SEE: η φωνή της μας κάνει να δούμε την αγνώστου στοιχείων προσωπικότητά της

Σίγουρα θα έχετε βρεθεί στην ίδια θέση, να έχετε βάλει ένα song στο youtube κι ενώ περιμένατε το συνηθισμένο επόμενο της αυτόματης αναπαραγωγής, η απρόσμενη πρωτοβουλία του διαδικτυακού μουσικού χώρου να σας έχει βγάλει από την ασφαλή ζώνη αλλά με έναν ευχάριστο τρόπο. Τώρα πατάτε ελαχιστοποίηση σε αρκετές pages προκειμένου να καταλήξετε να δείτε ιδίοις όμμασι την παρουσία της απίστευτα γοητευτικής φωνής που μόλις ακούσατε. Αυτό ακριβώς, λοιπόν, συνέβη και σε μένα με το τραγούδι “She Cries” της καλλιτέχνιδος που ακούει στο όνομα (μάλλον ψευδώνυμο) SEE.

Πρόκειται για μια Αμερικανίδα τραγουδίστρια και στιχουργό από το Long Island της Νέας Υόρκης που μόλις τον Ιούλιο του 2016 έκανε το επαγγελματικό της debut με την κυκλοφορία του  EP album  “Ties” και με την υπογραφή της Blue Élan Records.

14709708_1274965655856891_7441445910254452736_n

Παρά το γεγονός ότι το bio της είναι ακόμα σύντομο, οι γνώσεις της σε πολλά μουσικά όργανα, όπως drums, πιάνο, κιθάρα, μπάσο και άλλα, καθώς και η αποφασιστικότητά της να εγκαταλείψει τις σπουδές της έτσι ώστε να ασχοληθεί αποκλειστικά και πιο επαγγελματικά με την μουσική, φανερώνουν μια πολλά υποσχόμενη μουσική προσωπικότητα. Η καταπληκτική της χροιά σε συνδυασμό με το μικρό της ηλικίας της έρχεται ως πειστήριο ενός ιδιαίτερα διαμορφωμένου music profile που ακόμα βρίσκεται στα σπάργανά του.

Advertisements
Ad 14

Στην ηλικία μόλις των 20, η αγνώστου στοιχείων SEE μας χάρισε 5 κομμάτια,“Green Line Killer”, “Closed Eyes Open”, “Blue Await” , “Potions” και “She Cries”, τα οποία κατά έναν περίεργο τρόπο εναρμονίζουν στοιχεία τόσο της pop music όσο και της alternative rock/indie. Με λίγα λόγια, καταφέρνουν να προσεγγίσουν ακουστικά ένα ακροατήριο της γενιάς της κι όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης  Η σύνδεση μουσικής και φιλοσοφίας

14504820_1420766751270135_5400827817447391232_n

Producer του δίσκου υπήρξε ο Brad Wood, τον οποίο έχουμε συναντήσει στην συνεργασία του με λοιπούς καλλιτέχνες, όπως Smashing Pumpkins (αγαπημένο “1979”), Liz Phair και Sunny Day Real Estate. Στα δύο video clips των τραγουδιών “Potions” και “She cries” την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Frank Dale Arroyo, ενώ την παραγωγή ο Ashley Woeber σε συνεργασία με την Esotericam and Houseboat Productions. Οι στίχοι φέρουν την υπογραφή της ίδιας της SEE προσδίδοντας ένα βιωματικό και ίσως συναισθηματικό τόνο. Σε γενικές γραμμές, απλοί στίχοι  που κυρίως απευθύνουν τον λόγο σε ένα «εσύ» προσθέτοντας  στο τραγούδι έντονο ρομαντισμό και ερωτισμό. Οι στίχοι του κομματιού “Blue await” μιλούν στήνοντας διακριτικές εικόνες που παίζουν με το μυαλό του ακροατή.

Το νεαρό άλλοτε ντροπαλό κορίτσι από την Νέα Υόρκη, λοιπόν, εξομολογείται πως γράφει τα κομμάτια της αποκλειστικά στον χώρο του μπάνιου της, ενώ προσθέτει πως η τελειοποίησή τους αποτελεί μία χρονοβόρα διαδικασία. Θυμάται τον εαυτό της να πειραματίζεται με τους στίχους κατά την διάρκεια των μαθημάτων του λυκείου. Όταν οδηγεί, ανά πάσα στιγμή είναι πιθανό να σκεφτεί κάποια στροφή ή στίχο και τότε, αυτοσαρκαζόμενη, αναφέρει ότι το ηχογραφεί στο κινητό της. Πώς, όμως, από απλά tips ενός χομπίστα καταλήγεις με δίσκο, ηχογραφήσεις και αξιόλογες εμφανίσεις; Εύκολα, αν διαθέτεις έναν ισορροπημένο και πολύπτυχο μουσικό χαρακτήρα και μια τέτοια φωνή.

14716641_202405966865386_4854188775426752512_n

Προσωπικά, βρίσκω εξαιρετικές τις acoustic αποδόσεις ναι μεν των τραγουδιών της αλλά και των κομματιών άλλων καλλιτεχνών. Εκεί ακριβώς διαφαίνεται και η διαύγεια της φωνής της καθώς και το προσεγμένο style της. Η μοναδικότητα που προσφέρει στην παρουσία της το γεγονός ότι γράφει, συνθέτει, εκτελεί και ερμηνεύει είναι και ένα από τα βασικά κίνητρα να επεξεργαστείς το album της. Φυσικά μου φαίνεται τυχερός κάποιος που θα την πετύχει σε ένα bar να τραγουδάει συνοδεία της κιθάρας της και τα ηχητικά της κύματα να ανασηκώνουν κάθε επιθηλιακό κύτταρό του. Αλλά για τον λόγο ότι η Αμερική πέφτει λίγο μακριά, αρκούμαστε στα λίγα και καλά κομμάτια της μέχρι την έκδοση των επόμενων.

Διαβάστε επίσης  Circus Of Doom: Το νέο άλμπουμ των Battle Beast

Απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Βόλου (κι ακόμα απορώ γιατί). Από μικρή μου άρεσε να γράφω και γρήγορα ανακάλυψα ότι μου ήταν πιο εύκολο να εκφράζομαι μέσω της ποίησης. Εκτός από την ποίηση και την λογοτεχνία, δύο άλλες μεγάλες μου λατρείες είναι το ποδήλατο και ο καφές. Μου αρέσει να ανακαλύπτω όμορφα στέκια και να τα μοιράζομαι με την δεύτερη οικογένειά μου, την παρέα μου. Οι νερντουλίστικες συζητήσεις για μουσική, σειρές, ταινίες, βιβλία και ταξίδια φυσικά είναι τρόπος ζωής.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τζιμ Θορπ

Τζιμ Θορπ: Ένας υπεραθλητής με ινδιάνικες ρίζες

Ο Τζιμ Θορπ ήταν Αμερικανός αθλητής και Χρυσός Ολυμπιονίκης. Κέρδισε
Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως δείχνει. Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε.