Αικατερίνη Ζερβάκη: « Εύχομαι να έρθει μία ημέρα που δεν θα υπάρχει αδέσποτο και θα χαίρουν τον σεβασμό που τούς αξιζει»

Σήμερα στο MAXMAG φιλοξενούμε την κυρία Αικατερίνη Ζερβάκη, πρόεδρο του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Φυλής “ΑΓΑΠΑΖΩ”.


Πηγή Εικόνας: Αρχείο Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Φυλής “ΑΓΑΠΑΖΩ”

Ο Φιλοζωικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Φυλής “ΑΓΑΠΑΖΩ” ιδρύθηκε το 2014 και σε συνεργασία με φορείς και ιδιώτες, μάχεται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και συμβίωσης των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.
Είναι ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ και δραστηριοποιείται στο Δήμο Φυλής (Χασιά – Φυλή, Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Ζωφριά), έχοντας ως κύριο μέλημα την προσφορά βοήθειας (περισυλλογή, περίθαλψη, φροντίδα των μικρών μας φίλων στο χώρο ύπαρξης τους, ενημέρωση/ευαισθητοποίηση των κατοίκων, διάσωση και αναζήτηση κατάλληλων οικογενειών για υιοθεσίες) και στόχο, τη χαρτογράφηση όλων των αδέσποτων ζώων του, μειώνοντας τον αριθμό τους με στειρώσεις.
Αποτελείται από μία ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ (εργαζόμενοι, άνεργοι και φοιτητές), κάθε ηλικίας, που έχουν κοινό την αγάπη τους για τα ζώα.
Στηρίζει κάθε πολιτιστική, πολιτισμική ή ανθρωπιστική κίνηση με στόχο – σκοπό την Φιλοζωία, τον Πολιτισμό, την Ποιότητα Ζωής του Δήμου Φυλής .

Φιλοζωικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Φυλής "ΑΓΑΠΑΖΩ"

Advertisements
Ad 14

Πηγή Εικόνας: Αρχείο Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Φυλής “ΑΓΑΠΑΖΩ”

Κυρία Ζερβάκη ευχαριστούμε που είστε κοντά μας και θα μας μιλήσετε για θέματα που απασχολούν όλους μας. Πότε ξεκίνησε η ενασχόληση σας με τα αδέσποτα;

Κι εγώ ευχαριστώ γιά την πρόσκληση τής ανάδειξης ενός τόσο ευαίσθητου θέματος. Ξεκίνησα πολλά χρόνια πριν δειλά δειλά, οταν πήγα να ζήσω στον δήμο Φυλής, το 2006.

-Πως προέκυψε ο Φιλοζωικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Φυλής “ΑΓΑΠΑΖΩ”; Ποιοι τον αποτελούν;

Ο φιλοζωικός σύλλογος προέκυψε μετά από 7 χρόνια μοναχικής κι αβάσταχτης πορείας. Δημιουργήθηκε μετά απο προτροπή κάποιων ατόμων, για να υπάρξει πιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς όπως συμβαίνει συνήθως, τον αποτελούν ελάχιστοι εθελοντές, εργαζόμενοι, νέα παιδιά.

-Οι περισσότεροι όταν ακούνε για φιλοζωική φαντάζονται έναν “παράδεισο” που χωράει κάθε αδέσποτο. Ποια είναι η πραγματικότητα; Τι είναι τελικά μία φιλοζωική;

Ο φιλοζωικός σύλλογος μόνο παράδεισος δεν είναι.Το αντίθετο θα έλεγα. Ειναι μία “κόλαση ” Ενας αδιάκοπος αγώνας,απο τρέξιμο, αγωνία, χρόνου, και χρήματος. Οι εθελοντές ενω θα έπρεπε να δρουν επικουρικά, βοηθώντας, τον Δήμο, γίνεται το αντίθετο. Ο δήμος βρίσκεται να βοηθά επικουρικά. Ο αριθμός των αδέσποτων του Δήμου τεράστιος και μη διαχειρισιμος. Το επίπεδο των ανθρώπων, μαζί με τους καταυλισμούς των Ρομά, δημιουργούν ένα γιγαντιαίο πρόβλημα.

Φιλοζωικος συλλογος ΑΓΑΠΑΖΩ
Πηγή Εικόνας: Αρχείο Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Φυλής “ΑΓΑΠΑΖΩ”

-Ο δήμος Φυλής είναι ένας μεγάλος δήμος με αρκετές ιδιομορφίες. Τι προβλήματα αντιμετωπίζουν τα ζώα στον δήμο Φυλής;

Ο δήμος Φυλής αποτελείται απο 4 μεγάλους δήμους. Ο μεγάλος αριθμός των αδέσποτων προκύπτει κατ εξοχήν απο τους βοσκούς και τούς τους κυνηγούς. Οι μεν βοσκοί αδιαφορούν παντελώς για την υγεία των ζώων, όπως και την στείρωση τους. Αυτο σημαίνει ουι καθε 6 μήνες ,γεννώνται άπειρα κουτάβια, κρατούν ενα η δύο και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε πεταμένα σε χωράφια. Γι αυτό τα περισσότερα αδέσποτα είναι τσοπανοσκυλα . Η δεύτερη μεγάλη πληγή ειναι οι κυνηγοί, οι οποίοι τα έχουν σαν εργαλεία τους. Μόλις πάψουν να κάνουν την δουλειά τους,τα ξεφορτωνονται,άρρωστα, φοβικά.

-Κάνοντας μία ανασκόπηση, τι έχει καταφέρει ο Φιλοζωικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Φυλής “ΑΓΑΠΑΖΩ”;

Κάνοντας ανασκόπηση θεωρώ και καμαρώνω γιατί αυτά τα λίγα παιδιά, εχουν προσφέρει οτι δεν έχει καταφέρει ο δήμος. Στα 7 χρόνια τής δράσης του,έχει βρεί σπίτι για 2500 ζώα, έχει θεραπεύσει εναν τεράστιο αριθμό άρρωστων. -Έχει καταφέρει μετά απο πίεση, δημόσιες αναρτήσεις να δημιουργηθεί ενα γραφείο διαχείρισης αδέσποτων ζώων, που λειτουργεί καλά, -Εχει καταφέρει να έχουμε σύμβαση με το ΔΙ.ΚΕ.ΠΑΖ, οπου νοσηλεύεται και στειρώνεται ένας αριθμός ζώων -Έχει καταφέρει να δημιουργηθεί ένας κτηνιατρικός χώρος όπου γίνονται μαζικές στειρώσεις με όνειρο να γίνει δημοτικό,καθημερινό κτηνιατρείο,ίσως κι 24ωρης λειτουργίας. -Κατάφερε να αγοραστεί ενα καινούργιο αυτοκίνητο που θα είναι μόνο για τά αδέσποτα, ίσως κσι με χρήση πρώτων βοηθειών -Έχει καταφέρει να υπάρχουν συμβάσεις σε ιδιώτη κτηνίατρο για στειρώσεις. -Διατίθεται τον τελευταίο χρόνο, κάποια ποσότητα τροφής και αντιπαρασιτικων φαρμάκων, που όμως δεν καλύπτουν την ημερήσια ανάγκη σίτισης, ακόμα.

Διαβάστε επίσης  Γιώργος Αραμπατζής: "Δεν περίμενα ότι θα με γνώριζε κόσμος μέσω tik tok"

Πηγή Εικόνας: Αρχείο Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Φυλής “ΑΓΑΠΑΖΩ”

-Ποιοι είναι οι στόχοι για το άμεσο μέλλον;

Οι στόχοι μεγάλοι και θα παλέψουμε να πραγματοποιηθούν. Τα αιτήματα που τέθηκαν τελευταία ειναι κι απόλυτα αναγκαία -Υπάρχει αναγκαιότητα σύμβασης για έκτακτα περιστατικά τραυματισμενων κι άρρωστων γατιών, κάτι που έχει παραμεληθει πάρα πολύ -Αναγκαιότητα σύμβασης με εκπαιδευτικό κέντρο, όπου εκεί θα πηγαίνουν ζώα δύσκολα, ακοινωνητα,κακοποιημένα που έχουν μία φοβική συμπεριφορά. Θα εκπαιδεύονται και θα αναζητάμε υιοθεσία -Αναγκαιότητα για πανσιόν όπου θα πηγαίνουν ζώα γέρικα, άρρωστα τα οποία δεν μπορούν να επιβιώσουν στον δρόμο, όπως και τα κουτάβια. -Η λειτουργία του κτηνιατρικου χώρου, σαν κτηνιατρείο για πολλές πολλές στειρώσεις. -Ενημέρωση των σχολείων των πολιτών με έντυπα, ώστε να ξέρουν τίς υποχρεώσεις τους,απέναντι στά δικά τους ζώα αλλά και τα αδέσποτα Ήδη έγινε η αρχή με έντυπα που μπαίνουν στοὺς λογαριασμούς της ευδαπ, έχοντας κάθε τετράμηνο ενα διαφορετικό μήνυμα.

-Πως μπορεί κάποιος να βοηθήσει το έργο του συλλόγου; Ποια είναι η διαδικασία για να γίνει κάποιος εθελοντής στον Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σύλλογος Φυλής “ΑΓΑΠΑΖΩ”;

-Όλοι μπορούν να βοηθήσουν, στον βαθμό που μπορούν. -Υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη για φιλοξενίες. Αν κάποιος διαθέτει χώρο, θα ήταν πραγματικά καταλυτικό η φιλοξενία που είναι το Α και το Ω μιάς υιοθεσίας. -Υπάρχει ανάγκη πολλές φορές, μεταφοράς ενός κτυπημένου ζώου. -Υπάρχει ανάγκη τροφής και φαρμάκων -Υπάρχει ανάγκη κάποιες μέρες της εβδομάδας να πηγαίνει να ταΐζει στο βουνό της Χασιάς, για να ανακουφίζεται η μόνη εθελόντρια που παει -Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να αναλάβει κάποιος το κομμάτι της προώθησης των ζώων, για υιοθεσία σε φιλοζωικές ομάδες. -Υπάρχει μεγάλη ανάγκη εκπαίδευσης απο την ομοσπονδία, στα προγράμματα ενημέρωσης στά σχολεία Απλά μας στέλνει μήνυμα, αναφέροντας τιν τομέα που εκείνος μπορεί να βοηθήσει. Ποτέ και τίποτα δεν είναι υποχρέωση η δέσμευση

Πηγή Εικόνας: Αρχείο Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Φυλής “ΑΓΑΠΑΖΩ”

-Ο δήμος Φυλής έχει σύμβαση με το ΔΙΚΕΠΑΖ (Διαδημοτικό Κέντρο- Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων). Τι ακριβώς περιλαμβάνει και πως μπορεί να βοηθήσει τον δημότη;

Η σύμβαση με το ΔΙ.ΚΕ.ΠΑΖ (διαδημοτικό κέντρο περίθαλψης αδέσποτων ζώων)είναι μία σημαντική βοήθεια οσον αφορά τον εμβολιασμό το microchip,τις στειρώσεις ,τα άρρωστα και τραυματισμένα ζώα. Ο δημότης που αντιμετωπίζει ενα περιστατικό, απευθύνεται στο γραφείο διαχείρισης αδέσποτων ζώων, ώστε να επιληφθεί,μεταφέροντας το εκει.

-Πρόσφατα δημιουργήθηκε στον Δήμο Φυλής Σύγχρονο Δημοτικό Κτηνιατρείο. Τι προσφέρει και πως μπορεί να αξιοποιηθεί για το καλό των ζώων;

Πρός το παρόν ειναι ένας υπέροχος χώρος, όπου πραγματοποιούνται μαζικές στειρώσεις ζώων. Το όνειρο μας είναι να ξεπεράσει την γραφειοκρατία κσι να λειτουργήσει σαν κτηνιατρείο σε καθημερινή, ίσως κι 24ωρης βασης

Διαβάστε επίσης  Μαρία Πατσιά: "Η Miss tasty και η αγάπη της για τη μαγειρική"
Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Φυλής "ΑΓΑΠΑΖΩ"
Φιλοζωικού Συλλόγου Φυλής “ΑΓΑΠΑΖΩ”.

Πηγή εικόνας: pfpo.gr

-Ποια είναι η πιο γλυκιά ανάμνηση και η ποια η πιο σκληρή στα χρόνια που ασχολείστε με τα αδέσποτα ζώα;

Γλυκές αναμνήσεις είναι όλες αυτές οι υιοθεσίες, ιδίως των άρρωστων ζώων που τα βλέπεις να είναι υγιή κι ευτυχισμένα. Οδυνηρές ειναι οι θύμησες όλων αυτών των πολύ, μα πολύ άρρωστων ζώων, που ενώ κατέβαλες υπερανθρωπες προσπάθειες να πιαστούν και να πάνε στον γιατρό ,δεν κατάφεραν να ζήσουν.

Πηγή Εικόνας: Αρχείο Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Φυλής “ΑΓΑΠΑΖΩ”

-Πως κρίνετε την νομοθεσία που αφορά τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα και πως νομίζετε ότι μπορεί να βελτιωθεί;

Η νέα νομοθεσία είναι φριχτή. Οχι μόνο δεν βελτίωσε την προηγούμενη, την έκανε χειρότερη. Ενώ ο αγώνας όλων των μεγάλων συλλογών κσι τής ομοσπονδίας, εστίασε κι απαιτούσε την υποχρεωτική στείρωση, δεν επετεύχθη. Έτσι παραμένουν ανεξέλεγκτοι οι δυο μεγάλες πληγές, δημιουργίας αδέσποτων. Οι κυνηγοί κι οι βοσκοί. Δεν συζητάμε για την εκτρωματικη υποχρέωση καταφυγίων-κολαστήρια με ανόητες και μή πραγματοποιήσιμες προϋποθέσεις. Η υποχρέωση του Δήμου σε καταγραφή όλων των δεσποζόμενων,η βοήθεια στειρωσης τους επίσης είναι η ελπίδα μείωσης των αδέσποτων .

-Τι μπορεί να κάνει ο κάθε πολίτης ξεχωριστά ώστε να συμβάλλει στην ευζωία του ζώου συντροφιάς του και πως μπορεί να βοηθήσει τα αδέσποτα ζώα;

Αυτό που μπορεί να κάνει ο πολίτης είναι να ενημερωθεί, να συμπαθήσει τα ζώα, να καταλάβει οτι πρέπει να μοιραστεί μαζί τους την γειτονιά, να νιώσει ποσο τραγικό είναι ενα ζώο να ζεί έξω, πεινασμενο,άρρωστο, φοβισμένο και να συνειδητοποιήσει οτι τα αδέσποτα ειναι αποτέλεσμα δικής μας ανευθυνότητας .Κανένα πλάσμα δεν επέλεξε να ζεί στον δρόμο. Λίγο φαγητό κι ένα χάδι είναι αρκετό γι αυτά.

-Στην Χασιά υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο βουνό. Τα παρατάνε οι ασυνείδητοι νομίζοντας πως είναι ένα μέρος που θα επιβιώσουν; Ποιος ταΐζει τα ζώα που ζούνε στο βουνό. Δώστε μας μία εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί.

Στο βουνό τής Χασιάς η κατάσταση είναι τραγικοτερη ολων. Τα εγκαταλλειπουν εκεί πιστεύοντας ότι θα επιβιώσουν. Δεν ζούν για πολύ. Όσα καταφέρνουν να επιβιώσουν γίνονται φοβικά κι απλησίαστα. Αποτέλεσμα να μην μπορούν να πιαστούν, οπότε καθε 6 μήνες γεννιόνται και νέα ζώα. Ο αριθμός πολυ μεγάλος. Υπάρχει μία εθελόντρια που πηγαίνει κάθε μέρα, υπερβαινοντας τίς δυνάμεις της Με προσωπικό κόστος βενζίνης. Ευτυχώς που τα τελευταία 2 χρόνια ο κόσμος ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις μας γιά τροφές κι έτσι δεν επιβαρύνεται και με αυτό.

Φιλοζωικού Συλλόγου Φυλής “ΑΓΑΠΑΖΩ”.
Φιλοζωικού Συλλόγου Φυλής “ΑΓΑΠΑΖΩ”.

Πηγή Εικόνας: Αρχείο Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Φυλής “ΑΓΑΠΑΖΩ”

-Έχουμε ακούσει συχνά για φόλες στον δήμο φυλής. Πως θα μπορούσε να αλλάξει η κατάσταση; Τι ρόλο παίζει η παιδεία στην διαμόρφωση φιλοζωικής παιδείας και πως βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση ο Φιλοζωικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Φυλής “ΑΓΑΠΑΖΩ”;

Οι φόλες τα πρώτα χρόνια που εγώ άρχισα να ασχολούμαι ήταν κάτι αποτρόπαιο και φριχτό. Ζώα πολλά μαζί να σπαρταράν στον δρόμο και με την τότε απειρία, το θέαμα ήταν κάτι παραπάνω από φρίκη. Με τον σύλλογο άρχισε η δημοσιοποίηση ,αρχίσαμε να στέλνουμε τα νεκρά Ζώα για νεκροψία, πήραμε μέτρα με περιπολίες, ιδίως τον Αύγουστο και μέρες πανηγυριών. Σχεδόν εξαλείφθηκε το φαινόμενο, εκτός αν γίνεται τόσο οργανωμένο το έγκλημα που δεν φαίνεται . Θέλω να πιστεύω πώς όχι. Όλα βέβαια είναι θέμα παιδείας κι οφείλω να πω ότι υπάρχει μεγάλη και σημαντική διαφορά τα τελευταία χρόνια. Ίσως η μεγάλη ανάπτυξη του φιλοζωικού κινήματος, η έκταση στα μέσα ενημέρωσης και οι καταγγελίες που γίνονται καθώς κι οι τιμωρίες ,βοήθησαν στην αλλαγή λίγο τής νοοτροπίας. Αυτό που ο σύλλογος επιδιώκει είναι η συνεχής ενημέρωση με έντυπα όπως τα φυλλάδια που ήδη κυκλοφορούν και με σεμινάρια ευαισθητοποίησης.

Διαβάστε επίσης  Το δεδομένο θαύμα της φύσης που ονομάζεται νερό
Φιλοζωικού Συλλόγου Φυλής “ΑΓΑΠΑΖΩ”.
Φιλοζωικού Συλλόγου Φυλής “ΑΓΑΠΑΖΩ”.

Πηγή Εικόνας: Αρχείο Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Φυλής “ΑΓΑΠΑΖΩ”

-Τα παιδιά είναι το μέλλον. Θα ήθελα το σχόλιο σας σχετικά με τα παιδιά και την φιλοζωία. Τα παιδιά μπορούν να φέρουν την αλλαγή.Έχουνν γίνει σχετικές δράσεις από τον σύλλογο προς αυτή την κατεύθυνση;

Τα παιδιά είναι το μέλλον, αν είχαν γονείς που τα ενημέρωναν σωστά. Ενώ πριν 2 χρόνια μας ζητήθηκε από τα σχολεία να βάλουμε κουτιά, ώστε τα παιδια να συνηθίσουν στην εικόνα τής φροντίδας των ζώων, στην Χασιά μας αρνήθηκαν. Δυστυχώς είναι μια προσπάθεια που πρέπει να την κάνουν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων με τον Δήμο. Έως τώρα δεν το έχουν ζητήσει.

-Ποια είναι τα κακώς κείμενα της Φιλοζωίας; Έχετε δεχθεί άσχημες συμπεριφορές και επιθέσεις;

Άπειρες επιθέσεις ιδίως τα πρώτα χρόνια. Επιθέσεις λεκτικές ακόμα και χειροδικια σε εθελοντές. Εκεί αντέξαμε γιατί ο στόχος κι η ανάγκη να είμαστε η φωνή αυτών των υπέροχων πλασμάτων ,ηταν τόσο δυνατή πού επικράτησε.


Πηγή Εικόνας: Αρχείο Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Φυλής “ΑΓΑΠΑΖΩ”

-Κλείνοντας, υπάρχει κάποια ερώτηση στην οποία θα θέλατε να απαντήσετε, αλλά δεν τέθηκε; Τι θα θέλατε να ευχηθείτε να γίνει υπέρ των ζώων;

Αυτο που θα ήθελα να πω κλείνοντας είναι ότι πρέπει επιτέλους ο δήμος να σκύψει με περισσότερη ενσυναίσθηση σε αυτά τα πλάσματα. Σπαταλά εκατομμύρια ευρώ για πράγματα άψυχα κι αφήνει αβοήθητες ψυχές που πονούν,διψούν,πεινούν κι αγωνίζονται να επιβιώσουν . Ψυχές που σε αντάλλαγμα σου προσφέρουν, προστασία, απέραντη αγάπη κι αφοσίωση. Ακόμα κι αν δεν μπορούν να το δουν έτσι, ας εφαρμόσουν την νομοθεσία που έτσι κι αλλιώς τους καθιστά απόλυτα υπεύθυνους.

Φιλοζωικού Συλλόγου Φυλής “ΑΓΑΠΑΖΩ”.
Φιλοζωικού Συλλόγου Φυλής “ΑΓΑΠΑΖΩ”.

Πηγή Εικόνας: Αρχείο Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Φυλής “ΑΓΑΠΑΖΩ”

Κυρία Ζερβάκη σας ευχαριστούμε πολύ για την εποικοδομητική μας συζήτηση. Είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους και ευελπιστούμε να ευαισθητοποιηθεί όλος ο κόσμος!

Εγώ ευχαριστώ ολόψυχα για τον χρόνο κσι την ευαισθησία σας. Εύχομαι να έρθει μία ημέρα που δεν θα υπάρχει αδέσποτο και θα χαίρουν τον σεβασμό που τούς αξιζει. Να είστε καλά.

Στην σελίδα του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Φυλής “ΑΓΑΠΑΖΩ” μπορείτε να βρείτε τον παντοτινό σας σύντροφο προς υιοθεσία, να ενημερωθείτε για όλες τις φιλοζωικές δράσεις και να συμβάλλετε στο καλύτερο μέλλον των αδέσποτων ζώων.

Επίσης οι ενεργοί φιλόζωοι Φυλής έχουν ομάδα στο facebook.

 

Πηγή Εικόνας: Αρχείο Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Φυλής “ΑΓΑΠΑΖΩ”

ΒΟΗΘΑΜΕ ένα αδέσποτο να βρει σπίτι!

(Στην σελίδα του συλλόγου θα βρείτε πολλά ζώα που ψάχνουν υιοθεσία!)

“Η Ήρα…..8 χρόνων πιά…
όλη της η ζωή στον δρόμο….
Το κτύπημα αναπόφευκτο…
τι κι αν έκλεισε η πληγή στο δέρμα…
Το παράπονο στα μάτια κι ήδη πληγή της ψυχής ανοιχτή θα μένει .
Κάποιος την βάζει στα κρύα σε μια αποθήκη….
ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΊ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙΚΟ!”

Ηρα

Πηγή Εικόνας: Αρχείο Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Φυλής “ΑΓΑΠΑΖΩ”

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Πάντα έγραφα ποιήματα και σκόρπιες σελίδες. Το πρώτο μου αστυνομικό μυθιστόρημα έρχεται το καλοκαίρι. Παιδαγωγός, αρθρογράφος, φιλόζωη και εμμονική με οτιδήποτε μου κεντρίσει το ενδιαφέρον!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Tennis skirts: Το item που χρειάζεσαι για τα πιο cute looks

Οι tennis skirts, γνωστές και ως φούστες του τένις, αποτελούν
Μη με λησμόνει

Μη με λησμόνει: Μία όαση στο κέντρο της πόλης

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στο ισόγειο του ιστορικού