Revolut: Η fintech startup άνοιξε και στην Ελλάδα

Η Revolut, μια fintech startup, με όραμα να αποτελέσει την επανάσταση στον τομέα των χρηματοοικονομικών τραπεζικών, ξεκίνησε επίσημα την λειτουργία της τον Ιούλιο του 2015. Με την Revolut, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ένα τρεχούμενο λογαριασμό σε λιγότερο από 3 λεπτά, να ξοδεύουν στο εξωτερικό χωρίς χρέωση με πάνω από 150 νομίσματα, και να στείλουν δωρεάν εσωτερικές και διεθνείς μεταφορές χρημάτων με την πραγματική συναλλαγματική ισοτιμία, μέσω της Revolut Mastercard κάρτα.

Η Revolut, με έδρα το Λονδίνο, αποτελεί μια εταιρία, που έχει προσελκύσει περισσότερους από 1.700.000 εγγεγραμμένους πελάτες σε όλη την Ευρώπη και έχει επεξεργαστεί 60 εκατομμύρια συναλλαγές με συνολική συναλλαγή ύψους  $10B. μέχρι σήμερα. Περαιτέρω, έχει μαζέψει συνολικά 90 εκατομμύρια δολάρια από μερικούς από τους πιο αξιοσημείωτους επενδυτές, όπως το Index Ventures και το Ribbit Capital.

Η Revolut στην Ελλάδα

 

Η Revolut, προσφάτως, ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη των νέων της γραφείων στην Αθήνα, με κύριο στόχο να είναι «η συντροφιά» κάθε Έλληνα, στις καθημερινές του χρηματοοικονομικές συναλλαγές, μέσω ενός ατομικού & εξειδικευμένου τρεχούμενου λογαριασμού, βασισμένο αποκλειστικά στις προσωπικές ανάγκες και τα οφέλη του.

Με αφορμή το άνοιγμα των νέων γραφείων στη Ελλάδα, η κύρια υπόσχεση της Revolut είναι να σταματήσει επιτέλους το γνωστό λεγόμενο «πάρτυ» των μεγάλων ελληνικών τραπεζών, να καταργηθούν τα εμπόδια στις μετακινήσεις κεφαλαίων εντός και εκτός της χώρας (μην ξεχνάμε ιδιαιτέρως και την περίπτωση της πολιτικής των capital controls στην χώρα, με τους περιορισμούς στα κεφάλαια και το χάος που προκλήθηκε, το οποίο δεν έχει πλήρως εξομαλυνθεί ακόμα και στις ημέρες μας), όπως και οποιαδήποτε μορφή κρυφών τραπεζικών τελών. Μάλιστα, φιλοδοξεί να έχει 150.000 Έλληνες πελάτες εώς το τέλος του χρόνου.

Διαβάστε επίσης  Ralph Lauren: Ταξίδι στον κόσμο της μόδας

Πιο συγκεκριμένα ο Nikolay Stroronsky, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Revolut, συμπληρωματικώς, επάνω στα άνωθεν δήλωσε, ότι:

«Οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες έχουν επωφεληθεί από τους πελάτες τους για χρόνια με ατελείωτες τραπεζικές αμοιβές και ανεπαρκή τεχνολογία. Η Revolut είναι εδώ για να τερματίσει το πάρτι για τους τραπεζίτες και να προσφέρει στην Ελλάδα μια καθημερινή, καινοτόμο τραπεζική εναλλακτική λύση».

Mε γνώμονα την άριστη ποιότητα εξυπηρέτησης ενός πελάτη, σε συνδυασμό με την πιο σύγχρονες τεχνικές σε τεχνολογίες αιχμής, ανέφερε επιπλέον, ότι:

«Στην Revolut εκτός από την αναδιαμόρφωση των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, έχουμε θέσει την τεχνολογία στην καρδιά των υπηρεσιών μας, με άμεσες ειδοποιήσεις δαπανών, βελτιωμένες αναλύσεις, κατηγοριοποίηση δαπανών, εργαλεία προϋπολογισμού και ισχυρά μέτρα ασφαλείας, όπως η δυνατότητα μπλοκαρίσματος της κάρτας σας και ενεργοποίησης της ασφάλειας βάσει τοποθεσίας (locationbased security)».

Τέλος, αξίζει πραγματικά να αναφερθεί πως η Revolut είναι πεπεισμένη, ότι η ίδια μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο οικονομικό κόμβο για το σύνολο των πελατών της, ανά την Ευρώπη, με αποκλειστική έκθεση ακόμα και στο κομμάτι των κρυπτονομισμάτων.

O γράφων έχει προπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Business Management with Entrepreneurship από το Edinburgh Napier University. Επίσης κατέχει Diploma Course στο Digital Human Resources και Master Pro Diploma στο Digital Marketing, μαζί και με το πλέον Executive Marketing Management Diploma.
H παρουσία του στο MAXMAG είναι αφενός μεν για να εντρυφήσει στον γραπτό λόγο στα Μ.Μ.Ε, αφετέρου δε για να εκφέρει λόγο και άποψη για τεκταινόμενα στον χώρο του, την επιχειρηματικότητα, αλλά και στον τομέα της ψυχολογίας, που θεωρεί ότι έχει μια το ελάχιστο αρκετά κάλη κλίση και σχετικές ανησυχίες. Προσφάτως, ξεκίνησε να εκτελεί και χρέη αρχισυντάκτη στην στήλη της επιχειρηματικότητας.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μαδαγασκάρη

Μαδαγασκάρη: Ταξιδεύοντας στην όγδοη ήπειρο

Η Μαδαγασκάρη, το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του κόσμου κι ένας

Φακίδες: Tips για να φαίνονται ρεαλιστικές

Οι φακίδες είναι ένα στοιχείο που κολακεύει την νεανική επιδερμίδα