστήμης στην πόλη του Ρίο της Βραζιλίας. Σχεδιάστηκε από τον Ισπανό αρχιτέκτονα Santiago Calatrava και χτίστηκε δίπλα στην προκυμαία του Pier Maua. Το μουσείο ήταν μέρος της ανανέωσης του λιμενικού χώρου της πόλης για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Ragnarock
Ρόσκιλντ, Δανία
μουσεία

Ένα σύγχρονο πολιτιστικό μουσείο με επίκεντρο τη μουσική (ποπ, ροκ) και τη νεολαία. Η μουσική είναι ένα από τα ισχυρότερα πολιτιστικά κινήματα στον 20ο και τον 21ο αιώνα και αυτό το κίνημα, το μουσείο Ragnarock, προωθεί και επεξηγεί στους επισκέπτες του.

National Museum of Art
Ιαπωνία
μουσεία

Αποτελεί παράδειγμα μοντέρνας τέχνης, γνωστό και με το ακρωνύμιο NMAO (National Museum of Art, Osaka). Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Arata Isozaki, το μουσείο προέρχεται από την Έκθεση Τέχνης Expo που χτίστηκε ως μέρος της Expo ’70.

Museu Oscar Niemeyer
Βραζιλία
μουσεία

Το μουσείο επικεντρώνεται στην εικαστική τέχνη, την αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό. Σχεδιάστηκε από τον Oscar Niemeyer το 1967 και διαθέτει πολλά από τα στοιχεία υπογραφής του: τολμηρές γεωμετρικές μορφές, γλυπτικές καμπύλες, όγκους κτλ. Είναι επίσης γνωστό ως Museu do Olho ή Μουσείο του Ματιού, λόγω του σχεδιασμού του κτηρίου.

Διαβάστε επίσης  Πωλείται το εντυπωσιακό σπίτι του Marc Held στο Παρίσι

Salvador Dali Museum
Φλόριντα
μουσεία

Ένα μουσείο κατεξοχήν αφιερωμένο στα έργα του Salvador Dali, διαθέτοντας μάλιστα και τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του Dali εκτός Ευρώπης. Εκτός από την προβολή του έργου του Dali, το μουσείο στοχεύει να εκπαιδεύσει το κοινό και να προωθήσει την κατανόηση, την απόλαυση και την επιστημονική εξέταση της τέχνης μέσω της έκθεσης των έργων του και των καλλιτεχνών παρόμοιου οράματος.

Dongdaemun Design Plaza
Σεούλ, Νότια Κορέα
μουσεία

Το Dongdaemun Design Plaza, το οποίο ονομάζεται επίσης DDP, είναι ένα σημαντικό ορόσημο αστικής ανάπτυξης στη Σεούλ της Νότιας Κορέας. Σχεδιασμένο από την Zaha Hadid και τον Samoo, το DDP αποτελεί έναν από τους κύριους λόγους για τον χαρακτηρισμό της Seoul ως World Design Capital το 2010.

Guggenheim
Μπιλμπάο, Ισπανία

μουσεία

Το μεταμοντέρνο οικοδόμημα του Φρανκ Γκέρι από τιτάνιο, έκανε την παγκόσμια αρχιτεκτονική κοινότητα να μιλάει γι’ αυτό. Αντιπροσωπεύει μία από τις σπάνιες στιγμές που οι κριτικοί, οι ακαδημαϊκοί και το ευρύ κοινό ήταν όλοι ενωμένοι για κάτι. Το 2010 το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ βρέθηκε πρώτο στη λίστα με τα σημαντικότερα έργα αρχιτεκτονικής από το 1980 ως σήμερα.

Μουσείο Ακρόπολης
Αθήνα
μουσεία

Το μουσείο κτίστηκε για να στεγάσει κάθε αντικείμενο που έχει βρεθεί πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στους πρόποδές του. Το κτήριο στηρίζεται σε υπερυψωμένους πυλώνες θεμελιωμένους ανάμεσα στις αρχαιότητες για την καλύτερη προστασία του αρχαιολογικού χώρου. Σε αρκετά σημεία, στο εσωτερικό και το εξωτερικό του κτηρίου, τα δάπεδα είναι διαφανή, επιτρέποντας την θέαση των υποκείμενων αρχαιοτήτων.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.