Το Fallout First είναι προσβολή για το gaming

Το Fallout 76 είναι γνωστό πως αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες όχι απλά της προηγούμενης χρονιάς, αλλά θα τολμήσω να πω των τελευταίων ετών. Αν και αποτέλεσε τέτοια μεγάλη αποτυχία πάντως, ορισμένοι fans της σειράς των Fallout συνεχίζουν να το κρατούν ζωντανό, με προσπάθειες να ενημερώσουν την Bethesda για τη πληθώρα προβλημάτων του, καθώς και με προτάσεις για την επίλυση τους. Και η απαντήσεις τελικά τις Bethesda για τις ομολογουμένως απαραίτητες βελτιώσεις που έχουν προτείνει οι παίκτες ως τώρα είναι αρχικά να προσφέρει αρκετές από τις λύσεις αυτές, όπως για παράδειγμα ψυγείο για να διατηρούνται τα πράγματά σου περισσότερο χρονικό διάστημα μέσα από το atomic shop επί πληρωμή. Απαράδεκτο όπως όλοι οι παίκτες θα συμφωνήσου, καθότι πριν τη κυκλοφορία του παιχνιδιού είχαν υποσχεθεί πως ότι προσφερόταν για αγορά στο atomic shop θα ήταν απλά cosmetic και δε θα επηρέαζε το gameplay. Αλλά μιας και αυτά δεν έφταναν, πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησαν την νέα υπηρεσία επί πληρωμή, το Fallout First. Ας δούμε τη προσφέρει.

Fallout First
bethesda.net

Κατ’ αρχάς, η υπηρεσία Fallout First του Fallout 76 κοστίζει 13€ μηνιαίως ή 100 ευρώ ετησίως, μετατρέποντας ένα free to play παιχνίδι σε subscription based. Και ναι, η υπηρεσία Fallout First μπορεί μεν να μην είναι υποχρεωτική για να παίζεις Fallout 76, αλλά από τα όσα προσφέρει που θα δούμε στη συνέχεια, καθίσταται το λιγότερο απαραίτητη.

Fallout First
windowscentral.com

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Αρχικά με κάθε subscription στην υπηρεσία Fallout First σου δίνεται ένας ιδιωτικός κόσμος για να παίξεις είτε μόνος είτε με 7 ακόμη φίλους σου. Για ποιο λόγο να θέλεις να παίξεις ένα παιχνίδι χωρίς npcs το οποίο στηρίζεται στο να συναντάς άλλους παίκτες μόνος σου δε το γνωρίζω, αλλά οι private worlds είναι κάτι που οι παίκτες του Fallout 76 ζητούν από τη πρώτη μέρα. Και τους δόθηκε, επί πληρωμή. Και σα να μην έφτανε αυτό, οι private worlds έχουν bug που επιτρέπει σε κάθε έναν από τη λίστα των φίλων σου να μπει στον private world σου χωρίς να τον έχεις καν καλέσει, θέμα που μέχρι τη στιγμή συγγραφής δεν έχει διορθωθεί, και πιστεύω συμφωνούμε πως αφαιρεί το όλο private από τους private worlds του Fallout First.

Διαβάστε επίσης  Η Blizzard σταματά την υποστήριξη των games σε XP και Vista.
Advertisements
Ad 14

Στη συνέχεια, προσφέρεται κάτι που σίγουρα ζητούν όσοι παίζουν Fallout 76 από τη πρώτη μέρα, scrapbox απεριόριστου αποθηκευτικού χώρου για τα scrap σου, τα οποία χρησιμοποιείς για να κατασκευάσεις items μέσα στο παιχνίδι. Ο όλος αποθηκευτικός χώρος κάθε παίκτη στο Fallout 76 είναι αρκετά μικρός, καθώς η Bethesda ισχυριζόταν πως μεγαλύτερος χώρος για scrap θα έριχνε τους servers, κάτι που αποδείχθηκε τελείως ψέμα, απλά ήθελαν να το πουλήσουν με το Fallout First.

 

Ακόμα προσφέρονται σκηνή για να μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις ως mobile camp μέσα και έξω από τον private world, 1650 atoms κάθε μήνα για το atomic shop, τα οποία ισοδυναμούν με 16.50€, το ranger outfit από τα προηγούμενα Fallout και μια συλλογή από emotes και icons.

Αφού είδαμε τι προσφέρεται στο Fallout First για το Fallout 76, αξίζει έστω και ένα ευρώ; Το παιχνίδι είναι διαλυμένο και γεμάτο bugs, και τα updates που είχαν υποσχεθεί πως θα είναι δωρεάν με μόνο cosmetic microtransactions ήταν ένα μεγάλο ψέμα. Και σα να μην έφτανε αυτό, η ίδια η υπηρεσία έχει μια πληθώρα bugs που όσοι fans την αγόρασαν ενημέρωσαν τη Bethesda για αυτά, όπως ενημέρωναν και για τα μέχρι τώρα προβλήματα τη λύση των οποίων η Bethesda δίνει επί πληρωμή με το Fallout First. Happy gaming…..

Σπούδασα Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης μπας και καταλάβω το μυστήριο της ζωής, αλλά τελικά κατάλαβα ότι η ζωή είναι απλά μια φαντασία και τη δημιουργείς όπως εσύ θέλεις....

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Νίκος Μαντάς: «Δεν μπορώ να φανταστώ έναν έρωτα να μοιράζεται»

Ο Νίκος Μαντάς με τη γραφή του εκπλήσσει, προβάλλει το

Κλειώ Ιερωνυμάκη: «Έγραφα από μικρό παιδί»

Η Κλειώ Ιερωνυμάκη είναι μαζί στη στήλη των συνεντεύξεων για