Αρμιτσάρ: Το φαγητό που προσφέρει η πόλη και η σφαγή του 1919

Η πόλη του Αμριτσάρ είναι γνωστή για τον Χρυσό Ναό
Πηγή:Cosmorama

Η κατάσταση στην Ινδία

H Ινδία είναι η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου με τον αριθμό των κατοίκων της να ξεπερνά το 1,3 δις . Αυτό δεν αποτελεί όμως ιδιαίτερο προνόμιο για τους πολίτες της , καθώς οι συνθήκες υγιεινής και η φτώχεια είναι μερικά τα επακόλουθα αυτής της κοσμοσυρροής. Εάν περπατήσει κανείς στις συνοικίες της Ινδίας θα δεί πολλούς ανθρώπους στον δρόμο χωρίς φαγητό , που προκειμένου να αγοράσουν τρόφιμα πουλάνε μέχρι και τα μαλλιά τους ! Μία πόλη της Ινδίας όμως ξεχωρίζει ως προς τις ευκαιρίες διαβίωσης που προσφέρει στους πολίτες. Αυτή η πόλη είναι το Αμριτσάρ.

Οι παροχές του Χρυσού Ναού

Το Αμριτσάρ βρίσκεται στη βορειοδυτική Ινδία και στεγάζει τον Χρυσό Ναό έναν από τους πιο σημαντικούς τόπους λατρείας για τους Σιχίτες. Επίσης, στον ναό επιτρέπεται η είσοδος όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως της κάστας, του θρησκεύματος ή του φύλου που ανήκουν. Ένα όμως από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά του ναού είναι η κοινόχρηστη κουζίνα που διαθέτει. Λειτουργεί καθημερινά και απαρτίζεται από εθελοντές που είναι πρόθυμοι να μαγειρέψουν για 100.000 άτομα την ημέρα όλη την εβδομάδα .Συνήθως το φαγητό περιλαμβάνει ρεβίθια, φακές και γιαούρτι. Όλοι οι πολίτες μπορούν να μείνουν στον ναό για όσο χρονικό διάστημα θέλουν.

Η σφαγή στην πόλη του Αμριτσάρ το 1919

Στις 13 Απριλίου του 1919 ξημερώνει μία τραγική ημέρα για την ιστορία της Ινδίας. Όταν, οι Ινδοί διαδηλωτές αγνόησαν την κυβερνητική εντολή και διαδήλωσαν ειρηνικά στις 13 Απριλίου του 1919 στο Jallianwala Bagh κοντά στον «Χρυσό ναό» του Amritsar οι στρατιώτες που ήταν υπό τις διαταγές του Άγγλου ταξίαρχου Reginald Dyer πήραν εντολή να ανοίξουν πυρ εναντίον του πλήθους. Σύμφωνα με τους ειδικούς η σφαγή ήταν τραγική αφού οι στρατιώτες πυροβολούσαν ανελέητα και έτσι μέσα σε 10 λεπτά έχασαν την ζωή τους 1.100 άνθρωποι. Ακόμη, η σφαγή στην πόλη πραγματοποιήθηκε την ώρα εορτασμών καθώς οι Βρετανοί διατηρούσαν υποψίες ότι οι Ινδοί σχεδίαζαν κάποια εξέγερση. Η βρετανική κατοχή στην Ινδία ονομάστηκε Βρετανικές Ινδίες με διάρκεια από το 1858 μέχρι το 1947.

Διαβάστε επίσης  Η Πρωτομαγιά του λουλουδιών και των αγώνων

Ο απολογισμός της βρετανικής αποικιοκρατίας στην Ινδία

Η βρετανική αποικιοκρατία για ακόμη μια φορά παρουσιάζει σκοτεινές πλευρές. Πολλοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άφησαν πίσω μία μεγάλη γενιά που πολέμησε για την ανεξαρτησία της. Επιπλέον, το Αμριτσάρ αποτελεί σημείο συγκέντρωσης των πιστών και σημάδι ότι η ανθρωπιά και η φιλαλληλία είναι ακόμη υπαρκτές. Μέσα σε ένα πλαίσιο πολέμων, εξαθλίωσης και πείνας , αυτή η πόλη μπορεί να προσφέρει πολλά.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Πηγές: 100 χρόνια από την σφαγή του Άμριτσαρ στη Ινδία(2019) Ανακτήθηκε από https://www.helpis.gr/helpis/100-chronia-apo-tin-sfagi-tou-amritsar-sti-india/ (τελευταία πρόσβαση 5/11/23)

https://www.instagram.com/p/Cto5jMARPpS/?utm_source=ig_web_copy_link  (2023) (τελευταία πρόσβαση στις 5/11/23)

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ειδικές μαθησιακές διαταραχές και ΣΑΕΒΑ

Το παρόν άρθρο Συνδέονται οι ειδικές μαθησιακές διαταραχές με την

Έθνικ Γεύσεις : 6 γαστρονομικά ταξίδια στο κέντρο της Αθήνας

Ένας αγαπημένος τρόπος να έρθουμε κοντά στην κουλτούρα ενός τόπου