Ειρήνη Καραγιώργη: “Σαν χαρακτήρας είμαι πολύ διαφορετική από την Ηλιάνα”

Μας συστήθηκε ως “Ηλιάνα Αρώνη” στην σειρά “8 Λέξεις” και με την ερμηνεία και το ταλέντο της έχει καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές του τηλεοπτικού κοινού. Η Ειρήνη Καραγιώργη έγινε για πρώτη φορά γνωστή στο ελληνικό κοινό μέσω της σειράς ,όμως ,το κυπριακό κοινό την γνώρισε νωρίτερα , μέσω της συμμετοχής της στις σειρές «Γαλάτεια» και «Σαν οικογένεια» ,καθώς και σε ορισμένες θεατρικές παραστάσεις. Η Ειρήνη Καραγιώργη κλήθηκε σε νεαρή ηλικία να ερμηνεύσει και έναν άλλον ρόλο, αυτόν της μαμάς, αφού μόλις στα 16 της χρόνια έμεινε έγκυος στο πρώτο της παιδί. Σήμερα ,σε ηλικία 23 ετών, η Κύπρια ηθοποιός είναι μανούλα δύο κοριτσιών , πρωταγωνιστεί στην πολύ επιτυχημένη σειρά του Ανδρέα Γεωργίου “8 Λέξεις” και ,παράλληλα, διατηρεί το δικό της ιντερνετκό blog με τίτλο “My name is Mom”. Στην συνέντευξη που μας παραχώρησε , μας μίλησε τόσο για τον ρόλο της στην σειρά, όσο και για τον ρόλο της ως μαμά,για το blog της ,καθώς και για τον λόγο που της ώθησε στην υποκριτική.

Επιμέλεια συνέντευξης: Νικολέττα Καστρινάκη

 

Πως έχει επηρεάσει την ζωή σας η συμμετοχή σας στην σειρά «8 Λέξεις»;

Θα έλεγα πως περισσότερο η ζωή μου έχει επηρεαστεί στο πρακτικό κομμάτι που αφορά το καθημερινό μου πρόγραμμα. Δουλεύω αρκετές ώρες, υπάρχει πολλή μελέτη, πράγμα που απαιτεί συνεχές προγραμματισμό. Πέρα από τις πρακτικές δυσκολίες, η συμμετοχή μου στη σειρά με κάνει να αισθάνομαι πιο δημιουργική και μου δίνει ευκαιρίες βελτίωσης.

Πέρα από το κομμάτι της μητρότητας, έχετε κοινά στοιχεία με την «Ηλιάνα Αρώνη»;

Η Ηλιάνα φαινόταν από την αρχή να ακροβατεί σε ένα τεντωμένο σχοινί μεταξύ λογικής και συναισθήματος ,χωρίς ,όμως, να μπορέσει να κρατήσει τις ισορροπίες της. Τη βλέπουμε να χάνει τον έλεγχο και να ενεργεί παράλογα κάτι που εγώ δεν θα άφηνα ποτέ να συμβεί. Σε αντίθεση με την Ηλιάνα, θεωρώ ότι σαν Ειρήνη μπορώ να βάζω όρια και να διατηρώ τον έλεγχο των πράξεων μου έχοντας ξεκάθαρα στο μυαλό μου τις προτεραιότητες μου.

Διαβάστε επίσης  Εισαγωγικές Εξετάσεις για την Ανώτερη Δραματική Σχολή “Αθηναϊκή Σκηνή”

Τι προκλήσεις έχει για εσάς αυτός ο ρόλος;

Το γεγονός ότι σαν χαρακτήρας είμαι πολύ διαφορετική από την Ηλιάνα, αυτό από μόνο του είναι για μένα μια μεγάλη πρόκληση. Καλούμαι να ερμηνεύσω σκηνές οι οποίες μπορεί να έρχονται σε αντίθεση ,όχι μόνο με την ιδιοσυγκρασία μου, αλλά και τις αρχές μου. Είναι ,όμως, μέρος της δουλειάς μου και είναι αυτή ακριβώς η αντίθεση που μου δίνει τη δυνατότητα να μαθαίνω και να εξελίσσομαι. Αισθάνομαι τυχερή, γιατί μέσα από το ρόλο της Ηλιάνας ανακαλύπτω άγνωστες για μένα πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ειρήνη Καραγιώργη
Ειρήνη Καραγιώργη

Στην Κύπρο ήσασταν ήδη γνωστή, αφού είχατε συμμετάσχει σε τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές. Πως αισθάνεστε τώρα που σας γνωρίζουν και στην Ελλάδα; Ο κόσμος στον δρόμο πως σας αντιμετωπίζει ,όταν σας συναντάει;

Ναι, έκανα κάποιες δουλειές στην Κύπρο, περισσότερο θεατρικές, αλλά είναι η πρώτη φορά που μου δόθηκε ένας βασικός ρόλος και με γνώρισε το κοινό σε μεγαλύτερο βαθμό. Είναι πρωτόγνωρο για μένα και πολλές φορές νιώθω αμήχανα όταν με σταματά κόσμος στο δρόμο. Όταν με αναγνωρίζουν, μου εκφράζουν την αγάπη και τη στήριξη τους και αυτό είναι όμορφο συναίσθημα. Καμιά φορά βέβαια είναι τρομακτικό το γεγονός πως κάποιοι ταυτίζουν τον ρόλο μαζί μου, μπερδεύουν την πραγματικότητα και μιλάνε άσχημα μέχρι και προσβλητικά προς εμένα. Είναι όμως και αυτό κομμάτι του επαγγέλματος μου και προσπαθώ να το αντιμετωπίζω με ευγένεια και χιούμορ.

Πως πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με την υποκριτική;

Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να χάνεται και να ταξιδεύει μέσα στις σελίδες των παραμυθιών. Οι εικόνες ξεπηδούσαν μπροστά μου και το ζούσα μαζί τους. Έπεφτα για ύπνο και μπορούσα να φτιάξω ολόκληρες ιστορίες με όλους αυτούς τους χαρακτήρες. Κάπου εκεί ξεκίνησε και η αγάπη μου για την υποκριτική. Η μαγεία του να ζεις διαφορετικές ζωές, το ταξίδι, η αναζήτηση, η γνώση. Ήταν όνειρο ζωής. Και έτσι κάπου ανάμεσα στις σχολικές γιορτές, στις σχολικές παραστάσεις, ήξερα ποιο μονοπάτι ήθελα να ακολουθήσω.

Διαβάστε επίσης  Details for Queens από την Ελεάννα Σταθοπούλου
Ειρήνη Καραγιώργη
Ειρήνη Καραγιώργη

Έχετε δημιουργήσει το blog «mynameismomcy». Μιλήστε μας για το περιεχόμενο του blog.

Ο λόγος που το δημιούργησα, λίγο αργοπορημένα θα έλεγα - γιατί στριφογυρνούσε στο μυαλό μου καιρό τώρα-ήταν η ανάγκη μου να μοιραστώ μέσα απ’ τα δικά μου μάτια ,τις δικές μου εμπειρίες ως νεαρή μαμά , τη δική μου καθημερινότητα. Να βοηθήσω άλλες κοπέλες που βίωσαν κάτι παρόμοιο. Κι ο ερχομός της δεύτερης μου κόρης μου έδωσε το κίνητρο. Και έτσι διάλεξα αυτό τον τρόπο για να μοιραστώ τις σκέψεις μου. Να πω επίσης πως ο λόγος που ονόμασα το blog “mynameismomcy” είναι επειδή καμιά φορά ξεχνάω πως με λένε , αφού εδώ και πολλά χρόνια ακούω στο όνομα μαμά. Το περιεχόμενο του αφορά κυρίως συμβουλές, ιστορίες, συνεντεύξεις για την μητρότητα με βάση την δική μου εμπειρία. Γράφω όπως ακριβώς την βιώνω μέσα από τα μάτια της δική μου ψυχής. Επίσης, μέσα από το blog, κάνω διαγωνισμούς, ανταλλάζω απόψεις και συμβουλές και έτσι υπάρχει μια όμορφη ομάδα από μανούλες.

Ειρήνη Καραγιώργη
Ειρήνη Καραγιώργη

Φαντάζομαι πως έχετε φορτωμένο πρόγραμμα με τα γυρίσματα . Πως τα προλαβαίνετε όλα;

Σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση να τα προλαβαίνω όλα. Όλο και κάτι θα μείνει πίσω αλλά κάνω ότι μπορώ. Υπάρχουν κάποιες μέρες που είναι πολύ δύσκολες και άλλες που είναι λίγο πιο χαλαρές και μπορώ έτσι να καλύπτω αυτά που μένουν πίσω. Το σημαντικότερο για μένα είναι να βρίσκω χρόνο για τις μικρούλες μου όσο δύσκολο και να είναι το πρόγραμμα μου. Όλες οι υπόλοιπες δουλειές και υποχρεώσεις μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Γίνατε μαμά σε μικρή ηλικία και ,όπως έχετε δηλώσει ,η οικογένεια σας σας στήριξε από την πρώτη κιόλας στιγμή. Τι συμβουλές θα δίνατε σε κάποιο νέο κορίτσι ,το οποίο δεν θα είχε την ίδια αντιμετώπιση από το οικείο του περιβάλλον;

Διαβάστε επίσης  Αλμπέρτο Φάις: "Η μεταφορά ενός λογοτεχνικού έργου στη σκηνή αποτελεί μια πρόκληση"

Ήμουν πολύ τυχερή που είχα τη στήριξη της οικογένειας μου, όμως ,ξέρω ότι αρκετά κορίτσια δεν έχουν αυτή την αντιμετώπιση εάν αποφασίσουν να κρατήσουν το μωράκι τους. Δεν ξέρω ,εάν υπάρχει κάποιος μηχανισμός στήριξης για τέτοιες περιπτώσεις. Σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο ,αλλά νιώθω πως από τη στιγμή που κάποια κοπέλα αποφασίζει να κρατήσει το μωρό της κάτω από αντίξοες συνθήκες, αυτό από μόνο του κρύβει μια τεράστια εσωτερική δύναμη. Η συμβουλή μου θα ήταν να μην νιώθουν ότι πρέπει να το περάσουν μόνες όλο αυτό. Να ψάξουν να βρουν στήριξη σε άτομα του περιβάλλοντος τους ή σε οργανωμένες ομάδες ή να ζητήσουν ακόμα και ψυχολογική στήριξη. Είναι σημαντικό να νιώσουν καλά με την απόφαση τους, να αντλήσουν δύναμη από αυτή για να μπορέσουν να συνεχίσουν.

Εκτός από ηθοποιός, μητέρας και νοικοκυρά , είστε και μια νέα γυναίκα. Πως περνάτε τον ελεύθερο σας χρόνο;

Ειρήνη Καραγιώργη
Ειρήνη Καραγιώργη

Εδώ γελάμε. Εκ των πραγμάτων υπάρχει ελάχιστος ελεύθερος χρόνος τον οποίο προσπαθώ να αφιερώνω στις μικρές μου. Μια συνάντηση με φίλους, μια καλή ταινία, ένα βιβλίο, το blog μου είναι αυτά που με γεμίζουν όταν μπορώ να κλέψω λίγο περισσότερο χρόνο για μένα.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια;

Αυτή τη στιγμή η προσοχή μου είναι στις «8 Λέξεις». Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα υπάρξει στην πορεία. Θα ήθελα όμως σε κάποια στιγμή να επιστρέψω στο σανίδι το οποίο μου έχει λείψει πολύ, αφού το θέατρο είναι η μεγάλη μου αγάπη.

 

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Καραγιώργη για το φωτογραφικό υλικό!

 

My name is mom στο Facebook: https://www.facebook.com/mynameismomcy/

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

η χώρα του τσαγιού

Το βιβλίο του τσαγιού του Οκάκουρα Κακούζο και η διάδοση της ασιατικής και ιαπωνικής κουλτούρας

Το 1906, στη Βοστώνη των αρχών του αιώνα, γράφτηκε ένα

Αφιέρωμα στην συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου

Την συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου την γνωρίσαμε μέσα από το νέο