Ιδέες για να φαίνεται μεγαλύτερος ο χώρος σας

χώρος
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Όλοι λίγο πολύ έχουμε ένα μικρό δωμάτιο, το οποίο θέλουμε να διακοσμήσουμε και δεν ξέρουμε πως. Αυτό μπορεί να είναι το υπνοδωμάτιο, το σαλόνι, η κουζίνα, ή ακόμη και ολόκληρο το σπίτι μας. Το ευχάριστο όμως, είναι ότι ένας τέτοιος χώρος δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα, χάρη στα μικρά μυστικά που μπορούν να μας βοηθήσουν. Για να πάρετε μερικές μικρές ιδέες μπορείτε να δείτε τις παρακάτω εικόνες, ώστε να διακοσμήσετε πρακτικά και λειτουργικά τους μικρούς σας χώρους.

Υπνοδωμάτιο

Ας ξεκινήσουμε αρχικά με το υπνοδωμάτιο, το οποίο αποτελεί βασικό πρόβλημα για μεγάλο αριθμό ανθρώπων, λόγω του ότι σε πολλές περιπτώσεις το συγκεκριμένο δωμάτιο συνηθίζεται να είναι μικρότερο από τους υπόλοιπους χώρους. Μια έξυπνη και οικονομική λύση είναι η παράλειψη του γραφείου. Σε περίπτωση που το σαλόνι μας είναι μεγαλύτερο, θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε εκεί έναν χώρο για το γραφείο και τη βιβλιοθήκη, ειδάλλως αντί για τα συνηθισμένα γραφεία, μπορούμε να τοποθετήσουμε μια σανίδα, σε ό,τι μέγεθος μας βολεύει. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε αρκετά τετραγωνικά, χωρίς τρομερές παραλείψεις.

Πηγή εικόνας: pinterest.com

Ένας ακόμη έξυπνος τρόπος εξοικονόμησης χώρου για το υπνοδωμάτιό μας είναι η δημιουργία βιβλιοθήκης ή κρεμάστρας, δίπλα ή πάνω από το κρεβάτι, ώστε να μη χρειάζεται εξτρά χώρος για την τοποθέτηση τους. Δεν είναι ανάγκη να αγοράσετε καινούργια έπιπλα, οι τρόποι που προτείνονται είναι τόσο απλοί και εύκολοι, που μπορείτε πολύ εύκολα να τα κατασκευάσετε εντελώς μόνοι.

χώρος
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Σαλόνι

Πώς όμως μπορούμε να συνδυάσουμε το σαλόνι με το υπνοδωμάτιο όταν ο χώρος είναι ενιαίος και μικρός. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορούμε να τοποθετήσουμε μια μεγάλη βιβλιοθήκη για να διαχωρίσει τους δυο χώρους ή ακόμη και μοντέρνες διαχωριστικές κουρτίνες εσωτερικών χώρων. Έτσι, δημιουργούνται κατευθείαν δυο διαφορετικοί χώροι για δυο διαφορετικές χρήσεις.Δύο σε ένα λοιπόν, χωρίς πολύ κόπο, με έναν απλό τρόπο.

Διαβάστε επίσης  Κανείς δε ζει όπως θέλει
Advertisements
Ad 14
χώρος
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Κουζίνα-τραπεζαρία

Τέλος, εκτός από το υπνοδωμάτιο υπάρχει και η τραπεζαρία στην οποία μπορούμε να δώσουμε μια χείρα βοηθείας. Σε περίπτωση που η κουζίνα μας είναι μικρή και δυσκολευόμαστε να βρούμε χώρο για την τραπεζαρία, μια είναι η λύση, η αντικατάστασή της με σταντάκια ειδικά για τραπεζαρίες. Μαζί με τις κατάλληλες καρέκλες ο χώρος θα δείξει αμέσως πιο εντυπωσιακός αλλά και μοντέρνος. Έτσι, και το φαγητό σας μπορείτε να απολαμβάνετε και την ευρύχωρη κουζίνα σας να έχετε.

χώρος
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Με αυτά μόνο τα μικρά βήματα μπορούμε εύκολα και απλά να κάνουμε το σπίτι μας πιο άνετο κι εντυπωσιακό, αφού οι μικροί εσωτερικοί χώροι έχουν σταματήσει να αποτελούν πλέον πρόβλημα!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Νίκος Μαντάς: «Δεν μπορώ να φανταστώ έναν έρωτα να μοιράζεται»

Ο Νίκος Μαντάς με τη γραφή του εκπλήσσει, προβάλλει το

Κλειώ Ιερωνυμάκη: «Έγραφα από μικρό παιδί»

Η Κλειώ Ιερωνυμάκη είναι μαζί στη στήλη των συνεντεύξεων για