Sekiro SDT, ζήστε τα Dark Souls στη Feudal Japan

Το Sekiro Shadows Die Twice είναι ο νεότερος τίτλος από τη FromSoftware, την εταιρεία που μας έδωσε τα Dark Souls, Demon’s Souls, Bloodbourne, Armored Core και αρκετά ακόμη. Ακολουθώντας στα χνάρια που έθεσαν με τα Dark Souls, το Sekiro υπόσχεται το ίδιο απαιτητικό gameplay σε ένα νέο περιβάλλον. Ας δούμε αν ο νέος αυτός τίτλος είναι τόσο καλός όσο τα στάνταρ της FromSoftware μας έχουν συνηθίσει.

Sekiro SDT
playstation.com

Πρωτίστως, ας μιλήσουμε για το story. Όσα spoilers υπάρχουν θα είναι αυστηρά από την αρχή του παιχνιδιού, χωρίς αποκαλύψεις για τη συνέχεια. Σε σύγκριση με τα Dark Souls είναι μια περισσότερο στοχευμένη ιστορία. Είσαι ο shinobi Wolf, ένα ορφανό το οποίο σε μικρή ηλικία περιθάλπεται από τον shinobi Owl. Όταν ο διάδοχος της φατρίας Kuro απειλείται, ο Wolf επωμίζεται το καθήκον του σωματοφύλακά του. Ο Genichiro, θέλοντας τη δύναμη της φατρίας, στήνει ενέδρα, απαγάγει τον Kuro και κόβει το χέρι του Wolf. Όταν ο Wolf ξυπνάει, ένας άνδρας που συστήνεται ως απλός γλύπτης, του έχει δώσει ένα νέο προσθετικό χέρι με πολλές δυνατότητες. Έτσι ο Wolf ξεκινάει ένα ταξίδι εκδίκησης. Το Sekiro είναι μια ιστορία που θυμίζει κατά πολύ παλιές ταινίες ιαπωνικού κινηματογράφου, και ειδικά για τους λάτρεις του είδους είναι κάτι το εκπληκτικό.

Όσον αφορά το gameplay, το Sekiro θυμίζει κατά πολύ τους τίτλους Dark Souls της FromSoftware. Ο χειρισμός είναι αρκετά παρόμοιος, με τον παίκτη να πρέπει να διαβάζει σωστά τις κινήσεις των αντιπάλων, καθώς ο βαθμός δυσκολίες είναι υψηλός ακόμα και στους ποιο εύκολους εχθρούς. Το να συνηθίσετε τις νέες block και parry τεχνικές είναι απαραίτητο για την επιβίωση σας στη Feudal Japan. Αντί να επιτεθείτε στα τυφλά, στο Sekiro δεν εστιάζεις σε health bars, αλλά στο να χαλάσεις τη στάση του αντιπάλου σου με τέτοιο τρόπο ώστε να καταφέρεις να τον σκοτώσεις με ένα και μόνο χτύπημα. Εάν πεθάνεις, μπορείς να αναγεννηθείς στη στιγμή κάτω από ορισμένες συνθήκες, εξού και το όνομα του παιχνιδιού. Υπάρχει ένα περιορισμένο skill tree, όπου κάνεις τις απαραίτητες αναβαθμίσεις στον Wolf, με το stealth να παίζει βασικό ρόλο παρά το να πηγαίνεις χωρίς σκέψη και σχέδιο.

Διαβάστε επίσης  Resident Evil 2 Remake - Νέα teaser trailers

Όσον αφορά τα γραφικά του παιχνιδιού, είναι πραγματικά κάτι το εκπληκτικό, με στοιχεία όπως για παράδειγμα η φωτιά να φαίνονται αληθοφανέστατα. Οι λεπτομέρειες σε καθετί αγγίζουν σχεδόν το τέλειο, με lighting effects που μπερδεύουν το πραγματικό με το εικονικό, με περιβάλλοντα που αληθινά ορισμένες φορές σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή, σε ένα κόσμο φανταστικό σαν παραμύθι….με αρκετούς ακρωτηριασμούς.

Sekiro SDT
motherboard.vice.com

Η μουσική είναι απόλυτα ταιριαστή με το ύφος του παιχνιδιού. Πρώτον είναι ορχηστική και σου δίνει την αίσθηση πως πρόκειται να συμβεί κάτι μεγάλο, κάτι αχανές, κάτι που δε μπορείς να συνειδητοποιήσεις. Φυσικά τα ιαπωνικά στοιχεία και οι κλίμακες είναι διάσπαρτα, αλλά δοσμένα με μια δυτικότερη ματιά. Η μουσική με λίγα λόγια είναι όπως θα έπρεπε να είναι, και τίποτα άλλο δε θα ταίριαζε.

Καταλήγοντας, φυσικά και το Sekiro Shadow Die Twice είναι ένα εκπληκτικό παιχνίδι, αντάξιος τίτλος των υπολοίπων της FromSoftware. Οι εραστές των παιχνιδιών αυτών θα το λατρέψουν, και όσοι ξεκινάτε τώρα μη τα παρατήσετε αν το βρείτε δύσκολο, καταπιαστείτε μαζί του και θα βιώσετε μια εμπειρία άλλης εποχής. Happy gamig…..

 

Πληροφορίες:

Developer(s): FromSoftware

Publisher(s): Activision, JP: FromSoftware

Director(s): Hidetaka Miyazaki, Kazuhiro Hamatani

Producer(s): Yuzo Kojima, Takahiro Yamamoto

Designer(s): Masaru Yamamura, Yuki Fukuda

Programmer(s): Yoshitaka Suzuki

Composer(s): Yuka Kitamura

Platform(s): Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One

 

Απαιτήσεις συστήματος (σύμφωνα με το Steam)

MINIMUM:

OS: Windows 7 64-bit | Windows 8 64-bit | Windows 10 64-bit

Processor: Intel Core i3-2100 | AMD FX-6300

Memory: 4 GB RAM

Graphics: NVIDIA GeForce GTX 760 | AMD Radeon HD 7950

DirectX: Version 11

Network: Broadband Internet connection

Storage: 25 GB available space

Διαβάστε επίσης  Mode Paranoia για το Friday the 13th The Game

Sound Card: DirectX 11 Compatible

 

RECOMMENDED:

OS: Windows 7 64-bit | Windows 8 64-bit | Windows 10 64-bit

Processor: Intel Core i5-2500K | AMD Ryzen 5 1400

Memory: 8 GB RAM

Graphics: NVIDIA GeForce GTX 970 | AMD Radeon RX 570

DirectX: Version 11

Network: Broadband Internet connection

Storage: 25 GB available space

Sound Card: DirectX 11 Compatible

 

Τιμές αγοράς (τη στιγμή συγγραφής)

PS4: 59.99€ (PS Store), 54.35€ (Retail)

XBONE: 59.99€ (Xbox Store), 49.90€ (Retail)

PC: 59.99€ (Steam)

Σπούδασα Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης μπας και καταλάβω το μυστήριο της ζωής, αλλά τελικά κατάλαβα ότι η ζωή είναι απλά μια φαντασία και τη δημιουργείς όπως εσύ θέλεις....

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μπόλλα - Παϊτίμ Στάτοβτσι

Στάτοβτσι και Αντιήρωες: μία σχέση μίσους με τον πρωταγωνιστή

Αντιήρωες στη σύγχρονη λογοτεχνία Όταν διαβάζεις ένα βιβλίο απ’ τις
πυρετός

Δάγκειος πυρετός και Κλιματική αλλάγη

, Ο δάγκειος πυρετός είναι ένας ιός που μεταδίδεται από