4 + 1 anime soundtracks που «γράφουν» ιστορία

Με τον εκρηκτικό  οικονομικό κολοσσό  των 430 περίπου studio παραγωγής, και  μια συνεχή έξαρση ζήτησης, τα anime έχουν λάβει καθοριστικό μέρος της διασκέδασης  σε παγκόσμια κλίμακα. Μέσα στην πληθώρα προϊόντων διαφορετικών genres, κομψά καλλιτεχνήματα αναδύονται, ενισχύοντας την άποψη πως η τέχνη εξελίσσεται, συνδυάζοντας ποικίλες μορφές της. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολυσχιδές δημιούργημα, ικανό να ψυχαγωγήσει κάθε ηλικία. Σε μια εκφραστική εικόνα, αρωγός η μουσική, με τα anime soundtracks της, σφραγίζει τα κομμάτια του παζλ, δημιουργώντας ένα αναμενόμενα ποιοτικό αποτέλεσμα.

Παρακάτω, παρουσιάζονται anime soundtracks που σε καθοριστικές στιγμές των εκάστοτε σειρών ενσάρκωσαν την ένταση των χαρακτήρων, αφήνοντας το κοινό να γευτεί κάτι το συγκλονιστικό. (Με σεβασμό στα spoilers, φυσικά).

#1 Naruto (Shippuden)

Το κλασικό πλέον έργο του Masashi Kishimoto συνόδεψε τα παιδιά των 90’ς μέχρι την ενηλικίωση, σε ένα συναρπαστικό μονοπάτι. Η εκπλήρωση των άπιαστων ονείρων, η διαφυγή από την παιδική αφέλεια στην πραγματικότητα της μοναξιάς, σε έναν συνεχώς φλεγόμενο κόσμο, όπου ο πόνος διαχωρίζει το κακό από το καλό, στελεχώθηκαν από προσεγμένη μουσική, θολώνοντας τα όρια μεταξύ αθώων και ενόχων.

Advertisements
Ad 14

#2 Mushishi

Η απόκοσμη έμπνευση της Yuki Urushibara για ένα ονειρικό σύμπαν άυλων υπάρξεων, νoηματοδότησε μουσικά κομμάτια με την αίσθηση πως ο άνθρωπος και η φύση γίνονται ένα, σε μια αέναη περιπλάνηση στην αναζήτηση της λύτρωσης, μιας θεραπείας που έγκειται στην πηγή της σε κάποια κατάρα.

#3 Death Parade

Μια μαεστρικά χορογραφημένη παραγωγή για τη δύναμη της επιλογής, την επιθυμία για επιβίωση και τον αγώνα διαφυγής από την ανυπαρξία, με κοινό παρονομαστή το αιώνιο χάσμα μεταξύ ζωής και θανάτου. Η ένωση του Yuzuru Tachikawa με τη θρυλική Madhouse δημιούργησε κάτι το αριστουργηματικό.

Διαβάστε επίσης  Παύλος Σιδηρόπουλος: Ο ασυμβίβαστος πρίγκιπας της ροκ

https://youtu.be/cVwuJbmxgnQ

#4 Hunter x Hunter

Η δουλειά του πολυσυζητημένου Yoshihiro Togashi αποτέλεσε τη φλούδα ενός ζουμερού μουσικού φρούτου, με ποικίλες διαθέσεις, ικανό να περιγράψει ένα πολύχρωμο συνονθύλευμα χαρακτήρων, με πολύστικτα παρελθόντα.

https://youtu.be/yfR9haRPlSc

#5 Death Note

Η επιτομή του έπους, ένα έργο τόσο εκλεπτυσμένο όσο και γοητευτικό, στην απαγορευτική λογική του. Τα soundtracks απλά αποθέωσαν ένα ήδη προσεγμένο δημιούργημα.

 

 

Φοιτήτρια στο τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ και part-time digital artist ,τον υπόλοιπο χρόνο ''καλλιεργεί'' δύο blogs ,το Quantum Abstraction ( http://quantumabstraction.blogspot.gr/ ) και το Χάριν Δυστυχίας ( http://xarindystyxias.blogspot.gr/ ).

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Psychic

«The Psychic»: Ένα εφιαλτικό ψυχολογικό θρίλερ στα μονοπάτια του «gore»

Στην εισαγωγική σκηνή του «Psychic» βρισκόμαστε στο 1959, κάπου στην
Joy Division

Μάντσεστερ: H μέλισσα, η μουσική και το ποδόσφαιρο

Αν πάει κάπου το μυαλό μας όταν μας μιλούν για