Η δυσλεξία μέσα από ένα viral βίντεο

Η δυσλεξία είναι μια διαταραχή που εντάσσεται στις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Πολλοί άνθρωποι στον κόσμο έχουν δυσλεξία, ωστόσο, συχνά είναι δύσκολο να εξηγήσουν στους υπόλοιπους πώς είναι να ζεις με αυτό.

Έτσι, μια γυναίκα αποφάσισε να βάλει μερικά πράγματα στη θέση τους και να αποδείξει με έναν σύντομο, εύκολο κι εύστοχο τρόπο, τι ακριβώς συμβαίνει στο μυαλό ενός ανθρώπου με δυσλεξία. Η θεραπεύτρια Lindsay Fleming μοιράστηκε ένα βίντεο στο TikTok με το οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, δείχνει τα πράγματα από την οπτική των δυσλεκτικών. Το γεγονός αυτό, μπορεί να αγγίξει τον καθένα και να τον βοηθήσει να φερθεί λιγότερο επικριτικά την επόμενη φορά που θα έρθει αντιμέτωπος με έναν άνθρωπο με δυσλεξία.

Η ίδια η θεραπεύτρια, μάλιστα, έχει δηλώσει ότι διαγνώστηκε με δυσλεξία στα 6 της χρόνια, οπότε ξέρει πολύ καλά πώς είναι να δυσκολεύεσαι στην ανάγνωση ακόμη και ενός απλού κειμένου.

Αυτό που κάνει λοιπόν είναι να μοιραστεί ένα κείμενο γραμμένο όπως ακριβώς θα το διάβαζε ένα άτομο με δυσλεξία. Οι λέξεις έχουν αναγραμματισμούς, δημιουργώντας στην ουσία ένα κείμενο, που είναι δύσκολο να διαβαστεί.

Στο βίντεο, διερωτάται: «Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς είναι για κάποιον δυσλεκτικό να διαβάσει στην τάξη;». Δημιούργησε έτσι ένα challenge στα social media.Προκάλεσε τους χρήστες να διαβάσουν το κείμενο που μοιράστηκε στο συγκεκριμένο βίντεο.

Το βίντεο της έγινε αμέσως viral με 68 χιλιάδες προβολές, 13 χιλιάδες likes και σχόλια. Οι χρήστες σχολίασαν ότι αυτό τους βοήθησε να μπουν «στα παπούτσια» όσων αντιμετωπίζουν τη δυσλεξία και να δουν τα πράγματα από τη δική τους σκοπιά, ότι δηλαδή η ανάγνωση μπορεί να γίνει δύσκολη.

Διαβάστε επίσης  Γονείς και Αυτισμός: Διαφορετική πρόσληψη του κόσμου

Είναι αδιαμφισβήτητο το ότι μικρές κι απλές κινήσεις, όπως αυτή της Lindsay, μπορούν να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπει κανείς τα πράγματα. Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και η δυσλεξία δεν είναι λόγος να αντιμετωπίζεται κανένας άνθρωπος αρνητικά. Ευχαριστούμε Lindsay!

δυσλεξία
Πηγή: bovary.gr

Δείτε το βίντεο που ανάρτησε στο Tik Tok: https://www.tiktok.com/@lindsay.fleminglpc/video/6873912931298331910?referer_url=https%3A%2F%2Fwww.bovary.gr%2F&referer_video_id=687391293129833

Δείτε και: https://maxmag.gr/eidiki-agogi/ti-einai-i-dyslexia-kai-pos-tha-tin-anagnorisete/

Πηγή:

Βουλγαρέλη, Κ. Μια θεραπεύτρια δείχνει τις δυσκολίες ανάγνωσης όσων έχουν δυσλεξία με ένα “δυσλεκτικό” κείμενο- Έγινε αμέσως viral (Οκτώβριος 2020). Αναρτήθηκε από: www.bovary.gr

Ονομάζομαι Μιχαέλα Καλλιανιώτη και είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στα 22 μου χρόνια, αγαπώ ιδιαίτερα το διάβασμα, τα ταξίδια και τους μαθητές μου!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μπόλλα - Παϊτίμ Στάτοβτσι

Στάτοβτσι και Αντιήρωες: μία σχέση μίσους με τον πρωταγωνιστή

Αντιήρωες στη σύγχρονη λογοτεχνία Όταν διαβάζεις ένα βιβλίο απ’ τις
πυρετός

Δάγκειος πυρετός και Κλιματική αλλάγη

, Ο δάγκειος πυρετός είναι ένας ιός που μεταδίδεται από