Αφιερώνουμε καθημερινά 4-6 ώρες στα Social Media

.,social media

 

Τα Social Media είναι εδώ και μερικά χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Καθένας από εμάς, από το πρωί που ξυπνάει , μέχρι το βράδυ πριν κοιμηθεί, επισκέπτεται όλες τις εφαρμογές που διαθέτει το κινητό του. Ή  σχεδόν όλες.

Τα αποτελέσματα:

Η προηγούμενη δημοσκόπηση του περιοδικού αφορούσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παρακάτω, θα παραθέσουμε τα αποτελέσματά που προέκυψαν από τις δικές σας ψήφους.

Στην πρώτη ερώτηση « Πόσες ώρες την ημέρα ξοδεύει ο χρήστης στα Social Media» το 39% απάντησε 4-6 ώρες ενώ σχετικά και υψηλό ήταν το ποσοστό των ατόμων που ξοδεύουν 1-3 ώρες, το οποίο ανερχεται στο 30%. Να σας πιστέψουμε;

Στην ερώτηση για το αν η ενασχόληση με τα social media αποσπάει χρόνο, το 41% απάντησε ότι ορισμένες φορές τους αποσπάει χρόνο και το 38% απάντησε ναι. Ειλικρινείς απαντήσεις.

Στην επόμενη ερώτηση, φάνηκε από τις απαντήσεις ότι γίνεται χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για πολλές λειτουργίες και όχι για μεμονωμένες. Έτσι τα Social Media χρησιμοποιούνται κυρίως  για επικοινωνία με φίλους. Όμως, το 54% τα χρησιμοποιεί για επικοινωνία, ανάρτηση φωτογραφιών, τραγουδιών, ενημέρωση για νέα προϊόντα και  ανάγνωση άρθρων!

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείται περισσότερο είναι το Facebook/Messenger με ποσοστό 67%. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δε ήταν αναμενόμενο. Το Ιnstagram ακολουθεί με 32%. Ίσως  περιμέναμε ότι το δεύτερο  θα είχε μεγαλύτερο ποσοστό.

Στην τελευταία ερώτηση για το αν τα Social Media  ωφελούν τις ανθρώπινες σχέσεις, το 84% απάντησε ναι αλλά με σωστή χρήση και με μέτρο.

Συνοψίζοντας λοιπόν, ο μέσος χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ξοδεύει 4-6 ώρες καθημερινά σε αυτά. Η εφαρμογή που υπερτερεί σε χρήση είναι το Facebook . Ορισμένες φορές τα Social Media αποσπούν του χρήστες από τις ασχολίες τους. Τέλος, γίνεται χρήση τους για πολλές λειτουργίες και όχι μόνο για επικοινωνία.

Διαβάστε επίσης  Social media κι η θέση τους στο σήμερα

Τα μέσα αυτά βρίσκονται στην καθημερινότητά μας και με τη σωστή χρήση τους μπορούν να φανούν αρκετά ωφέλιμα για κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Τα λέμε στην επόμενη δημοσκόπηση.

 

 

 

22 ετών. ,αθεράπευτος ονειροπόλος( λίγο κλισέ ε;),βιβλιοφάγος και λάτρης της έντεχνης μουσικής. Μήπως υπάρχει και άτεχνη;Μπα!!
Συγγραφέας του βιβλίου «Φθηνές Ιστορίες».
Εύχομαι να απολαύσεις τις ανησυχίες μου στην οθόνη σου!!!
(Και αν κάτι δε σου αρέσει υπάρχει το link από το φβ για να μου στείλεις και να το συζητήσουμε) .

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας...

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας…

Ας πάρουμε μια ανάσα. Ας αφιερώσουμε και λίγο χρόνο σε
Πήλιο

Πήλιο: Ένα Σαββατοκύριακο στα παραμυθένια χωριά του

Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων, το θέρετρο των θεών του