Προορισμοί κατάλληλοι για εργασία

14 Ιανουαρίου 2017

Προορισμοί κατάλληλοι για εργασία.

Καλησπέρα για ακόμα μία φορά! Αυτή τη βδομάδα το ερώτημα μας είναι λίγο «μελαγχολικό».

Με την οικονομική κρίση να συνεχίζει να υφίσταται, πολλοί νέοι ψάχνουν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό. Φυσικά, δεν είναι εύκολη υπόθεση, είσαι πάντα ξένος ανάμεσα σε ξένους. Όμως οι καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας έχουν ήδη ωθήσει πολλούς στο να προσπαθήσουν να κάνουν την ζωή τους εκτός Ελλάδας. Για μεταπτυχιακά, διδακτορικά ή και εργασία. Έτσι ρωτήσαμε τους αρθρογράφους να μας γράψουν, ποιούς προορισμούς θεωρούν τους καλύτερους και γιατί.

Αυτή τη φορά, για να γίνει το Editorial πιο διαδραστικό, αποφασίσαμε ο κάθε αρθρογράφος να έχει τη δυνατότητα να ρωτήσει κάποιον φίλο του. Ας δούμε λοιπόν τις απαντήσεις…

Ποιός κατά τη γνώμη σας είναι ο καλύτερος προορισμός για εργασία και γιατί; 

Advertisements
Ad 14

Κατερίνα Τεναρίδου

Ισλανδία. Οπωσδήποτε Ισλανδία. Όποιος αντέξει το κλίμα και τους «περίεργους» ανθρώπους, θα περάσει μια χαρά. Ισότητα, και πολύ καλοί μισθοί.

Βαγγέλης Θεοδώρου

Σουηδία. Μπορεί να είναι μια χώρα που το κλίμα της όντως προκαλεί φόβο, αλλά συνέχεια ανοίγουν νέες επιχειρήσεις που χρειάζονται ανθρώπινο δυναμικό και εκεί πραγματικά ξέρουν να εκτιμούν το «είναι» και όχι το «φαίνεσθαι» του καθενός αφού πρόκειται για μια χώρα πολύ ελεύθερη. Επίσης, έχει πανέμορφες πόλεις και αν και το κρύο είναι τσουχτερό, η γενική εικόνα είναι ονειρική τους πιο πολλούς μήνες του χρόνου. Και φυσικά,τα χρήματα είναι εξαιρετικά..

Ηλιάνα Φασόλη

Σκωτία. Φανταστικοί άνθρωποι, ευγενικοί και πρόθυμοι. Και ήδη έχει πολλους Έλληνες και Κύπριους, ενώ διαρκώς χτίζονται νέοι χώροι εργασίας και ψάχνουν κόσμο για να επανδρωθούν! Χώρια του οτι έχει υπέροχα burgers και αυθεντικό ουίσκι (σε περίπτωση που σου λείψει ο ήλιος και η θάλασσα ). Ένα ακόμα plus της χώρας είναι οι εκδρομές που μπορείς να κάνεις, οι οποίες θα είναι και value for money συνδυάζοντας χαρά και εργασία!

Ειρήνη Μυλωνά

Δεν νομίζω πως υπάρχει ο ‘καλός προορισμός’. Όλα εξαρτώνται από το τι δουλειά κάνεις, ποιός είσαι και τι κουλτούρα έχεις. Για παράδειγμα, εγώ δουλεύω στην εκπαίδευση στην Αγγλία, και η μαμά μου βρίσκεται στην Ελλάδα. Αν ποτέ έφερνα την μαμά μου να δουλέψει εδώ, δε θα ήταν καθόλου καλό για αυτήν γιατί δε ξέρει τη γλώσσα, την κουλτούρα κλπ. Για εμένα ήταν πάντοτε ιδανικός προορισμός για όλα. Οπότε, ξαναλέω, όλα εξαρτώνται από το ποιος είσαι και τι θες.

Ελισσάβετ Παρασκευαϊδου

Φινλανδία. Βρίσκεται στην ομάδα εκείνη των πιο προοδευτικών χωρών του κόσμου. Προσελκύει επενδύσεις γιατί η οικονομία της είναι βιώσιμη. Διαθέτει το πιο αξιοζήλευτο εκπαιδευτικό σύστημα παγκοσμίως. Νιώθεις μια ελευθερία όταν κυκλοφορείς, όχι γιατί αδιαφορείς εσύ για τους άλλους αλλά γιατί ο κόσμος είναι ανεκτικός στο διαφορετικό. Ακόμα και το φλέγον ζήτημα του προσφυγικού το έχουν διαχειριστεί με τρόπο ελεγχόμενο χωρίς να υποβαθμιστεί η ποιότητα της ανθρώπινης ζωής. Μπορώ να πω με άνεση, ότι έρχεσαι εύκολα σε επαφή με τους Φινλανδούς. Σίγουρα το να γνωρίζεις την γλώσσα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα και γι αυτό η μετάβαση να μου ήταν εύκολη, όμως η διαφορά μεταξύ Ελλήνων και Φινλανδών βρίσκεται στο πρώτο βήμα, ποιος θα πάρει την πρωτοβουλία να κάνει την επαφή. Κατα τ’άλλα είναι το ίδιο πρόσχαροι, ομιλητικοί και ευχάριστοι.

Αν πρέπει να αναφέρω ένα στοιχείο που κάνει ένα κράτος επιτυχημένο και πόσο μάλλον έναν άνθρωπο, είναι τα επίπεδα της προσαρμοστικότητάς του στις νέες συνθήκες. Αυτό λοιπόν προσπαθώ μέσω της δουλειάς μου να μεταβιβάσω στην Ελλάδα. Να καταστήσει η Φινλανδία ένα ερέθισμα

Λαμπρινή Καφτάκη

Ιδανικός προορισμός για εργασία θα ήθελα πολύ να ήταν η Ελλάδα, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Πολύ καλή αγορά εργασίας και μισθούς φαίνεται να έχει η Βόρεια Ευρώπη και, πιο συγκεκριμένα, η Σουηδία. Ωστόσο, για το τομέα του Music Therapy και του Musical Theatre που θέλω προσωπικά να ασχοληθώ, η Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρουν καλύτερες υποδομές στα πλαίσια της εκπαίδευσης και περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες.

Δήμητρα Κουζούλογλου

Φυσικά και θα συμφωνήσω με τη γενικότερη ομολογία που θέλει τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες να είναι κοιτίδες περισσότερων επαγγελματικών ευκαιριών και εργασιακών συνθηκών. Θα συμφωνήσω με το γεγονός ότι η πλειονότητα των επαγγελματικών ευκαιριών στην Ελλάδα συνδέονται με χαμηλούς μισθούς και πολλές ώρες εργασίας. Θα συμφωνήσω ότι αυτές οι συνθήκες μας κάνουν να κατεβάζουμε τον πύχη των κριτηρίων μας, να ρίχνουμε το επίπεδο των συνθηκών της διαβίωσής μας και να χάνουμε την αξιοπρέπειά μας. Έχουμε καταλήξει να μιλάμε περισσότερο για επιβίωση αντί για άνετη διαβίωση. ΟΜΩΣ, συνεχίζω να ελπίζω πως το ιδανικό μέρος για να ασχοληθούμε με αυτό που επιθυμούμε το φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι. Αυτό το μέρος θα μπορούσε να είναι η Ελλάδα ή η Σουαζιλάνδη. Αρκεί να το θέλουμε και να κάνουμε κάτι γι αυτό!

Διαβάστε επίσης  Στόχοι για τη νέα χρονιά του 2017...

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αίγυπτος

Η καθημερινή ζωή στην αρχαία Αίγυπτο

Η καθημερινή ζωή στην αρχαία Αίγυπτο ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα. Για
bikini

Coquette bikini: Tο απόλυτο καλοκαιρινό item

Έχεις αρχίσει ήδη να ψάχνεις τα look σου για το