5+1 νέοι καλλιτέχνες για να ανακαλύψεις όσο #menoumespiti

Όσο οι μέρες περνούν και η απόδραση μας από την κατάσταση φαίνεται σαν μακρινό όνειρο, το μόνο εισιτήριο για ταξίδι aller – retour είναι η μουσική. Μόνο όταν σταματήσουμε να χορεύουμε και να τραγουδάμε θα μας έχουν κλέψει την ελευθερία μας. Περνώντας, λοιπόν, πολλές ώρες της ημέρας σε διαδικτυακές πλατφόρμες όπως YouTube, Spotify, αυτή είναι η προσωπική μου λίστα με καλλιτέχνες που ανακάλυψα αυτή τη βδομάδα. Έναν κάθε μέρα και για όσο #menoumespiti.

Οι Elysium είναι ένα συγκρότημα folk gothic rock με γυναικεία φωνητικά. Βάζοντας και το βιολί στο παιχνίδι δείχνουν φανερά τις επιρροές τους. Η μπάντα αυτή εμπνέεται από τους πρώιμους Within Temptation και Nightwish, καθώς και από prog & folk rock μπάντες, όπως οι Anathema, Eluveite & Pineapple Thief. Το συγκρότημα κάνει συχνά περάσματα από κλασικές rock, folk και prog επιρροές. Η χρήση πλήκτρων και ενορχηστρωμένων ακολουθιών εμπλουτίζει τα τραγούδια. Οι Elysium δημιουργήθηκαν στο Ορβιέτο της Ιταλίας στις αρχές του 2013 από τον μπασίστα Μάρκο Μονετίνι και τον βιολιστή Christian Arlechino. Εκείνη έδωσαν στο συγκρότημα έναν prog- folk και δυναμικό ροκ ήχο με την μίξη pop-soul φωνητικών από την τραγουδίστρια Daphne Nisi.

Στις 23 Μαΐου 2019 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ “Labyrinth of Fallen Angels” με 10 τραγούδια. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το τραγούδι “Before the end”. 

Advertising

Advertisements
Ad 14

Και μιας και #menoumespiti, ας τιμήσουμε και την εγχώρια σκηνή. Οι Black Sun Ωmega σχηματίστηκαν στην Πάτρα τον Νοέμβριο του 2018. Η μουσική τους καθώς και οι επιρροές τους βασίζονται στην παγκόσμια thrash σκηνή αλλά έχουν εμφανείς επιρροές κι από άλλα είδη. Τον Δεκέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο “The sum of all fears” σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και σε digipack. Περιέχει 10 κομμάτια, καθώς και μια διασκευή των Venom.

Διαβάστε επίσης  Χρύσα Τσαλταμπάση: "Βρώμικα" φωνητικά δεν ακούμε μόνο στη metal"

Παράλληλα, με τοπικές εμφανίσεις, ετοιμάζουν την παραγωγή του πρώτου τους video-clip. Ιού επιτρέποντος, οργανώνουν ένα ευρωπαϊκό tour τον χειμώνα του 2020 και ένα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τον Χειμώνα για το 2021.

Στα φωνητικά συναντάμε τους Alex Z, Leonidas K, Nestor K. Ο Nestor μαζί με τον Alex κρατάνε στα χέρια τους τις κιθάρες και ο Leonidas το μπάσο. Πίσω από τα drums κάνει σαματά ο Petros H

Advertising

https://open.spotify.com/album/3DpA0OdjICX7amRgsNquVQ

https://www.deezer.com/en/album/123511282

https://www.amazon.com/Sum-All-Fears-Explicit/dp/B082VMBZDS

https://music.apple.com/us/album/the-sum-of-all-fears/1491986151?app=itunes&ign-mpt=uo%3D4

Advertising


Ο Πάνος Στεργίου είναι μουσικός, συνθέτης, τραγουδιστής και κιθαρίστας από τη Λιβαδειά Βοιωτίας.Το “Know Thyself” είναι ο δεύτερος δίσκος του και κυκλοφόρησε ως ανεξάρτητη παραγωγή από τον ίδιο, στις 5 Ιουλίου 2019.

Μουσικά, το album συνδυάζει το alternative rock με κάποιες πιο pop rock μελωδίες. Οι στίχοι εστιάζουν στην εσωτερική ενδοσκόπηση και στην αυτογνωσία. Ορίστε κάτι στο οποίο πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο το διάστημα που #menoumespiti. O δίσκος αυτός είναι σαν να ενθαρρύνει τους ακροατές να γνωρίσουν τον εαυτό τους σε βάθος, ούτως ώστε να βελτιώσουν τις ζωές τους και την κοινωνία τους. Ο δίσκος περιέχει οχτώ τραγούδια, και διατίθεται σε φυσική και σε digital μορφή.

https://panos-stergiou.bandcamp.com/

Advertising

https://store.cdbaby.com/cd/panosstergiou

https://itunes.apple.com/us/artist/1473079996

https://open.spotify.com/artist/3QbEhQBs8pdgC68W00rZCS?si=KP-kvOMKQYaDyQ1ka5VYtQ


Οι Rejection είναι μια μπάντα που σχηματίστηκε στην Κόρινθο και έχουν επιρροές από τον μοντέρνο μεταλ ήχο. Έχουν στο ενεργητικό τους δυο ελληνικές περιοδείες και μια ευρωπαϊκή σε χώρες όπως οι Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία και Ρουμανία. Η μπάντα έχει κυκλοφορήσει δυο άλμπουμ, το Hollow Prays ( 2010- puzzle records) και το Subject 43 ( 2013 independent release ). Μόλις τον Δεκέμβριο κυκλοφόρησαν την τρίτη της δουλειά με τίτλο “Α new age of insanity”. Oι Rejection έχουν αποσπάσει θετικά reviews από το Metal Hammer (band of the week ) και το Decibel (USA) (special mention) και έχουν παίξει σε festival όπως το Αthens B fest και το Bucovina rock castle .

Advertising

Μετά από 2 δίσκους και 6 χρόνια απουσίας, οι Κορίνθιοι επέστρεψαν. Ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε μια γεύση από το νέο δίσκο είναι μέσα από το πρώτο επίσημο βιντεοκλίπ τους ‘Eyes of Glass’. Σε αυτό δείχνουν την ωμή δυναμική τους αλλά και την μελωδική λυρικότητά τους μέσω ενός συνδυασμού heavy grooving metal riffing και καθαρών ή growl φωνητικών. Σε σκηνοθεσία του Ιωάννη Κολιόπουλου, και παραγωγή από την ίδια την μπάντα, και σε συνεργασία με την DVS, παρουσιάζουν ένα ισχυρό “όπλο” που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από άλλες μπάντες. Aπο την καινούρια χρονιά η μπάντα προγραμματιζε να περιοδεύσει και πάλι σε Ελλάδα και Ευρώπη για την προώθηση του καινούριου της άλμπουμ. Όμως, τα σχέδια αναβάλλονται μέχρι νεοτέρας.

Η νέα κυκλοφορία των Musing Therapy είναι το cd “Καλώς ήρθατε στο σήμερα”. Είναι η τρίτη κυκλοφορία της μπάντας που ιδρύθηκε απ’ τον Γιώργο Μητρόπουλο. Μας είχαν δώσει ήδη μια πρώτη γεύση με την κυκλοφορία των ‘Δεν αρκεί’ και ‘Αύριο όλα θα ναι αλλιώς’. Τώρα μας παρουσιάζουν ένα ακόμα τραγούδι “Η καλή μου ζαριά”.  

Διαβάστε επίσης  Septicflesh x Συμφωνική Ορχήστρα: "Σκάει" DVD από το Mexico

Και τα 8 νέα τραγούδια δείχνουν ένα συγκρότημα πιο ώριμο από ποτέ. Αναφέρεται στο σήμερα με καυστικό τρόπο και τον γνωστό δυναμικό του ήχο. Στο σήμερα που αντί για καλωσόρισμα μας υποχρεώνει να #menoumespiti 

Facebook: https://www.facebook.com/MusingTherapy/

Advertising

Instangram: https://www.instagram.com/musing_therapy/


Ο Απόστολος Ντίας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από τις πρώτες ημέρες της ζωής του, ηχούσαν στα αυτιά του ροκ ακούσματα. Τα τελευταία δύο χρόνια κατάφερε ο ίδιος να ακουστεί και να καταξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου σαν ο παθιασμένος τραγουδοποιός με τα ροκ ηχοχρώματα. Η φωνή του, δυνατή και χαρακτηριστική, σημάδεψε τα τελευταία χρόνια πάνω από 100 εμφανίσεις σε όλη την Β. Ελλάδα παίζοντας στα πιο γνωστά μαγαζιά για live. Τώρα, βέβαια, περιμένουμε νέο του live με το που λήξει όλο αυτό και σταματήσουμε να #menoumespiti

Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο Έντεκα, σε στίχους και μουσική του ιδίου, κυκλοφόρησε στις 18 Δεκεμβρίου, μαζί με την κυκλοφορία του πρώτου official video clip ‘Νομίζω το αξίζω’

Advertising

https://www.instagram.com/apostolos_ntias

https://www.facebook.com/apostolosntias

https://www.reverbnation.com/apostolosntias

https://open.spotify.com/album/1BkEfxqcWEdq3HDjbqXSxQ

Advertising

https://music.apple.com/us/album/enteka/1490706746?app=itunes&ign-mpt=uo%3D4

https://music.amazon.com/albums/B082GKQV5T?tab=CATALOG

 

Ονομάζομαι Ζαννίνα και είμαι φοιτήτρια φαρμακευτικής, ραδιοφωνική παραγωγός, αθλήτρια, ταξιδιάρα ψυχή, αρθρογράφος και... πολυμίξερ. Το motto μου είναι "Manners maketh man" και ατού μου η φαντασία και η αγάπη στο ξεχωριστό. Λατρεύω τα χρώματα του Eduardo Cobra, την μαγεία της Mary Poppins και την αγνότητα του Winnie the Pooh

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Νύχτες Πρεμιέρας με David Lynch!

Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει ένα

Squid Game: Season 2 – Επιστροφή στο παιχνίδι, αλλά με λιγότερη έμπνευση

Το Squid Game και τα θανατηφόρα του παιχνίδια επιστρέφουν Η