Βρείτε ποια γυμναστική σας ταιριάζει ανάλογα με το είδος του σώματός σας

είδη σώματος

Αναντίρρητα, υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη σώματος. Σίγουρα, όλοι μας έχουμε ακούσει για το σώμα «μήλο» ή για το σώμα «αχλάδι». Πολλές από εμάς ζηλεύουμε τα καλλίγραμμα σώματα που προβάλλονται διαρκώς στην τηλεόραση ή τις φίλες μας για τα αδύνατα και γυμνασμένα σώματά τους και νιώθουμε έντονα την ανάγκη να αποκτήσουμε και εμείς μία αδύνατη σιλουέτα. Το όπλο είναι ένα: Να αναζητήσουμε την κατάλληλη γυμναστική ώστε μέσω αυτής να χάσουμε πόντους αλλά και να τονίσουμε τα δυνατά μας σημεία.

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά:

  • Σώμα «αχλάδι»: Οι γυναίκες με σώμα αχλάδι» τείνουν να παχαίνουν κυρίως στην περιφέρεια και στους γλουτούς. Έτσι, το σώμα δείχνει να φαρδαίνει από τη μέση και κάτω. Πώς μπορούν να το κάνουν να δείχνει ομοιόμορφο; Μα φυσικά με το να τονώσουν με ασκήσεις τα μπράτσα και τους ώμους κάνοντας ασκήσεις με βάρη, αλλά και με την αερόβια άσκηση.
  • Σώμα «κλεψύδρα»: Το σώμα «κλεψύδρα» χαρακτηρίζεται από περισσότερο λίπος στα μπράτσα, στο κάτω μέρος της κοιλιάς και στους μηρούς. Οι ασκήσεις που θα επιλέξουν οι γυναίκες με αυτό το είδος σώματος  πρέπει να επικεντρώνονται κυρίως στην ενδυνάμωση των χεριών, των ποδιών και της κοιλιάς. Ιδανικές ασκήσεις είναι το γρήγορο περπάτημα και το σκοινάκι, ενώ θα πρέπει να επιλέγουμε κ ασκήσεις που βοηθούν στον έλεγχο του λίπους στο σώμα μας.
  • Σώμα «σανίδα»: Οι γυναίκες με σώμα «σανίδα» δεν έχουν καθόλου καμπύλες και περιττά κιλά. Ωστόσο, συνίσταται η μυϊκή ενδυνάμωση και η ενδυνάμωση των γλουτών ώστε το σώμα να αποκτήσει «μορφή».
  • Σώμα «μήλο»: Το σώμα μήλο» χαρακτηρίζει τις γυναίκες που έχουν μεγάλες πλάτες, φαρδιά μέση και κοιλίτσα.  Η έμφαση πρέπει να δίνεται στην ενδυνάμωσης  των γλουτών και των κοιλιακών.  Ιδανικές είναι οι ασκήσεις και τα αθλήματα που απαιτούν δύναμη στις πλάτες , καθώς αυτό είναι που χαρακτηρίζει και τις γυναίκες με αυτό το είδος σώματος, ενώ συνίσταται και η καρδιοαναπνευστική  προπόνηση  για βελτίωση των καύσεων του οργανισμού.
Διαβάστε επίσης  5 συνήθειες που καταστρέφουν το συκώτι

Advertisements
Ad 14

Ονομάζομαι Κατερίνα Δροσοπούλου! Είμαι φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Λάτρης της καλής μουσικής και των ταξιδιών, δε χάνω ποτέ ευκαιρία να ανακαλύπτω νέα μέρη. Αγαπώ τις ατέλειωτες συζητήσεις με φίλες και δε θα ακούσεις ποτέ όχι από μένα σε κάποια πρόταση για έξοδο.
Υπέρμαχη οπαδός της φράσης: «Μέρα χωρίς να χαμογελάς, είναι χαμένη μέρα»
E-mail επικοινωνίας: cathrindrosopoulou@gmail.com

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τεχνητοί μύες με ενσωματωμένες δομές διακλάδωσης μπορούν να ελέγξουν την πολύπλοκη κίνηση

Η δημιουργία ρομπότ για την ασφαλή βοήθεια των θυμάτων καταστροφών
bikini

Coquette bikini: Tο απόλυτο καλοκαιρινό item

Έχεις αρχίσει ήδη να ψάχνεις τα look σου για το