Το φαινόμενο Elvis Presley στην Αμερική

Elvis Presley

Η απαρχή των πάντων. Ο άνθρωπος που οδήγησε τη μουσική σε νέα μονοπάτια και της έδωσε το ρυθμό, τη παραστατικότητα, συνδυάζοντας μάλιστα την ισχυρή προσωπικότητα. Ο χαρισματικός Elvis Presley κατέκτησε την Αμερική και τις καρδιές των νεαρών ηλικιών που άρχιζαν τη ζωή τους γεμάτες όνειρα. Μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια του που παραμένουν σήμερα ανεξίτυλα στο πέρασμα του χρόνου. Εκεί να μας θυμίζουν μία λαμπρή εποχή που καθένας θα ήθελε να ζήσει στις εφηβικές του στιγμές. Να αποτελέσει μέρος χρυσών σελίδων της μουσικής ιστορίας.

Ο Elvis Presley γεννήθηκε το 1935, ενώ μας εγκατέλειψε το μακρινό 1977. Περίοδο που συνοδεύτηκε με πρωσοπικές επιτυχίες, υστεροφημία, λατρεία προς το πρόσωπό του. Αυτός ήταν ο Elvis. Άνθρωπος ίνδαλμα. Ένα φαινόμενο που εξαπλώθηκε στις νέες γενιές και αποτέλεσε επίδραση συνολική για τα νεότερα παιδιά της μουσικής. Άλλωστε ο ίδιος αντιπροσώπευε τη φρεσκάδα και το καινούριο. Δίπλα στις νέες γενιές που κατέκλυζαν τους χώρους που γινόντουσαν οι συναυλίες του.

Το στυλ με το λαμπερό μαλλί, υπερυψωμένο μπροστά, ήταν το σήμα κατατεθέν του και ολοκλήρωνε τη παρουσία του στη σκηνή. Τα αστραφτερά ρούχα και το ανάστημα του τα στοιχεία που τον καθήλωσαν ως σταρ του ροκ εν ρολ. Μα πάνω από όλα ο Elvis Presley ήταν ένας αληθινός καλλιτέχνης. Επιβλητική φωνή μέσα από τα βαθιά του αισθήματα, παραδομένη για χάρη των τραγουδιών του. Ταλέντο γεννημένο για να πρωταγωνιστήσει και το πέτυχε. Παρόλο που τα τραγούδια του χαρακτηρίζονται από έντονη νεανικότητα, με ρυθμό και ασταμάτητο χορό, υπήρχαν επιτυχίες που αποσκοπούσαν σε κάτι άλλο, περισσότερο ουσιώδες: να αιχμαλωτίσουν έμμεσα τη ψυχή του ακροατή.

Διαβάστε επίσης  Deaf Radio: "Η ευρωπαϊκή περιοδεία είναι ένας στόχος που είχαμε θέσει εξ αρχής"
Advertisements
Ad 14

Ένα από τα σπουδαιότερα του κομμάτια υπήρξε το Tender Love, ενώ και το Can’t help falling in love συγκαταλέγεται στην ίδια κατηγορία. Βαθιά, αργά, καθαρά και νοσταλγικά, τραγούδια αφιερωμένα στην αληθινή αγάπη και καταθεση ψυχής για κάτι που πραγματικά εκτιμάς, λατρεύεις και αγαπάς στη ζωή. Κάτι πολύτιμο το οποίο ο Elvis Presley βοηθάει στο να εξωτερικεύσεις με τα συναισθήματά σου, να θυμηθείς που κρύβεται η αληθινή αγάπη, η ουσία στον όλο κόσμο. Ο Elvis Presley αντιπροσώπευε λοιπόν τον πραγματικό έρωτα, τον οποίο στον υπενθύμιζε μέσα από τέτοιου έιδους μπαλάντες. Επέιτα από το ξέφρενο χορό σε προσγείωνε στη πραγματικότητα για την οποία έπρεπε να νοιαστείς. Ένιωθες τη μελαγχολία και με αυτό το τρόπο προχωρούσε σε ιδανικό κλείσιμο στις συναυλίες του.

Ο νεαρός ακροατής μπορούσε λοιπόν να μάθει μέσα από το λαμπρό άστρο του Elvis Presley. Βέβαια η αξία του δεν αντήχησε μόνο στην Αμερική, αλλά σε όλο το κόσμο. Δίσκοι του αποτελούσαν ζεστή συντροφιά σε κάθε σπιτικό. Ο Elvis Presley ήταν ο καθοδηγητής ενός νεαρού ατόμου. Του έκανε παρέα μέσα από τα ενθουσιώδη τραγούδια, τον γέμιζε αυτοπεποίθηση για τη ζωή, τον έξω κόσμο. Πανέτοιμος να τον κατακτήσει μέσα από την ορμητικότητα και το ύφος των τραγουδιών του. Εξίσου έτοιμος και πρόθυμος να γευτεί τον έρωτα, τις νέες φιλίες, τις χαρές και τις αναποδιές. να γνωρίσει τη ζωή λοιπόν και τους κανόνες της.

Απόφοιτος Γερμανικής Φιλολογίας ΑΠΘ. Σκιτσογράφος και εθισμένος με το rock n' roll. Στα χνάρια του πατέρα μου ακούγοντας Beatles και Bob Dylan. Αγάπη το βινύλιο και μεγάλος σινεφίλ. Λατρεία οι εποχές των 50', 60' και το "més que un club".

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η κατάλυση του χρόνου

“Η κατάλυση του χρόνου” φέρει την πολιτική ανατροπή

Ο πολλά υποσχόμενος Μιχάλης Αλμπάτης, μετά την επιτυχία του βιβλίου

Σορτσάκια: Τα trend του καλοκαιριού

Στη λίστα καθώς μπήκε το καλοκαίρι, μπήκαν και τα σορτσάκια,