Κοσμήματα από κουμπιά

Τα κοσμήματα από κουμπιά είναι μια πολύ ωραία ιδέα ανακύκλωσης. Δεν είναι λίγοι όμως και  αυτοί που αγοράζουν ωραία και μεγάλα κουμπιά για να φτιάξουν κοσμήματα, μιας και είναι πολύ όμορφη και οικονομική λύση.

Κοσμήματα από κουμπιά
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

Θέλετε να σας πω τι έκανα εγώ για να φτιάξω τα δικά μου κοσμήματα από κουμπιά; Αρχικά ας δούμε τι χρειάστηκα για να φτιάξω ένα  δαχτυλίδι και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια.

Υλικά

  • Τρία ίδια  κουμπιά ( ένα μεγάλο και δύο μικρότερα )
  • Χάντρες
  • Κορδόνι ( εγώ προτίμησα την κηροκλωστή)
  • Χαρτόνι αμπουλέ
  • Μία βάση δαχτυλιδιού
  • Δύο παραμάνες για τα σκουλαρίκια
  • Ακρυλικό χρώμα γιατί τα κουμπιά που βρήκα δεν ήταν στον χρώμα που ήθελα
  • Ένα μωρομάντηλο
  • Βερνίκι νερού
Κοσμήματα από κουμπιά
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

Τρόπος κατασκευής

Αρχικά έψαξα και βρήκα ωραία μεγάλα κουμπιά με ανάγλυφα σχέδια. Πραγματικά το σχέδιο τους και τα μεγέθη τους  μου άρεσαν αλλά δεν ήταν στο χρώμα που εγώ ήθελα. Έτσι τα έβαψα με λαδί ακρυλικό χρώμα και ξέβαψα λίγο με το μωρομάντηλο. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερα να γίνουν πιο εμφανή τα ανάγλυφα σχέδια τους. Κατόπιν πέρασα με βερνίκι ότι έβαψα και άφησα να στεγνώσει. Αν εσείς βρείτε κουμπιά που σας βολεύουν στο χρώμα, αυτή τη διαδικασία την παραλείπετε.

Προσωπικά δεν μου αρέσει να φαίνονται οι τρύπες των κουμπιών στα κοσμήματα μου και προσπαθώ πάντα με διάφορους τρόπους να τις καλύψω. Αυτή την φορά σκέφτηκα το αμπουλέ χαρτόνι, εξαιτίας των ανάγλυφων που έχει. Έκοψα λοιπόν τρία  στρόγγυλα κομμάτια με διάμετρο μικρότερη από αυτή των κουμπιών μου. Η διαδικασία της προετοιμασίας είχε ολοκληρωθεί.

Advertisements
Διαβάστε επίσης  Εντυπωσιακά κτήρια σε σημεία που κόβουν την ανάσα
Ad 14
Κοσμήματα από κουμπιά
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

Συναρμολόγηση

Τοποθέτησα το χαρτόνι πάνω στο κουμπί και άνοιξα δύο τρύπες στο σημείο που ήταν και οι τρύπες του κουμπιού. Πέρασα την κηροκλωστή μου αρκετές φορές μέσα από το κουμπί και  από την βάση του δαχτυλιδιού ( στις διάφορες  τρύπες που έχει) ώστε να το στερεώσω καλά. Έχοντας και τις δύο άκρες της κλωστής μου στο πάνω μέρος του κουμπιού έκανα έναν κόμπο. Έπειτα πέρασα χάντρες και δημιούργησα  ένα φιόγκο. Πάνω σε αυτόν έδεσα και άλλη κηροκλωστή ώστε να  κάνω πιο πλούσιο το φιόγκο.

Το ίδιο σχεδόν έκανα και με τα σκουλαρίκια μόνο που εδώ τα πράγματα ήταν λίγο πιο εύκολα. Μπόρεσα πολύ πιο εύκολα να στερεώσω το κουμπί πάνω στην παραμάνα ( έγινε στο καμπυλωτό σημείο, στο κάτω μέρος της παραμάνας). Η μόνη δυσκολία που υπάρχει όταν κάνει κάποιος σκουλαρίκια, είναι να μπορέσει να τα κάνει ίδια. Στην περίπτωση την δική μου δεν υπήρχε ιδιαίτερη δυσκολία μιας και ο φιόγκος φτιάχνεται πολύ εύκολα.

Υπάρχουν άπειροι τρόποι να κάνει κανείς κοσμήματα από κουμπιά. Εγώ σας έδειξα έναν εύκολο τρόπο. Αν όμως θέλετε να δείτε και άλλες ιδέες για κοσμήματα με διάφορα υλικά και όχι μόνο με κουμπιά, επισκεφτείτε την ομάδα μου στο facebook  https://www.facebook.com/groups/76711253218  ή προφίλ μου στο pinterest https://www.pinterest.cl/rebbecaz/_saved/

Είμαι η Ρεββέκα και το επάγγελμα που σπούδασα αρχικά, δεν έχει καμία σχέση με την καλλιτεχνία!!! Αγαπώ πολύ τα μαθηματικά !! Σαν ραδιοφωνική παραγωγός αγάπησα πολύ και το ραδιόφωνο και ότι έχει σχέση με αυτό! Από μικρή λατρεύω τις κατασκευές κάθε είδους γι αυτό και ακολούθησα την καλλιτεχνική οδό εκ των υστέρων! Τα έργα που σας παρουσιάζω είναι δικά μου, γι αυτό και μπορώ να σας λύσω κάθε απορία που τυχόν
έχετε! Σαν δασκάλα καλλιτεχνικών μπορώ να πω ότι τίποτα δεν είναι
ακατόρθωτο όταν βάζουμε τη φαντασία μας και το μεράκι μας να
συνεργαστούν!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Έξυπνες πόλεις

Οι έξυπνες πόλεις στην Ελλάδα

Οι έξυπνες πόλεις (smart cities) αποτελούν ένα από τα πλέον
self tan

Τα self tan που δε θα σε απογοητεύσουν.

Το καλοκαίρι είναι όλο και πιο κοντά. Οι διακοπές σου,