Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά

διακοσμητικά

Η πρώτη μου φράση θα μπορούσε να είναι επιτέλους Χριστούγεννα, και αυτό γιατί είμαστε και επίσημα στην προ-Χριστουγέννων περίοδο, όπου ο κάθε ένας την μεταφράζει όπως εκείνος θέλει.

Οι περισσότεροι έχουν στολίσει ήδη το σπίτι τους, άλλοι σκορπίζονται στα μαγαζιά ώστε να προμηθευτούν ότι τους λείπει για το μεγάλο γεγονός ενώ κάποιοι άλλοι έχουν φτιάξει ήδη, τα πρώτα τους μελομακάρονα.

Αν το καλοσκεφτούμε, ο στολισμός του δέντρου, αλλά και η διακόσμηση του σπιτιού γενικότερα, είναι ένα είδος τέχνης. Πολλά μικρά πράγματα τοποθετούνται στην κατάλληλη θέση και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Προσωπικά, αγαπώ να δημιουργώ μόνη μου τα διακοσμητικά του σπιτιού των Χριστουγέννων απ’ ότι να τα προμηθεύομαι έτοιμα και θα σας δείξω τα αγαπημένα μου.

Advertisements
Ad 14

Τα κεριά, όπως έχω γράψει ξανά, είναι αγαπημένο μου αντικείμενο διακόσμησης μέσα στο σπίτι και πολύ οικονομικό, όποτε δεν υπάρχει περίπτωση να μη χρησιμοποιηθεί και τα Χριστούγεννα. Θα δούμε πολλές εναλλακτικές μ’ αυτά και κυρίως πολύ εύκολες στην κατασκευή τους.

Ξεκινώντας λοιπόν, βλέπουμε ως πρώτη επιλογή τα βάζ,α μέσα στα όποια υπάρχουν κεριά. Προκειμένου να γίνει πιο χριστουγεννιάτικο, προσθέσαμε μέσα σ’ αυτό χιόνι, το όποιο είναι πολύ εύκολο να βρεθεί στα καταστήματα. Είναι μια κατασκευή, η οποία μπορεί να μείνει στο σπίτι και αφού τελειώσουν οι γιορτές, αφαιρώντας απλώς το χιόνι. Επιπλέον, έχοντας σαν κεντρική ιδέα το βάζο, μπορούμε να παίξουμε με διάφορους συνδυασμούς που αρέσουν στον κάθε ένα, όπως να προσθέσουμε μέσα σ’ αυτό κομμάτια από θάμνους και χριστουγεννιάτικα αντικείμενα.

Διαβάστε επίσης  Κουζίνες του Hollywood που μας έμειναν αξέχαστες

διακοσμητικά

Εναλλακτικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βάζο με φαναράκια. Αποτελούν πλέον ένα all time classic αντικείμενο για το σπίτι, όποτε εναρμονίζονται και με τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Υπάρχουν σε πολλά χρώματα, αν και το κόκκινο, θα ήταν ιδανικό για την δική μας περίπτωση. Τα αντιμετωπίζουμε ακριβώς όπως τα βάζα, βάζοντας μέσα σε αυτά κεριά, κλαδιά δέντρων, φωτάκια, ακόμη και στολίδια.

διακοσμητικά

Μια εξίσου οικονομική λύση,μιας και αυτές είναι που μας ενδιαφέρουν πλέον, είναι τα κουκουνάρια. Το κόστος τους είναι μηδενικό και το αποτέλεσμα εξαιρετικά ομοιόμορφο.Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα εκμεταλλευτούμε στην διακόσμηση, ένας από αυτούς είναι αν τα τοποθετήσουμε μέσα σε γυάλες ή στην πόρτα.Επιπλέον,μπορούμε να τα βάλουμε σε μια πιατέλα στο τραπεζάκι μέσα στην οποία θα υπάρχουν είτε κεριά είτε άλλα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Οι επιλογές ποικίλουν ανάλογα το γούστο του καθενός, δημιουργώντας συνδυασμούς που είναι πιο κοντά στον δικό του χαρακτήρα και ύφος.

διακοσμητικά

Τέλος, θα ήθελα να παρουσιάσω μια πρόταση χριστουγεννιάτικου δέντρου σε περίπτωση που ο χώρος στο σπίτι είναι περιορισμένος και δεν μπορεί να ενσωματωθεί ένα κλασικό δέντρο. Σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μερικά κλαδιά μέσα σε ένα μεγάλο βάζο και να τα στολίσουμε, όπως θα κάναμε και με το δέντρο αντίστοιχα. Έχουμε σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς να χάνει καθόλου σε φαντασία, δίνοντας μια αναβαθμισμένη αίσθηση στο σπίτι.

διακοσμητικά

Είμαι η Ειρήνη και μου αρέσει να μοιράζομαι κάθε σκέψη που έχω, αυτός είναι και ο κύριος λόγος που γράφω ελπίζοντας οι δικές μου σκέψεις να είναι έμπνευση για σας.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βρεφικά προιόντα Ελλάδα

Η ακρίβεια στα βρεφικά προιόντα, Γονείς και Παιδιά

Η ακρίβεια και η ασφάλεια των βρεφικών προϊόντων αποτελούν ζωτικά

Η βασίλισσα του τίποτα: Το κλείσιμο που αξίζουμε

Η Βασίλισσα του Τίποτα, το τρίτο και τελευταίο μέρος της