The Witcher 3: Wild Hunt Review Ένα από τα καλύτερα RPG που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ

Η σειρά των game Witcher ήταν, είναι και θα παραμείνει μία από τις πιο λατρεμένες του κοινού των gamers. Η ιστορία του Geralt of Rivia, μεταφέρθηκε από τα βιβλία του διάσημου Πολωνού συγγραφέα Andrzej Sapkowski στη μορφή παιχνιδιού και άφησε κάτι παραπάνω από ικανοποιημένους τους fans και μη. Όσο αναφορά το τελευταίο game της τριλογίας, το The Witcher 3: Wild Hunt, αποτελεί ένα από τα καλύτερα RPG που έχουν κυκλοφορήσει, κερδίζοντας μια σειρά από βραβεία, συγκαταλεγομένου και του βραβείο Game of the Year. Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά γιατί είχε τόσο μεγάλη επιτυχία.

the witcher 3 wild hunt

Χειριζόμενος λοιπόν τον Geralt of Rivia, αντιμετωπίζεις την ίδια την ύπαρξη της ζωής, με πολλούς αναπάντεχους τρόπους. Στην κεντρική ιστορία, ο Geralt αναζητά την Ciri, προσπερνώντας διάφορα και δύσκολα εμπόδια, όπως το wild hunt, το οποίο δεν θα εξηγηθεί στο συγκεκριμένο άρθρο λόγω spoil.

Αρχικά, αξίζει να σημειωθεί πως για να το ευχαριστηθεί κάποιος στο μέγιστο βαθμό, όσο αναφορά το PC, χρειάζεται να έχει ένα σχετικά δυνατό σύστημα ώστε να παίζει το παιχνίδι στα ψηλότερα settings, καθώς τα γραφικά του είναι απλά υπέροχα.

the witcher 3 wild hunt

Settings και Περιγραφή

Καθ’ όλη τη σειρά των παιχνιδιών συνδέεται η φυσική ομορφιά του κόσμου με την βία. Στο The Witcher 3: Wild Hunt, αναπαριστάνεται η σκληρότητα της μάχης με μεγάλη λεπτομέρεια (αποκεφαλισμοί κτλ.). Κατ’ αυτόν τον τρόπο  αυτή η υπέροχη περιπέτεια απεικονίζει τις τραγωδίες και γενικότερα την ιστορία, όχι μόνο του πρωταγωνιστή της, του Geralt, αλλά και τον προσώπων που είτε είναι συνδεδεμένοι με αυτόν είτε όχι.

Ένα πράγμα που το κάνει πραγματικά εξαιρετικό, είναι η θεματική αστάθεια του. Στο συγκεκριμένο open world RPG, υπάρχει τέλεια δυνατότητα εξερεύνησης, τέλειος σχεδιασμός των πλασμάτων που είτε συμμαχούν είτε όχι με τον Geralt, τέλειοι μηχανισμοί μάχης καθώς και τέλεια δημιουργία χαρακτήρων καθ’ όλη τη διάρκεια του game.

Διαβάστε επίσης  Αναμονή για τη δεύτερη σεζόν του Telltale's Game of Thrones

Πολύ μεγάλη σημασία κατά την άποψη μου, για να απολαύσει κανείς τη μαγεία του Witcher 3, είναι τα side quest. Ορισμένα υπάρχει πιθανότητα να παίζουν μεγάλη σημασία για την κατανόηση της ροής της ιστορίας, αλλά υπάρχουν και άλλα τα οποία  απλά προσφέρουν ευχαρίστηση στο χειριστή. Σε περίπτωση που κάποιος επιλέξει να μην πραγματοποιήσει τα side quest, είναι σα να διαβάζει ένα υπέροχο βιβλίο και να προσπερνά ορισμένες σελίδες. Για να καταλάβει κανείς τα συναισθήματα που σου προσφέρει το συγκεκριμένο παιχνίδι, στην πόλη του Novigrad στα quest δεν υπάρχει χαρά χωρίς λύπη. Ένα κοντράστ συναισθημάτων, όπου δεν υπάρχει θρίαμβος χωρίς θυσίες.

Η μαγεία του Witcher 3: Wild Hunt, φαίνεται σε διάφορες περιπτώσεις κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Οι πράξεις που επιλέγει ο πρωταγωνιστής έχουν αντίκτυπο καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Για παράδειγμα, σε μια περιοχή μπορεί να αντικρίσεις μια γυναίκα καταδικασμένη σε θάνατο και να επιλέξεις να μην κάνεις τίποτα για να την σώσεις. Αφού λοιπόν εκτελεστεί, ταξιδεύοντας μετά από καιρό και βρισκόμενος στο ίδιο σημείο που έγινε η εκτέλεση, θα την αντικρίσεις αποκεφαλισμένη και τις άρπυιες να περιμένουν να κατασπαράξουν το θύμα τους. Ίσως αυτή η κοπέλα να έδινε ένα quest το οποίο θα οδηγούσε σε μια σημαντική ανακάλυψη αλλά και ίσως να ήταν αθώα. Γεγονός που δεν θα μαθευτεί ποτέ.

Επιπρόσθετα, πολιτικές εντάσεις υπάρχουν σε όλη τη διάρκεια της τριλογίας και οι πράξεις του Geralt καθορίζουν βασιλιάδες και βαρόνους. Η μοίρα δηλαδή του κόσμου με λίγα λόγια, βρίσκεται στα χέρια του πρωταγωνιστή. Επίσης, ο Geralt έχει άμεση σύνδεση με κάθε σημαντικό χαρακτήρα του game, οπότε είναι στο χέρι του να καθορίσει και τη δικιά τους ζωή.

Διαβάστε επίσης  Crash Team Racing Nitro Fueled, υψηλές ταχύτητες με νέα εμφάνιση

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό και όμορφο κατασκευαστικό σημείο του Witcher 3, είναι πως μπορείς να πλανηθείς σε ένα τεράστιο κόσμο, χωρίς όμως να υπάρχει η πολιτική του Copy paste. Δηλαδή, σε κάθε μέρος που βρίσκεται ο Geralt, υπάρχει κάτι διαφορετικό να κάνει, μια νέα αποστολή, νέοι χαρακτήρες. Κάθε μέρος στο χάρτη του παιχνιδιού, μπορεί να σε καθοδηγήσει σε κάτι καινούργιο και ενδιαφέρον.

Όσο περισσότερο περνάει η ώρα παιχνιδιού, τόσο παρορμητικό είναι να εξερευνήσεις το περιβάλλον. Ορισμένες φορές, μπορεί να περάσεις ήρεμες στιγμές ταξιδεύοντας με μια σαγηνευτική μουσική να παίζει από πίσω: καβαλώντας το άλογο σου, πάνω σε ένα λόφο και να αντικρίζεις το ηλιοβασίλεμα με το κόκκινο και πορτοκαλί του χρώμα, με το πλούσιο πράσινο περιβάλλον να σε περιτριγυρίζει. Παρόλα αυτά, η ηρεμία αυτή σχεδόν πάντα σταματάει, είτε από τα τέρατα που θα επιτεθούν, είτε μια σκοτεινή σπηλιά που θα εξερευνήσεις ακούγοντας ένα παιδάκι να αναζητά απεγνωσμένα τη βοήθεια σου.

the witcher 3 wild hunt

Χειρισμός

Όσο αναφορά το χειρισμό, σε σχέση με το Witcher 2: Assasins of Kings  που είναι απαιτητικός, ο χειρισμός στις μάχες στο τρίτο μέρος της σειράς, είναι αρκετά πιο εύκολος. Συνιστάται πάντως, να χρησιμοποιηθεί ένα επίπεδο παραπάνω δυσκολίας από ότι θα διαλέγατε, για να είναι πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι. Σε περίπτωση που θέλετε να κυλίσει ομαλά και χωρίς δυσκολίες, τότε προφανώς διαλέξτε τον εύκολο βαθμό δυσκολίας. Ο Geralt χρησιμοποιεί δύο είδη σπαθιών, ένα για τους ανθρώπους και ένα για τα τέρατα. Χρησιμοποιεί  παράλληλα διάφορα μαγικά, αν και δεν είναι μάγος για να τον βοηθήσουν στη μάχη. Τα μαγικά αυτά σημάδια τα  χρησιμοποιούν μόνο το τάγμα των Witchers και είναι το Igni, το Aard, το Yrden, το Qven και το Axii.

Διαβάστε επίσης  10 χρόνια από την κυκλοφορία του Witcher γιορτάζει η CD Project Red

the witcher 3 wild hunt

Ακόμα και όταν αντιμετωπίζεται ένας εύκολος αντίπαλος, η μάχη εξακολουθεί να είναι ευχάριστη, ακούγοντας τον ευχάριστο ήχο των σπαθιών να συγκρούονται τα ουρλιαχτά των αντιπάλων που καίγονται με το Igni, ακόμα και ο ήχος των πλανόδιων φαντασμάτων.

Τα πράγματα που βρίσκει ο Geralt κατά τη διάρκεια της περιπέτειας του είναι πολύ σημαντικά και παίζουν μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι, καθώς υπάρχουν πολλά είδη πανοπλίας και όπλων. Όσο προχωράει η ιστορία και ανακαλύπτεται όλο και περισσότερο ο κόσμος του Witcher, ο εξοπλισμός γίνεται ακόμα καλύτερος.

Επιπλέον, στο Witcher 3, ο  Geralt μπορεί να διαχειριστεί ένα μεγάλο σύστημα από φίλτρα, τα οποία χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια της μάχης. Παρ’ όλα αυτά, τα φίλτρα των Witcher είναι επικίνδυνα και μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα περιορισμένο αριθμό λόγω της τοξικότητας τους.

Σε γενικές γραμμές ο χειρισμός είναι όπως προαναφέρθηκε σχετικά εύκολος, αρκεί συνηθιστεί ειδικά αν είναι η πρώτη φορά που παίζει κανείς παιχνίδι της σειράς Witcher. Άπαξ και γίνει αυτό, το παιχνίδι θα γίνει απολαυστικότατο.

Συνοψίζοντας, το  Witcher 3: Wild Hunt είναι απλά ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Συνδυάζοντας μια υπέροχη ιστορία με έναν τέλειο χειρισμό και ένα μαγευτικό περιβάλλον, αποτελεί ένα από τα καλύτερα open world RPG που έχουν δημιουργηθεί ποτέ και το συστήνω ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε να το παίξει, αν το PC του βέβαια εκπληρώνει τις προϋποθέσεις.

Απόφοιτος τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης και προπτυχιακός φοιτητής στο μεταπτυχιακό τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Μ' αρέσει να ταξιδεύω στην ιστορία με όλους τους διαθέσιμους τρόπους(βιβλία, ντοκιμαντέρ, ταινίες ακόμα και να γράφω για αυτή) ενώ τα games και τα βιβλία επίσης γεμίζουν το χρόνο μου!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού τιμήθηκαν από την Εθνική
Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος