Manson… αγνοείται – Το χρονικό ενός καθυστερημένου album

Όλα ξεκίνησαν από μια απλή υπόσχεση, που τελικά δεν τηρήθηκε ποτέ. Μα αλήθεια, όλα τα άσχημα έτσι δεν ξεκινάνε; Από την αθέτηση μιας υπόσχεσης;

Ήταν Ιούλιος του 2016, όταν ο Marilyn Manson ανακοίνωσε σε συνέντευξη του, πως το επόμενο project του θα ονομάζεται SAY10 (ξεκάθαρο το λογοπαίγνιο) και πως θα κυκλοφορούσε την ημέρα του αγίου Βαλεντίνου, το 2017.

Ως επιβεβαίωση της ανακοίνωσης που είχε κάνει το καλοκαίρι, τον Νοέμβριο του 2016 και με αφορμή τις προεδρικές εκλογές στην Αμερική, κυκλοφόρησε ένα teaser video, στο οποίο αποκεφάλιζε τον Donald Trump και είχε μουσική υπόκρουση το ομότιτλο κομμάτι του επερχόμενου δίσκου. Όλοι εξτασιαστήκαμε και θεωρώντας το ως επιβεβαίωση του ερχομού του νέου δίσκου, αρχίσαμε να μετράμε αντίστροφα μέχρι τις 14 Φλεβάρη.

Advertisements
Ad 14

Όμως τα μαύρα σύννεφα άρχισαν να πυκνώνουν πάνω από τον δίσκο. Η ημερομηνία πλησίαζε και δεν υπήρχε καμία περεταίρω ανακοίνωση. Μόνο μερικές πολύ αινιγματικές αναρτήσεις, που ανέφεραν ναι μεν την 14η του Φλεβάρη, αλλά χωρίς να λένε τίποτα πιο συγκεκριμένο. Όμως και πάλι, θεωρώντας πως he is a man of his word, πιστεύαμε ότι απλά δεν λέει κάτι, για να κάνει ένα surprise release στον δίσκο, που εξάλλου συνηθίζεται τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια.

Εν τέλει η ημέρα του αγίου Βαλεντίνου ήρθε και έφυγε και εμείς δεν πήραμε τίποτα. Εκατομμύρια θαυμαστών ξαγρυπνούσαν, κυριολεκτικά, στο διαδίκτυο περιμένοντας τον καινούργιο δίσκο να σκάσει μύτη και έμειναν με την χαρά. Οι ώρες περνούσαν, οι φήμες έπαιρναν και έδιναν και κανένα νέο δεν εμφανιζόταν από μεριάς του κυρίου Manson.

Διαβάστε επίσης  Metal - Ακόμη και σήμερα παρεξηγημένη

Από φήμες ότι απλά αναβλήθηκε μέχρι τον Ιούνιο, μέχρι το ότι ο τραγουδιστής αποφάσισε να πάρει σύνταξη ή ακόμα και το ότι πέθανε, οι φήμες οργίαζαν και οι θαυμαστές εξαγριωνόντουσαν. Η ημέρα του αγίου Βαλεντίνου έφυγε, ήρθε η επόμενη και σήμερα αισίως είμαστε στις 16 του μήνα και ακόμα τίποτα. Όχι μόνο δεν κυκλοφόρησε τίποτα, ούτε καν ένα single, αλλά δεν υπάρχει και καμία μα καμία ανακοίνωση από μεριάς του καλλιτέχνη.

Σιγήν ιχθύος που λέμε. Και έτσι προκύπτει το ερώτημα που βασανίζει τον κόσμο του internet τις τελευταίες μέρες. Που είναι ο Marilyn Manson; Μήπως όντως πέθανε; Μήπως είναι υπό την επήρεια κάποιου φρικτού hangover και δεν μπορεί ούτε να πληκτρολογήσει; Γιατί δεν βγαίνει ένας χριστιανός (#not) να μας πει τι συμβαίνει;

Όλο αυτό το μυστήριο της χαμένης προθεσμίας και της απόλυτης σιωπής, έχει δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο φαινόμενο. Τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάτω από την τελευταία ανάρτηση του Manson στο facebook, υπάρχουν πάνω από χίλια διακόσια σχόλια οργής, θυμού και απειλών, αλλά αυτά που ξεχωρίζουν είναι τα tweets. Ο κόσμος του twitter βάζοντας το hashtag SAY10, έχει αναρτήσει πραγματικά διαμάντια, που σχολιάζουν, σατιρίζουν και περιγράφουν, την κατάσταση που επικρατεί στους fans, αυτή την στιγμή.

Μέχρι λοιπόν ο Marilyn Manson να σπάσει την σιωπή του και να μας πει τι στο καλό συμβαίνει, απολαύστε τα καλύτερα tweets γύρω από το θέμα.

https://twitter.com/Kkayyleeelizabt/status/831390904023781376

Διαβάστε επίσης  Aeons in Solitude: Μια μπάντα - κράμα πολλών μετάλλων

Δυο σχολές και τέσσερα χρόνια μετά, κατάλαβα πως το γράψιμο είναι αυτό που με γεμίζει περισσότερο από όλα. Έτσι, κάπου ανάμεσα σε ένα PlayStation, μερικά manga, εκατοντάδες δίσκους και ένα φορητό σινεμά, τελείωσα το πρώτο μου βιβλίο και είμαι εδώ για γράψω για σένα για όλα τα παραπάνω. Είσαι μέσα;

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αίγυπτος

Η καθημερινή ζωή στην αρχαία Αίγυπτο

Η καθημερινή ζωή στην αρχαία Αίγυπτο ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα. Για
bikini

Coquette bikini: Tο απόλυτο καλοκαιρινό item

Έχεις αρχίσει ήδη να ψάχνεις τα look σου για το