Ψυχική υγεία: 6 εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας

https://www.latimes.com/

Ψυχική Υγεία σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι  “η κατάσταση ευεξίας όπου κάθε άτομο αντιμετωπίζει με επιτυχία τα προβλήματα της ζωής, μπορεί να εργαστεί παραγωγικά και να συμμετέχει ενεργά στο κοινωνικό του περιβάλλον και όχι απλά η απουσία ενός προβλήματος ή μιας «διαταραχής»“. Με λίγα λόγια ένας άνθρωπος ο οποίος είναι ψυχικά υγιής προϋποθέτει την ύπαρξη των παρακάτω παραγόντων:

  • σωματική υγεία
  • αυτοεκτίμηση
  • εργασία ή δυνατότητα εργασίας
  • απασχόληση κοινωνικό περιβάλλον στενό υποστηρικτικό περιβάλλον

Παρόλα αυτά σε όλους μπορεί να τύχουν κάποιες αναποδιές (περίοδος οικονομικής δυσχέρειας, ανεργία, χωρισμός, πένθος κτλ.) στις οποίες δεν υπάρχει σωστή ανταπόκριση. Για τον λόγο αυτό υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές μέθοδοι για να επιλέξει ένα άτομο, ανάλογα με την αρέσκεια του, για ψυχική ευεξία.

THETA HEALING

Το Θήτα, Theta Healing, είναι μία μέθοδος προσωπικής ανάπτυξης, σωματικής και ψυχικής θεραπείας. Δημιουργός της η Αμερικανίδα διαισθητική θεραπεύτρια, Vianna Stibal. Η μέθοδος Θήτα healing, είναι ένας συνδυασμός πνευματικότητας και life coach. Έχει πάρει την ονομασία του από τα κύματα «Θήτα» του εγκεφάλου. Η επιστήμη έχει αποδείξει πως όταν ο εγκέφαλος είναι σε κατάσταση «Θήτα», δημιουργείτε κατάλληλες συνθήκες για την υλοποίηση ανθρώπινων επιθυμών. Τα εγκεφαλικά κύματα Θήτα υπάρχουν όταν είμαστε σε στιγμές βαθιάς χαλάρωσης, διαλογισμού και  στη διάρκεια του ύπνου. Ειδικότερα είναι μια διαλογιστική τεχνική εξάσκησης νου, σώματος και πνεύματός που επιτρέπει μια ζωή με θετικές σκέψεις, αναπτύσσοντας αρετές σε όλα όσα κάνετε. Μέσα από το διαλογισμό και την προσευχή, η τεχνική ThetaHealing δημιουργεί ένα θετικό τρόπο ζωής. Τέλος μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 12 χρονών, ενήλικες, ανθρώπους με σοβαρά θέματα υγείας, κρίσεις πανικού.

Διαβάστε επίσης  Λίγα λόγια για την ψυχοθεραπεία από τον Χόρχε Μπουκάι (Jorge Bucay)
https://www.binauralbeatsfreak.com/

ΡΕΙΚΙ

Το Ρέικι είναι μια ενεργειακή θεραπευτική μέθοδος από την Ιαπωνία, ως αρωγός της σύγχρονης ιατρικής. Είναι μία φυσική ενεργειακή τεχνική που χρησιμοποιεί το άγγιγμα των χεριών για να μεταβιβάσει την συμπαντική πνευματική ενέργεια Ρέικι. Είναι πολύ απλή στην εφαρμογή της και είναι απόλυτα ασφαλής. Επιπλέον είναι εξαιρετικό στη διάρκεια της εγκυμοσύνης για τη μέλλουσα μητέρα και για το έμβρυο. Πιο συγκεκριμένα έχει ευεργετικά αποτελέσματα, όπως βελτίωση της υγείας, σωματική ευεξία, χαλάρωση, ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων, συμπόνιας και πνευματική ανέλιξη. Βοηθά σε κάθε ασθένεια του σώματος αλλά και στις ψυχολογικές παθήσεις. Τονώνει την θεραπεία και συμβάλλει σημαντικά στην μείωση των παρενεργειών των φαρμάκων σε σοβαρές ασθένειες.

Advertisements
Ad 14
https://www.dromostherapeia.gr/

SHIATSU

Το Σιάτσου (shiatsu), είναι μια μέθοδος χειρομάλαξης (μασάζ) που εμφανίστηκε στην Ιαπωνία στις αρχές του 20ου αιώνα. Εστιάζει στη χρήση των δακτύλων, των αντίχειρων και της παλάμης. Ο θεραπευτής ασκεί πίεση σε διάφορες περιοχές για να προάγει τη ροή ενέργειας και διορθώνει τις δυσαρμονίες σε όλο το σώμα. Πιο συγκεκριμένα βοηθά στην ανακούφιση του στρες, στη μείωση του πόνου και συμβάλλει στη συνολική υγεία και ευεξία του ατόμου. Παρόλα αυτά, ρυθμίζει το νευρικό, το κυκλοφορικό, το λεμφικό και το ορμονικό σύστημα. Για παράδειγμα πολλές παθήσεις όπως: η κακή στάση του σώματος, τα προβλήματα στις αρθρώσεις, τα διαστρέμματα, η αρθρίτιδα, η ισχιαλγία, ο οξύς και χρόνιος πόνος στον αυχένα και στην πλάτη και η βρογχίτιδα θεραπεύονται με το Shiatsu. Οι συνεδρίες διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά διαρκούν συνήθως 60 λεπτά.

Διαβάστε επίσης  Σύνδρομο... Wolverine;
https://www.yannashiatsu.gr/

ΓΙΟΓΚΑ

Η Γιόγκα είναι μια μέθοδος από τις αρχαιότερες επιστήμες του σώματος και της ψυχής, που αναπτύχθηκε πριν από περίπου 6.500 χρόνια στην Ανατολή και κυρίως στην Ινδία. Μέσω διάφορων τεχνικών όπως είναι οι σωματική άσκηση, οι αναπνοές και η βαθιά χαλάρωση επιτυγχάνει την ισορροπία και αρμονία μυαλού – σώματος – ψυχής. Έχει επίδραση στην ψυχική ισορροπία, καθώς οι σκέψεις και τα συναισθήματα είναι αλληλένδετα. Επιπλέον βοηθάει στην απόκτηση ενός δυνατού και όμορφου σώματος, απαλλάσσει πόνους στη μέση, στον αυχένα κ.α. που οφείλονται στη καθιστική ζωή, στο άγχος και τη λάθος στάση του σώματος. Τέλος η Γιόγκα απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλλου ή φυσικής κατάστασης.

https://www.istockphoto.com/
ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ

Ο βελονισμός είναι μια θεραπευτική μέθοδος της  παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής.  Αποτελεί μια ολοκληρωμένη και πολύπλοκη θεραπευτική τεχνική, η οποία είναι η ανώδυνη τοποθέτηση βελονών σε σαφώς καθορισμένα σημεία του δέρματος. Ο βελονισμός έχει ως στόχο να επανορθώσει ανισορροπίες στη ροή του Τσι μέσω της διέγερσης των ανατομικών περιοχών στο δέρμα. Επιπλέον δίνει τη δυνατότητα στην αντιμετώπιση σχεδόν κάθε πάθησης (σωματικής & ψυχολογικής). Πιο συγκεκριμένα βοηθά σε μυϊκά προβλήματα και πόνους, χρόνιες καταστάσεις (όπως κεφαλαλγιές, χρόνια κόπωση, αλλεργίες, αρθρίτιδες, άσθμα κ.α.), πεπτικά θέματα, άγχος και συναισθηματικές διαταραχές αλλά και κάθε άλλη ασθένεια. Τέλος βοηθά ακόμα και στο αδυνάτισμα και στην διακοπή του τσιγάρου.

https://www.holistic-greece.com/
AERIAL FITNESS ACROBATICS

H Aerial Fitness Acrobatics εφαρμόζεται πάνω σε ειδικό ακροβατικό πανί hammock (κούνια). Είναι μια γυμναστική που συνδυάζει χορό, την έντονη άσκηση, και την ενδυνάμωση όλων των μυών. Μοιάζει με τις πιλάτες. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι ασκήσεις αυτές είναι στον “αέρα”! Οι ασκήσεις στην αρχή είναι χορογραφίες πάνω στο ειδικό πανί δίνοντας έτσι έναν τόνο διασκεδαστικό στη γυμναστική. Ειδικά αρεστό είναι στις μικρές ηλικίες, αλλά και στους μεγάλους που νιώθουν ξανά παιδιά. Μπορούν να συμμετέχουν όλοι, καθώς και παιδιά από 7 χρόνων! Πέρα απο ψυχολογικά οφέλη (αυτοπεποίθηση κτλ.), επιφέρει αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης, ενίσχυση μυών που συμμετέχουν στην στάση του σώματος, μυϊκή τόνωση και ενδυνάμωση κ.α.

Διαβάστε επίσης  Νοημοσύνη και έλξη
https://classpass.com/

Η ψυχική υγεία του κάθε ατόμου είναι ξεχωριστή και σημαντική. Ο κάθε άνθρωπος βρίσκει το τρόπο του για να νιώσει καλύτερα. Το κύριο είναι να κάνουμε κάτι για αυτό εφόσον υπάρχουν πολλοί μέθοδοι.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Θεοδωράκης, Γ, Ζουρμπάνος, Ν, Χατζηγεωργιάδης, Α, Δημητρακόπουλος, Σ. & Κρομμύδας, Χ. Άσκηση και ψυχική υγεία. Συμμαχία για την υγεία – Άσκηση.

Παπακυριάκου, Ζ. (2022). Πως να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία μέσω της άσκησης. NEWSIT

Σπουδάζω στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού.
Μου αρέσει η μουσική, το θέατρο, η συγγραφή και να μαθαίνω- ανακαλύπτω καινούρια πράγματα και γνώσεις.
Ένα μεγάλο μέρος του εαυτού μου απαρτίζεται από τον Μινιμαλισμό 🌻.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

bikini

Coquette bikini: Tο απόλυτο καλοκαιρινό item

Έχεις αρχίσει ήδη να ψάχνεις τα look σου για το
The Fall Guy

The Fall Guy: Ο κασκαντέρ που με αγάπησε

Στις αίθουσες έφτασε η νέα κωμωδία δράσης από τον σκηνοθέτη