Η δύναμη της αγκαλιάς και η θεραπευτική της αξία

Η αγκαλιά είναι ένα εξαιρετικό μέσο επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους που δε χρειάζεται να μιλήσουν είναι εκφραστούν με λόγια. Έχει θεραπευτικές ιδιότητες καθώς όταν αγκαλιάζεις τον άλλον ταυτόχρονα χαϊδεύει και την ψυχή σου. Αν θυμηθούμε ή αν γυρίσουμε πίσω το χρόνο και αναμοχλεύσουμε  τις αναμνήσεις μας θα βρούμε πάρα πολλές καταστάσεις οι οποίες εξυγιάνθηκαν και ξημερώθηκαν μόνο με μία αγκαλιά χωρίς πράξεις και χωρίς λόγια από τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Η δύναμη της αγκαλιάς είναι τόσο ισχυροί που μπορεί να συναρπάσει ακόμη και την πιο σκληρή καρδιά ενώ ταυτόχρονα είναι γεμάτη από ευτυχία. Κατά καιρούς αγνοούμε την σημασία των μικρολεπτομερειών και την αξία που περνάμε με τους αγαπημένους μας, ένας τρόπος ανταποδώσεις της αγάπης είναι η αγκαλιά καθώς μπορεί να ηρεμήσει μία ψυχή και να την φέρει ακόμα πιο κοντά σε μία άλλη ψυχή.

Τα οφέλη της αγκαλιάς

Το θέλει της αγκαλιάς είναι αρκετά, καθώς η σωματική επαφή είναι απαραίτητη για την ατομική μας και κοινωνική ευημερία.

• Μειωμένη πίεση

•Αίσθημα ασφαλείας και προστασίας

•Ανταπόδοση δυνάμεις, εκτιμήσεις, αγάπης

•Βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων

•Μία αγκαλιά μπορεί να προσφέρει μεγάλη ψυχική ηρεμία

•Θεραπεύει και καταπραΰνει τους φόβους

Το φυσικό άγγιγμα ανάμεσα σε δύο ανθρώπους είτε είναι ανάμεσα σε συγγενείς είτε είναι ανάμεσα σε ερωτικού συντρόφου είναι από τα ομορφότερα πράγματα που μπορούν να συμβούν Στον άνθρωπο, σε κάθε ηλικία επηρεάζεται η διάθεση η ψυχική αλλά και σωματική υγεία αποτέλεσμα να υπάρχει περισσότερη υγεία, ηρεμία και ευημερία.

Τι γίνεται όταν κάποιος δεν έχει αρκετές αγκαλιές στη ζωή του

Κάθε άνθρωπος στη ζωή του έχει ανάγκη να νιώσει το αίσθημα της πραγματικής αγκαλιάς σαν μία απόδοση ευγνωμοσύνης ενώ άνθρωποι που έχουν στερηθεί την αγκαλιά έχουν την τάση να δείχνουν επιθετικές συμπεριφορές.Τα παιδιά που έχουν στερηθεί την μητρική αγκαλιά κινδυνεύουν έχουν περισσότερα προβλήματα στην συμπεριφορά τους, έχοντας ένα συναίσθημα κενού στην κοινωνική ζωή τους καθώς μεγαλώνουν.Οι λόγοι που χρειαζόμαστε μία καλή αγκαλιά γεμάτη από αγάπη και προστασία δείχνει το συναισθηματικό δέσιμο, νιάξιμό ψυχική εγγύτητα και ζεστασιά. Η κάθε αγκαλιά που λαμβάνουμε στην όλη η ζωή μας έχει θεραπευτικές ιδιότητες καθώς κάνει καλό στην ψυχική και σωματική μας υγεία.

Διαβάστε επίσης  Νοερή απεικόνιση: Η συμβολή της στην αθλητική απόδοση

Εν κατακλείδι

Υπάρχουν μερικές στιγμές που η κίνηση αυτή είναι απαραίτητη για να συμπληρώσει ένα αληθινό συναίσθημα. Η αγκαλιά είναι μία μορφή εκδηλώσεις θαυμασμού, κατανόησης, αγάπης αλλά και ενός βαθύτερου συναισθήματος του έρωτα.Είναι λάθος να θεωρούμε πως μία αγκαλιά αλλά και κάθε αγκαλιά στη ζωή μας είναι δεδομένη όταν θεωρούμε κάτι σαν δεδομένο χάνει την πραγματική του αξία. Η αγκαλιά έχει την ιδιότητα να απαλύνει τις πληγές όχι μόνο την σωματικές αλλά κυρίως τις ψυχικές, μας συντροφεύει και μας γιατρεύει στις επιτυχίες αλλά και στις αποτυχίες μας.Όταν τα λόγια περισσεύουν η αγκαλιά έχει τη δύναμη να πει «συγνώμη» , «σ’ αγαπώ» ,  η «μου λείπεις».Να χάνεσαι στις αγκαλιές που κουμπώνουν τέλεια μεταξύ τους ,μόνο αυτές θα ηρεμουν πραγματικά την ψυχή και αν πονέσουν οι ψυχές όταν ξεκουμπώσουν τουλάχιστον θα ξέρεις ότι άξιζε όλο αυτός ο πόνος γιατί η  αγκαλιά ήταν αληθινή, και οι αληθινές αγκαλιές δεν ξεκουμπώνουν ποτέ.

 

 

 

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

οικονομικά

Οικονομικά: είναι αναγκαίο να διδάσκονται;

Τη στιγμή που μαθήματα όπως Αρχαία, Φυσική, Χημεία διδάσκονται επί
Στην εικόνα απεικονίζεται με μπλε γράμματα η φράση Help I'm A Fish, η οποία σχηματίζει ένα ψάρι. Το background της εικόνας είναι μαύρο.

Help! I’m A Fish: Βοήθεια! Είμαι Ψάρι

Help! I’m A Fish (Δανικά: Hjælp, jeg er en