Εσωτερική διακόσμηση με… οικολογική συνείδηση

15 Ιανουαρίου 2018

Εσωτερική διακόσμηση

Τα τελευταία χρόνια, όλο και μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων αποκτά οικολογική συνείδηση. Η τάση για ευαισθητοποίηση σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, μετριάζει την ανάγκη μας για υπερκατανάλωση και κάλυψη των εικονικών αναγκών μας.

Η αισθητική και η εσωτερική διακόσμηση, δεν θα μπορούσαν να μην αποτελούν κομμάτι της εξέλιξης. Ο όρος eco-friendly ή environmentally friendly εμφανίστηκε δυναμικά τον 20ο αιώνα και πλέον, εκτός από την αρχιτεκτονική των κτηρίων, επηρεάζει σημαντικά και την εσωτερική διακόσμηση.


Advertisements
Ad 14

Φυσικά υλικά και… go green

Φυσικά υλικά και ουδέτερες αποχρώσεις είναι η τάση στο interior design, που αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές, είτε ανήκουν στο «Go Green» κίνημα είτε όχι. Οι απλές γραμμές, ο λιτός σχεδιασμός και υλικά όπως το ακατέργαστο ή ανακυκλώσιμο ξύλο, ο φελλός, οι ψάθες, τα φυτά εσωτερικού χώρου, προωθούν την έννοια της χαλάρωσης. Ντύνουν το χώρο με μια αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς. Παράλληλα με την ισορροπία, το σύγχρονο αυτό bohemian chic στυλ, ευνοεί την «mix and match» διακόσμηση, δίνοντας στο χώρο ένα διακριτικό τόνο διαφορετικότητας.


Στοιχεία που θα μπορούσαμε να επιλέξουμε, ώστε να διαφοροποιήσουμε διακοσμητικά τον χώρο μας και να δώσουμε μια γήινη και εναλλακτική αισθητική, είναι κιλίμια από ψάθα, γιούτα και λινάτσα που δίνουν μια εξωτική νότα. Εξαιρετική επιλογή αποτελεί και το ξύλο bamboo από το οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε, ακόμα και μόνοι μας, πολύ ιδιαίτερα και ενδιαφέροντα διακοσμητικά. Το ακατέργαστο ή ανακυκλωμένο ξύλο αποτελεί πρώτη ύλη για πολύ όμορφα έπιπλα που ενισχύουν την ζεστασιά και την οικειότητα. Πολύ ιδιαίτερη επιλογή αποτελούν και τα διακοσμητικά στοιχεία από παλαιωμένο ξύλο.

Διαβάστε επίσης  Τολμηστε το... τούλι!


Εσωτερική διακόσμηση

Οι peacock chairs ή πολυθρόνες rattan, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα άλλης εποχής, όπου η σχέση με τη φύση και τις πρώτες ύλες είναι άμεση και δημιουργική (φωτό). Την οικολογική αισθητική μας υπογράφουν εξαιρετικά τα φυτά εσωτερικού χώρου (φιλόδεντρο, φτέρη, πόθος, ορχιδέα κ.α), που ανανεώνουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού μας και παράλληλα προσφέρουν γαλήνη και χρώμα. Την τελική πινελιά στην εσωτερική μας διακόσμηση, μπορεί να δώσει το λευκό χρώμα στους τοίχους, καθώς και η επένδυση από φελλό, αφού αποτελεί ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό υλικό που μπορεί να τοποθετηθεί σε όποιο δωμάτιο του σπιτιού μας επιλέξουμε.

Εσωτερική διακόσμηση

 

Μπορεί ο αθλητισμός να με οδήγησε να επιλέξω δημοσιογραφικές σπουδές αλλά μετά ανακάλυψα ότι πρόκειται για ένα επάγγελμα με πολύ περισσότερες δυνατότητες.
Με ανέχτηκαν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο μέχρι να αποφοιτήσω και τώρα ως βασικούς άξονες έχω τα ταξίδια και τον αθλητισμό, και φυσικά ό,τι άλλο καλύπτει την αυξανόμενη, με τα χρόνια, περιέργειά μου!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

βουνό ή θάλασσα;

Είσαι τύπος του υψομέτρου ή του υγρού στοιχείου;

Ο όρος διακοπές, ανεξαρτήτως διάρκειας, ορίζεται διαφορετικά για τον καθένα.
Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός