Αλκίνοος Ιωαννίδης: Το «παιδί» της μουσικής

Δημιουργικός και πάντα παθιασμένος, μένει παιδί. Συγκλονίζει στις συναυλίες του με την αρτιότητα της μουσικής του αλλά και το κλίμα που δημιουργεί.  Μεταδίδει με άμεσο τρόπο τα συναισθήματα του κάθε τραγουδιού. Δίνει την αίσθηση στο κοινό πως εκείνη τη στιγμή είμαστε όλοι μια ομάδα. Ή ακόμα καλύτερα, μια παρέα.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης είναι ένας από τους πλέον σπουδαιότερους ερμηνευτές, συνθέτες και στιχουργούς της γενιάς του, με τραγούδια που γράφουν ιστορία. Ο στίχος του, πολιτικός, κοινωνικός και συναισθηματικός. Αγγίζει τη ψυχή μα και το μυαλό του σύγχρονου Έλληνα. Μας υπενθυμίζει πως η μουσική είναι πολιτισμός.

Προέρχεται από καλλιτεχνική οικογένεια η οποία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον ίδιο. Σπούδασε κλασική κιθάρα στο Ευρωπαϊκό Ωδείο Λευκωσίας. Εμφανίστηκε στη δισκογραφία σαν τραγουδιστής το 1993, ενώ από το 1997 υπογράφει ο ίδιος τους στίχους, τη μουσική και την ενορχήστρωση των δίσκων του.

Advertisements
Ad 14

Στην Ελλάδα και στην Κύπρο έχει δώσει περισσότερες από 1,700 συναυλίες.

Στις προσωπικές του εμφανίσεις αλλά και δισκογραφικά, η συνεργασία του με σημαντικούς μουσικούς και τεχνικούς είναι μόνιμη τα τελευταία 20 χρόνια. Εμφανίζεται σε μεγάλα, ανοιχτά θέατρα, αλλά και σε μικρές σκηνές, μαζί τους ή μόνος. Μας έχουν χαρίσει πολλές δυνατές στιγμές τα τελευταία 3 χρόνια.

Η πρωτοτυπία και το πάθος που μεταδίδουν οι συναυλίες τους, βασίζονται στην εξαιρετική μουσική δεξιότητα των μουσικών και στην ιδιαίτερη προσέγγιση του μουσικού και χαρακτηριστικού ηχοχρώματος του κάθε οργάνου. Η ευφάνταστη χρήση των εγχόρδων εξιτάρει τον ακροατή και του προκαλεί συναισθήματα που διαρκώς εναλλάσσονται.

Διαβάστε επίσης  Little Richard: Ο αναμορφωτής της rock μουσικής

Οι εμφανίσεις του λοιπόν στο Κύταρρο τη φετινή άνοιξη είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά music events!

Θα τον συνοδεύουν οι:

Γιώργος Καλούδης (τσέλο, λύρα)

Μανώλης Πάππος (μπουζούκι, λαούτο)

Φώτης Σιώτας (βιολί, βιόλα)

Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσο)

Οι εμφανίσεις του είναι οι εξής:

 

Μάρτιος 2017

Αθήνα, Κύτταρο Live Club

10 & 11, 17 & 18, 24 & 25

22.00

Ιούνιος 2017

Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός

17 Ιουνίου

Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμιας, Λευκωσία

16 Ιουνίου

Γεια σας!! Είμαι η Ιωάννα και σπουδάζω φυσική. Μου αρέσει πολύ η μουσική, οποιαδήποτε μουσική και οτιδήποτε έχει να κάνει με αυτή, να παίζω, να ακούω, να μιλάω και να γράφω για αυτή. Άλλωστε πιστεύω πως τα πάντα γύρω μας είναι μουσική.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βρεφικά προιόντα Ελλάδα

Η ακρίβεια στα βρεφικά προιόντα, Γονείς και Παιδιά

Η ακρίβεια και η ασφάλεια των βρεφικών προϊόντων αποτελούν ζωτικά

Η βασίλισσα του τίποτα: Το κλείσιμο που αξίζουμε

Η Βασίλισσα του Τίποτα, το τρίτο και τελευταίο μέρος της