Τους Fer De Lance τους ξέρεις?

15 Ιανουαρίου 2019

Μάρτης του 17. Έρχεται ο αδερφός μου και με ενημερώνει για ένα live τέλη του μήνα. Έπαιζαν οι Zoro&Buzz, και αυτό ήταν αρκετό για να με πείσει. Όμως ήταν κι άλλο ένα συγκρότημα μαζί. “Τους Fer De Lance τους ξέρεις?” με ρωτάει. Ομολογώ ότι τους είχα ακουστά απλά σαν όνομα αλλά δεν είχα ακούσει τα τραγούδια τους. Τώρα, λίγο μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου, είναι η σειρά μου να απευθύνω την ερώτηση. Τους Fer De Lance τους ξέρετε?

Πηγή: Rapnroll.gr

 

Ποιοι είναι οι Fer De Lance

Πηγή: Rapnroll.gr

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, θα βρείτε ελάχιστες πληροφορίες για το συγκρότημα. Θα μάθετε πιθανότατα την προέλευση του ονόματος. Σημαίνει “αιχμή του δώρατος” στα γαλλικά. Οι Fer De Lance απαρτίζονται από δυο άτομα, τον Δημήτρη και τον Άλεξ (μην ψάχνετε τα καλλιτεχνικά τους ονόματα, δεν θα βρείτε κάτι). Οι πρώτες τους δουλειές ήταν πριν απο 2μιση περίπου χρόνια, κάποια σκόρπια singles όπως το “Solidarity”, το “Φωτιά στο Μίσος” (με συμμετοχή του Αύλου 542) ή το “Άλμα”.

Από εκεί και πέρα, έκαναν κάποιες συνεργασίες με κάποιους άλλους καλλιτέχνες, όπως τους Twinsanity και τους Zoro&Buzz ενώ συμμετείχαν σε αρκετά live, είτε ως warm up για κάποιο μεγαλύτερο όνομα, είτε σε live γειτονικά, αυτοοργανωμένα και συνήθως για καλό σκοπό. Πρόσφατα, έγιναν μέλη της Bashment Records και κυκλοφόρησαν δύο εξαιρετικά προσεγμένα Βίντεο Κλιπ που δείχναν τον δρόμο για τον πρώτο τους δίσκο. Στο κανάλι τους στο YouTube θα βρείτε όλες τις δουλειές τους τα τελευταία χρόνια.

Εσοπλισμός

Ο Εσοπλισμός, είναι ο πρώτος δίσκος των Fer De Lance κι αποτελείται από 7 κομμάτια. Δύο από αυτά, το ομώνυμο ¨Εσοπλισμός” και η “Φυλακή” είχαν ήδη κυκλοφορήσει, μαζί με αντίστοιχα video clip. Ένα καινούργιο video clip συνοδεύει το κομμάτι “Molotov” στο οποίο συμμετέχει στα scratch o Moya, o DJ από τα Χνάρια. Στο κλιπ αυτό βλέπουμε να συμμετέχουν πληθώρα από ράππερς. Συγκεκριμένα, οι Twinsanity, o Lobo, oι Zoro&Buzz, ο Αύλος, ο Brak με τον Moya και αρκετοί άλλοι έδωσαν το παρόν στο βίντεο και απέδειξαν εμπράκτως τη στήριξη και την αγάπη τους στην προσπάθεια των Fer De Lance αποδεικνύοντας πως το μότο “Οικογένεια όχι ομάδα” που ακούγεται στον Εσοπλισμό δεν είναι λόγια του Αέρα.

Διαβάστε επίσης  «Sinnerman» από την Ksenia Dania για την ταινία «Amerika Square»

Στιχουργικά, οι  Fer De Lance προσπαθούν, και το κάνουν με μεγάλη επιτυχία να γράψουν “εκ των έσω”, λόγια που βγαίνουν από την καρδιά τους κι εκφράζουν σε απόλυτο βαθμό τα συναισθήματα τους. Και η αλήθεια είναι ότι περνούν στον ακροατή πολύ όμορφα και δυνατά μηνύματα. Η αλληλεγγύη, η στήριξη στον αδύναμο και τον κοινωνικά αποκλεισμένο, η πάλη με τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού σου, η προσπάθεια να βάλουν φωτιά στο μίσος και την μισαλλοδοξία.

Οι  Fer De Lance είναι ένα συγκρότημα που πάει κόντρα στη νέα μόδα του τραπ ήχου και στηρίζει το αυθεντικό hip hop που πολλοί αγαπήσαμε από μικρά παιδιά και χαιρόμαστε να το βλέπουμε να ανθίζει μέσα από νέα άτομα. Το hip hop που γεννάει ‘βαθιά αληθινά συναισθήματα” και δεν το αγγίζουν τα ψεύτικα πλούτη και οι πολυτέλειες, οι χρυσές αλυσίδες,τα ακριβά ρούχα και αυτοκίνητα.

Η παρουσίαση του δίσκου θα γίνει στο An Club, στις 15 Φεβρουαρίου. Μαζι με τους  Fer De Lance θα είναι όλοι οι καλοί τους φίλοι που τους στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια και νιώθουν περήφανοι για το αποτέλεσμα.

Καλη ακρόαση.

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

οικονομικά

Οικονομικά: είναι αναγκαίο να διδάσκονται;

Τη στιγμή που μαθήματα όπως Αρχαία, Φυσική, Χημεία διδάσκονται επί
Στην εικόνα απεικονίζεται με μπλε γράμματα η φράση Help I'm A Fish, η οποία σχηματίζει ένα ψάρι. Το background της εικόνας είναι μαύρο.

Help! I’m A Fish: Βοήθεια! Είμαι Ψάρι

Help! I’m A Fish (Δανικά: Hjælp, jeg er en