Μπιζουτιέρα γόβα: Μια όμορφη κατασκευή για τα δαχτυλίδια μας

Μπιζουτιέρα γόβα: Μια όμορφη κατασκευή  για τα δαχτυλίδια μας. Πραγματικά, πόσο πιο εντυπωσιακή είναι η εμφάνιση μας, όταν τα δαχτυλίδια που  φοράμε  συνδυάζονται πολύ όμορφα με το ντύσιμό μας; Ολοκληρώνει το ντύσιμο και προσθέτει μια νότα πολυτέλειας στο outfit μας. Είτε πρόκειται για δαχτυλίδια μικρής αξίας, είτε πρόκειται για δαχτυλίδια μεγάλης αξίας, είτε για   δαχτυλίδια που φτιάξαμε μόνοι μας γεγονός είναι ότι μια γυναίκα διαθέτει πολλά. Τι γίνεται λοιπόν με αυτόν το κακό χαμό που επικρατεί στα ράφια μας, στα συρτάρια μας και στα κομοδίνα μας; Η λύση είναι μια μπιζουτιέρα και μάλιστα όχι μια οποιαδήποτε μπιζουτιέρα αλλά μια μπιζουτιέρα γόβα την οποία θα  φτιάξουμε μόνοι μας. Μια ανέξοδη λύση, αφού χρησιμοποιούμε ανακυκλώσιμα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.

Μπιζουτιέρα γόβα
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

Υλικά κατασκευής για την μπιζουτιέρα γόβα

 • Μια γόβα ( την χρησιμοποιούμε ως καλούπι)
 • Διάφανη μεμβράνη φαγητού
 • Χαρτιά από εφημερίδες ή περιοδικά
 • Ξυλόκολλα και πινέλο
 • Ύφασμα της επιλογής μας
 • Ψαλίδι
 • Τρέσα
 • Κορδέλες  και κορδόνια σε διάφορα μεγέθη, για πιο ενισχυμένο όγκο στον φιόγκο
 • Διακοσμητική πέτρα
 • Πιστόλι σιλικόνης
 • Σφουγγάρι ή αφρολέξ για το εσωτερικό της γόβας

* Αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε μια μπιζουτιέρα γόβα εξαρχής, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια παλιά μας γόβα την οποία θα την ντύσουμε όπως θα δείξουμε παρακάτω. Στην περίπτωση αυτή βέβαια δεν θα χρειαστούμε την διάφανη μεμβράνη και τα χαρτιά εφημερίδων ή περιοδικών.

Τρόπος κατασκευής

Παίρνουμε την γόβα της επιλογής μας και την καλύπτουμε όλη με την διάφανη μεμβράνη φαγητού. Έτσι έχουμε έτοιμο το καλούπι, πάνω στο οποίο θα δουλέψουμε. Καλό είναι, να έχει ψηλό τακούνι για να είναι  η μπιζουτιέρα γόβα μας ,πιο όμορφη εμφανισιακά! Έπειτα κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα χαρτιά των εφημερίδων ή των περιοδικών που έχουμε, και τα κολλάμε ένα ένα πάνω στο καλούπι μας. Όσες πιο πολλές στρώσεις κάνουμε τόσο πιο σταθερή θα γίνει η μπιζουτιέρα γόβα μας. Αφήνουμε να στεγνώσει πολύ καλά, ίσως χρειαστεί μια-δυο μέρες και κατόπιν βγάζουμε την γόβα από χαρτιά. Για να το πετύχουμε αυτό, κόβουμε με ένα ψαλίδι τα χαρτιά, στο πίσω μέρος της γόβας και τραβάμε την αληθινή γόβα και την μεμβράνη έξω. Ενώνουμε πάλι το σχίσιμο με κομμάτια από χαρτιά εφημερίδων ή περιοδικών και αφήνουμε πάλι να στεγνώσει.

Διαβάστε επίσης  3+1 μουσεία που θα θαυμάσουμε το 2021
Advertisements
Ad 14
Μπιζουτιέρα γόβα
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

Διακόσμηση

Αρχικά επιλέγουμε ένα όμορφο ύφασμα, όχι πολύ λεπτό, και κόβουμε ένα αρκετά μεγάλο ορθογώνιο κομμάτι, αρκετό για να καλύψει ολόκληρη την γόβα μας. Έπειτα το τοποθετούμε πάνω στην γόβα μας και κόβουμε με το ψαλίδι το ύφασμα, στο  όλο το ανοιχτό κομμάτι της γόβας  που μπαίνει το πόδι. Δημιουργούμε και κάθετες κοψιές πάνω στην αρχική μας οριζόντια κοψιά του υφάσματος, που θα μας βοηθήσουν να κολλήσουμε πιο εύκολα το ύφασμα στην γόβα. Ξεκινάμε με το εσωτερικό της γόβας. Απλώνουμε την ξυλόκολλα στο σημείο που θέλουμε και κολλάμε το ύφασμα προσεκτικά ώστε να μην δημιουργήσει ζάρες. Δεν μας ενοχλούν τα κενά υφάσματος που θα δημιουργηθούν γιατί αυτά θα καλυφθούν αργότερα με το αφρολέξ. Ντύνουμε έτσι όλη την γόβα μας.

Τελική διακόσμηση

Κολλάμε με σιλικόνη την τρέσα  στα σημεία που έχουμε ενώσεις και στο πάνω μέρος για περισσότερη ομορφιά. Δημιουργούμε και έναν όμορφο φιόγκο και τον κολλάμε στο πίσω μέρος της γόβας, κολλώντας και την διακοσμητική πέτρα πάνω του. Στη συνέχεια κόβουμε το σφουγγάρι ή το αφρολέξ σε τόσα κομμάτι όσα χρειάζονται για να γεμίζει το κενό της γόβας. Αν θέλουμε, τα ντύνουμε και αυτά με ύφασμα και τα  κολλάμε στο εσωτερικό της γόβας με σιλικόνη. Η μπιζουτιέρα γόβα είναι έτοιμη! Εύκολα και οικονομικά κάναμε μια όμορφη κατασκευή για τα δαχτυλίδια μας.

Μπιζουτιέρα γόβα
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

Περισσότερες ιδέες και κατασκευές  θα βρείτε στο κανάλι μου στο YouTube https://www.youtube.com/@xeirotexnasmata/videos και στο instagram https://www.instagram.com/xeirotexnasmata/

Διαβάστε επίσης  Ιταλικές γεύσεις με ψυχρή ομορφιά στο Μεξικό

Είμαι η Ρεββέκα και το επάγγελμα που σπούδασα αρχικά, δεν έχει καμία σχέση με την καλλιτεχνία!!! Αγαπώ πολύ τα μαθηματικά !! Σαν ραδιοφωνική παραγωγός αγάπησα πολύ και το ραδιόφωνο και ότι έχει σχέση με αυτό! Από μικρή λατρεύω τις κατασκευές κάθε είδους γι αυτό και ακολούθησα την καλλιτεχνική οδό εκ των υστέρων! Τα έργα που σας παρουσιάζω είναι δικά μου, γι αυτό και μπορώ να σας λύσω κάθε απορία που τυχόν
έχετε! Σαν δασκάλα καλλιτεχνικών μπορώ να πω ότι τίποτα δεν είναι
ακατόρθωτο όταν βάζουμε τη φαντασία μας και το μεράκι μας να
συνεργαστούν!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Immaculate: Θρησκευτικό horror και η διπλή έλικα του DNA

Αρχικά, όταν κυκλοφόρησε το trailer του Immaculate όλοι οι λάτρεις
Ο κύκλος - ΜΙΝΙΕ ΜΠΕΡΝΑΡ

«Ο Κύκλος» του Μπερνάρ Μινιέ θα σε καθηλώσει

Το βιβλίο «Ο Κύκλος» του Μπερνάρ Μινιέ είναι το δεύτερο