Παπαστράτος: Η πρώτη καπνοβιομηχανία που κόβει το τσιγάρο

Παπαστράτος

«Η επιθυμία των ανθρώπων για το τελευταίο τσιγάρο, έγινε δέσμευση για την Παπαστράτος». Με αυτά τα λόγια την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χρήστος Χαρμπαντίδης εγκαινίασε  τη νέα παραγωγική  μονάδα που παράγει θερμαινόμενες ράβδους καπνού επιβεβαιώνοντας το τέλος της εποχής του τσιγάρου για την Παπαστράτος.

Τέλος εποχής για την ιστορική καπνοβιομηχανία Παπαστράτος που «κόβει» το (συμβατικό) τσιγάρο και στρέφεται στην παραγωγή στη χώρα μας 20 δισεκ. ράβδων καπνού προς εξαγωγή ετησίως, ενώ ταυτόχρονα προσλαμβάνει 400 νέους εργαζομένους.

«Είναι επένδυση – σταθμός για την ελληνική οικονομία. Θα έχουμε μαζί και την κοινωνία και τους 400 νέους εργαζόμενους που έρχονται να συμπληρώσουν τους 800 εργαζόμενους. Τους εκατοντάδες νέους συνεργάτες των πωλήσεων και τους παραγωγούς καπνού. 20 δισεκ. ράβδοι καπνού θα παράγονται στην Ελλάδα και θα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρμπαντίδης.

«Το IQos περιέχει 90% λιγότερες χημικές επιβλαβείς ουσίες σε σχέση με το τσιγάρο. Δεν προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε τις μεθόδους διακοπής του καπνίσματος, αλλά να συμπληρώσουμε αυτά τα μέτρα θα συνεχίσουμε κάθε προσπάθεια με επενδύσεις του μεγαλύτερου μέρους των πόρων μας ώστε αυτοί που θέλουν να καπνίσουν να χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα. Η επιλογή της Ελλάδας για να παράγει τις θερμαινόμενες ράβδους για το IQos ήταν δύσκολη γιατί είχε ανταγωνισμό από άλλες χώρες . Όμως η Ελλάδα και η Παπαστράτος έχουν μέλλον και προοπτική» δήλωσε από πλευράς του ο διευθύνων σύμβουλος της Phillip Morris International Ανδρέας Καλαντζόπουλος.

Παπαστράτος

 

Η επένδυση που οδήγησε στην πλήρη μετατροπή του εργοστασίου, αλλά και στο ριζικό μετασχηματισμό της Παπαστράτος, ολοκληρώνεται σε χρόνο-ρεκόρ, παρά τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και το μέγεθος του έργου, που περιλαμβάνει την κατασκευή 3 νέων κτηρίων, την εγκατάσταση 2 νέων γραμμών επεξεργασίας καπνού και 10 νέων γραμμών παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού ενώ η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου της Παπαστράτος θα φτάνει τις 20 δισεκατομμύρια θερμαινόμενες ράβδους καπνού ετησίως.

Διαβάστε επίσης  Λήψη αποφάσεων: οι Συμπληγάδες πέτρες των επιχειρήσεων

Οι 400 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται αυξάνουν κατά 50% το προσωπικό της εταιρείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων σε 1.200. Παράλληλα, η στροφή της εταιρείας στην καινοτομία, μέσα από τη νέα γενιά καπνικών προϊόντων, δημιουργεί ένα ακόμη πιο ασφαλές και προβλέψιμο περιβάλλον για τις δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που σήμερα συντηρούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα, από την καπνοκαλλιέργεια μέχρι και τα σημεία λιανικής πώλησης.

Παπαστάτος

 

Ορισμένα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα της Παπαστράτος.

Η Παπαστράτος κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων καπνού στην Ελλάδα για περισσότερες από οκτώ δεκαετίες.

Το 2017 γύρισε σελίδα στην ιστορία της υλοποιώντας μια σημαντική επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ για την μετατροπή του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής των θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το πρώτο, νέο καπνικό προϊόν δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε σχέση με τα συμβατικά τσιγάρα, το IQOS.

Η Παπαστράτος και η ΡΜΙ απορροφούν παραδοσιακά το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής παραγωγής ανατολικών καπνών.

Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την ανακούφιση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων μέσα από ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Η Παπαστράτος έχει βραβευτεί επανειλημμένα ως Best Work Place και Top Employer για το δυναμικό εργασιακό της περιβάλλον, ενώ έχει αναδειχθεί ως η «No 1 Αξιοθαύμαστη Εταιρεία στην Ελλάδα» και ως η «Νο 1 Αξιοθαύμαστη Βιομηχανία» από το περιοδικό Fortune.

Η επένδυση στον Ασπρόπυργο

 •  Κεφάλαιο επένδυσης 300 εκατ. ευρώ
 • Σκοπός επένδυσης: πλήρης μετατροπή του εργοστασίου το οποίο σταματά να παράγει τσιγάρα και θα παράγει αποκλειστικά θερμαινόμενες ράβδους καπνού HEETS για το IQOS
 • Η επένδυση περιλαμβάνει: 1. Κατασκευή 3 νέων κτιρίων, 2. 2 γραμμές επεξεργασίας καπνού, 3. 10 γραμμές παραγωγής, 4. Πρόσληψη συνολικά 400 νέων εργαζομένων
 • Παραγωγή: σε πλήρη λειτουργία 20 δισεκ. ράβδους καπνού/έτος | 10.000 ράβδους καπνού/λεπτό
 • Εξαγωγές σε χώρες της Ευρώπης και της Ασίας
Διαβάστε επίσης  Startup Weekend E.J Athens - Audio Radio Innovation

 

Απασχόληση προσωπικού στην εταιρία

 • Έως σήμερα έχουν καλυφθεί 200 θέσεις και μέσα στο 2018 θα καλυφθούν άλλες 200 – η μεγάλη πλειοψηφία είναι στο εργοστάσιο
 • Με τις προσλήψεις αυτές, το σύνολο των εργαζομένων στην Παπαστράτος θα φτάσει τους 1.200
 • Το 2017 η Παπαστράτος έλαβε περισσότερα από 10.000 βιογραφικά για τις θέσεις εργασίας που ανακοίνωσε

Το IQos στην Ελληνική Αγορά

Παπαστράτος

 • Το IQOS ήρθε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2016
 • Αρχικά κυκλοφόρησε στην Αθήνα και από τον Μάρτιο του 2017 κυκλοφορεί και στην υπόλοιπη χώρα
 •  Σήμερα υπάρχουν 25 καταστήματα IQOS – 11 στην Αττική και τα υπόλοιπα σε άλλες πόλεις: Καλαμάτα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Βόλος, Λάρισα, Κομοτηνή, Ιωάννινα, Κοζάνη
 • Το IQOS διατίθεται και σε όλο το δίκτυο καταστημάτων Public, καθώς και από το ηλεκτρονικό κατάστημα www.iqos.gr
 • Το μερίδιο αγοράς του, τον Ιανουάριο 2018, ήταν 3,1%

 

Είμαι 24 ετών και σπούδασα Βιομηχανική Διοίκηση & Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Παρ' όλα αυτά το μυαλό μου ήταν χαμένο στο πως θα ανακαλύψω τον κόσμο, να τον απαθανατίσω και θα μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου με άλλους. Γι αυτό και ταξιδεύω συχνά, φωτογραφίζω συχνότερα και κάνω πλάκες συνέχεια. Όταν δεν ασχολούμαι με τα παραπάνω μου αρέσει να λιώνω σε βιβλία και game (κυρίως games), και να δοκιμάζω νέα πράγματα με αρκετή δόση αδρεναλίνης.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.