«Νέο αίμα» στα μουσεία το 2019

μουσεία

Φρέσκες επιλογές σε Μουσεία παγκοσμίως που μπορούμε να επισκεφτούμε το 2019

Κάθε χρόνο ανά το κόσμο, ανοίγουν αρκετά μουσεία ιδιαίτερης αισθητικής, που αξίζει να επισκεφτεί κανείς μονό και μόνο για την αρχιτεκτονική τους. Το 2019 είναι μια χρονιά που μπορούμε να πούμε ότι έχει ενδιαφέρουσες προτάσεις. Από λιτές γραμμές και συμμετρικά κτήρια, μέχρι πολύπλοκες κατασκευές με χρώμα και ένταση σε κάθε γωνία τους. Φέτος κόβουν τη κορδέλα και ανοίγουν τις πόρτες μουσεία που έχουν κάτι να μας πουν. Πάμε να δούμε κάποια από αυτά και να μάθουμε λεπτομέρειες σχετικά με την ανέγερσή τους.

The Shed, New York

μουσεία
Πηγή: www.artforum.com

Το Shed, σχεδιασμένο από τον Diller Scofidio + Renfro, θα διπλασιαστεί σε μέγεθος με το τηλεσκοπικό εξωτερικό του κέλυφος από το οκταόροφο σταθερό κτήριο. Το κέλυφος θα δημιουργήσει ένα υπόστεγο πάνω από την ήδη υπάρχουσα πλατεία, για τη διοργάνωση θερινών θεάτρων και εκδηλώσεων. Ανοίγει τις πόρτες του τον Απρίλιο του 2019.

K11 Musea, Hong Kong

μουσεία
Πηγή: blooloop.com

Το K11 MUSEA του Hong Kong θα ανοίξει το φθινόπωρο του 2019. Το φιλόδοξο μουσείο-λιανικό συγκρότημα του New World Development, θα βρίσκεται στην καρδιά του Victoria Docksideν. Το K11 απευθύνεται στις πέντε αισθήσεις και αναβαθμίζει τα ψώνια σε μια υπέροχη απόλαυση. Το μεγάλο πάρτι εορτασμού θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο του K11.

Advertisements
Ad 14

Academy Museum of Motion Pictures, Los Angeles

μουσεία
Πηγή: www.hollywoodreporter.com

Μια νέα πύλη στο Miracle Mile, το μουσείο κινηματογράφου του Los Angeles, ανοίγει φέτος με τη μορφή σφαίρας 40 μέτρων που προσαρτάται στα απομεινάρια του πολυκαταστήματος της May Company. Ο θόλος, που κατασκευάστηκε από 700.000 λίμπρες γυαλιού και χάλυβα από τον Renzo Piano, θα φιλοξενήσει κινηματογραφικές προβολές. Εν τω μεταξύ, το πρώην πολυκατάστημα θα έχει πάνω από 4.500 τ.μ. χώρου γκαλερί για εντυπωσιακές εκθέσεις σχετικά με την εξέλιξη της ταινίας.

Διαβάστε επίσης  Λευκό-Μαύρο: Διαχρονικό, κυρίαρχο και εντυπωσιακό!

Statue of Liberty Museum, New York

μουσεία
Πηγή: www.designweek.co.uk

Μετά τη περίοδο που χτυπήθηκε σκληρά κατά τη διάρκεια του τυφώνα Sandy, η νέα συλλογή ιστορικών αντικειμένων του Liberty Island (συμπεριλαμβανομένου του αρχικού πυρσού του αγάλματος) θα στεγαστεί σε μια νέα πράσινη στέγη. Οι  FXCollaborative σχεδίασαν το χώρο των 2.500 τετραγωνικών μέτρων με υλικά γνωστά στην Lady Liberty, όπως ο τοπικός γρανίτης και ο χαλκός. Το κατάστρωμα κοιτάζει πίσω στο ίδιο το άγαλμα και έξω στο κέντρο του Μανχάταν.

Αυτά τα 4 μουσεία θα ανοίξουν κατά τη διάρκεια του 2019 και θα κεντρίσουν τα βλέμματα κάθε επισκέπτη. Ευχή μας είναι να καταφέρετε να βρεθείτε έστω σε ένα και να μας μεταφέρετε τις εντυπώσεις σας.

Χαιρετώ την ομήγυρη!Είμαι ο Στέργος, χωρίς "ι", μια πολύπλευρή ανθρώπινη οντότητα. Φοιτητής στο Δομικών Έργων που έχω κάνει το χόμπι μου επάγγελμα και εργάζομαι πλέον ως Μάγειρας! Καλλιτεχνική φλέβα από μικρός, αφου πάντα μου άρεσε η ζωγραφική, ενώ με γοήτευε ιδιαίτερα η Αρχιτεκτονική και η διακόσμηση! Τα άρθρα μου θα προσπαθήσω να είναι "Στέργος", σύντομα και συνάμα πλήρη. Σας εύχομαι καλή ανάγνωση!!!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μη με λησμόνει

Μη με λησμόνει: Μία όαση στο κέντρο της πόλης

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στο ισόγειο του ιστορικού

Παρένθετη μητρότητα:η σύγχρονη «δούλη» του ιατρικού τουρισμού

Η παρένθετη μητρότητα αποτελεί ένα ζήτημα που επανέρχεται τα τελευταία