30 days song challenge: Θέμα #9 – Πάντα γελαστοί

Ως γνωστόν, η μουσική γεννιέται από συναισθήματα γι’ αυτό μπορεί και τα ξυπνάει. Ξεκινώντας τη βδομάδα μας και για να φτιάξει λίγο η διάθεσή μας βάζουμε τα καλά μας. Φοράμε το καλό μας χαμόγελο και παραμένουμε γελαστοί. Η καραντίνα μόνο έτσι παλεύεται και αν υπάρχει κάτι που αυτομάτως προκαλεί χαρά είναι τα παρακάτω κομμάτια:

Την μουσική επιλέγει ο: Θωμάς Καμζέλης

Το κομμάτι αυτό περιλαμβάνεται στον φρέσκο δίσκο της ποπ καλλιτέχνιδος που κυκλοφόρησε μόλις τον προηγούμενο μήνα. Στον δίσκο αυτό φαίνονται όλες οι επιρροές της, από Outkast έως Moloko, και η disco διάθεσή της… Πώς να μην σου δημιουργήσει απίστευτη χαρά ένας τέτοιος ρυθμός; Όλοι, μετά την ακρόαση του δίσκου, κλείσαμε τη μουσική πιο γελαστοί απ’όταν πατήσαμε play


Την μουσική επιλέγει ο: Δημήτρης Κοκκότος

Tο συγκεκριμένο τραγούδι των Jefferson Airplane με κάνει χαρούμενο επειδή με μεταφέρει νοητά στην εποχή που γράφτηκε. Συντέθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 60′ με την χίπικη κουλτούρα στο απόγειο της. Τότε που οι άνθρωποι ήταν γελαστοί και ελεύθεροι… (ή τουλάχιστον αυτό πρέσβευαν). Μου μεταφέρει τις ιδέες της ελευθερίας και της ειρήνης της συγκεκριμένης εποχής.


Την μουσική επιλέγει ο: Γιάννης Πάσσαρης

Με μια γοητεία από άλλη εποχή, η Caterina Valente και ο Dean Martin, σε κάνουν να αναρωτιέσαι για ποιο λόγο ανταλλάξαμε αυτό το είδος της τηλεοπτικής ψυχαγωγίας και επιλέξαμε φτηνά ριάλιτι. Όσο για τη bossa nova, σου δημιουργεί από μόνη της μια αλεγκρία.


Την μουσική επιλέγει ο: Αλέξανδρος Τσιριγώτης

Ήταν το πρώτο κομμάτι που ακούσαμε ποτέ από την alternative rock μπάντα αυτή. Ήταν το debut single τους και σαφέστατα έκαναν την καλύτερη εντύπωση δίνοντας χαρά όχι μόνο σε εκείνους αλλά και το κοινό που σιγά σιγά τους ανακάλυπτε. Αργότερα, συμπεριλήφθηκε στον δίσκο του 2004 ‘Hot Fuss’

Διαβάστε επίσης  Before Sunday: Ανυπομονούσαμε για το ντεμπούτο τους


Την μουσική επιλέγει ο: Γιώργος Τσίρος

Ένα κομμάτι και ένα συγκρότημα που με κάνει χαρούμενο κάθε φορά που τους ακούω και για προσωπικούς λόγους. Είχα την τύχη να ζήσω την εξέλιξή τους από το ραπ συγκρότημα της γειτονιάς (με κοινό 100-200 άτομα) σε ένα από τα πιο hot ονόματα της σκηνής σήμερα. Zoro και Buzz: Απόψε το γιορτάζουν στην ‘Παρουσίαση δίσκου’ και εμείς χαιρόμαστε με την επιτυχία τους κάθε στιγμή.


Την μουσική επιλέγει ο: Ηλίας Τσιφτελής

Αν υπάρχει ένας καλλιτέχνης στο έντεχνο τραγούδι που συνώνυμό του έχει την χαρά, αυτός είναι ο Κωστής Μαραβέγιας. Με κέφι και μπρίο στα τραγούδια του μας κάνει να ξεχνάμε αυτόματα ό,τι μας μαυρίζει την ψυχή…


Την μουσική επιλέγει ο: Αλέξανδρος Χρυσαδάκος

Οι Βακχικοί του στίχοι που εξυψώνουν την λυτή καθημερινότητα, μα συνάμα ρομαντικά φυσιολατρική, μαζί με το καλοκαιρινό του στυλ και τα νησιώτικα σολάκια μέσα καθιστούν το κομμάτι, όπως και όλα της Κρίστης Στασσινοπούλου, σκέτη μουσικοποιήμενη χαρα! Επίσης μιας και δεν μπορώ να ταυτίσω την χαρά με τον χειμώνα σε καμία περίπτωση και το τραγούδι είναι απόλυτα καλοκαιρινό… Φεύγουμε (νοερά) για Σίκινο πάντα γελαστοί!

 

 

 

 

 

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.