Planet of Zeus: «Δεν υπάρχει ταβάνι στις φιλοδοξίες μιας μπάντας!»

27 Σεπτεμβρίου 2016

 

Ενεργοί από το 2000, οι Planet of Zeus μετράνε ήδη 16 χρόνια ζωής με μια μονίμως ανοδική πορεία. Από την Ελληνική επαρχία στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης, ο δυναμικός Heavy ήχος τους ξεσηκώνει και το πιο απαιτητικό κοινό. Μιλήσαμε μαζί τους για το «Σέξ και Βία», τις Ελληνικές μπάντες και φυσικά την πιστή τους «αγέλη», λίγο πριν την Ευρωπαϊκή περιοδεία «Loyal To The Pack». To MAXMAG μιλησε μαζι τους και σας παρουσιάζει όλα όσα ειπώθηκαν. Τις απαντήσεις για τους Planet of Zeus έδωσε ο Γιάννης Βράζος.


  • Πρόσφατα στο Los Almyros Festival στο οποίο ήμουν παρόν, όσο οι Lionize ήταν στη σκηνή, ο κόσμος πήρε μια μικρή, αναπάντεχη δόση από Planet of Zeus, αρχίζοντας αμέσως μέσα στον ενθουσιασμό να φωνάζει το γνωστό σε όλους «Σεξ και Βία στον Πλανήτη Δία». Ήταν μόνο μία από τις φορές που ο κόσμος έχει δείξει την τεράστια αγάπη που τρέφει για σας. Όταν κάνατε τα πρώτα σας βήματα στον χώρο της μουσικής, φανταζόσασταν ποτέ τόσο μεγάλη ενέργεια και αλληλεπίδραση από τον κόσμο ;

Όταν ξεκινήσαμε να παίζουμε μουσική είτε ο καθένας μας προσωπικά είτε σαν ομάδα στους Planet of Zeus , δεν είχαμε ιδέα πως θα εξελιχθεί  όπως και τι έκταση θα πάρει.
Κάθε φορά μας εκπλήσσει ευχάριστα.

  • Ακόμη όμως και όταν κατεβαίνετε από τη σκηνή, το σκηνικό είναι παρόμοιο, αφού συχνά βλέπουμε συζητήσεις, εναγκαλισμούς και πλάκες με το κοινό μετά τα live. Τι σημαίνει για εσάς η επαφή αυτή ;

Είναι πραγματικά πολύ όμορφο να υπάρχει μια τέτοια διάδραση με τους φίλους της μπάντας όταν είμαστε πάνω στην σκηνή ή από κάτω. Μας γεμίζει χαρά και δύναμη που ο κόσμος νιώθει άνετα να μοιραστεί μαζί μας τα σχόλια του (θετικά και αρνητικά), τις εμπειρίες του μετά απο ένα live μας, μετά απο μια ακρόαση ενός δίσκου μας.

  • Οι Planet of Zeus έχουν ξεφύγει πλέον από τα ελληνικά δεδομένα, βλέποντας για παράδειγμα το Loyal to the Pack Tour να περνάει από μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης. Πως είναι να παίζεις στο Παρίσι, το Λονδίνο και το Βερολίνο ;
Διαβάστε επίσης  Γεώργιος Σ. Κοτσερίδης: «Το κρασί για εμένα είναι μια ολόκληρη κουλτούρα»

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε προβεί ποτέ σε διακρίσεις ανάμεσα σε εγχώριες πόλεις και σε πόλεις του εξωτερικού.  Ο κοινός παρονομαστής είναι και παραμένει ο ίδιος : ένα ακόμα live της μπάντας στο οποίο καλούμαστε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

  • Αναφέροντας το Loyal to the Pack, την τελευταία χρονικά – και ταυτόχρονα εξαιρετική – δουλειά σας, τι έχει αλλάξει στους Planet of Zeus ; Μένετε σταθεροί ή προσαρμόζεστε στα νέα – μουσικά και όχι μόνο – δεδομένα ;

Καταρχήν, σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.

Τόσο ως άνθρωποι όσο και  ως μουσικοί, μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να μένουμε προσκολλημένοι.
Ωριμάζοντας σε προσωπικό αλλά και σε μουσικό επίπεδο, αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τις μουσικές μας σταθερές, τις μουσικές που μας ωθήσαν να δημιουργήσουμε την μπάντα, αφήνοντας πάντα περιθώριο να πάρουμε ερεθίσματα απο τις καινούργιες τάσεις.
Σταθερή ήταν, είναι και θα είναι, η αγάπη μας και η προσήλωση για αυτο που κάνουμε καθώς και ο σεβασμός για τους ανθρώπους που απευθύνουμε την μουσική μας.

  • Πέρα όμως από τη μουσική, τα εξώφυλλα που έχουν οι δουλειές σας είναι τρομερά, αποσπώντας συχνά άκρως κολακευτικά σχόλια. Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις δουλειές ?

Ο Φίλιππος Καπώνης έχει επιμεληθεί το εξώφυλλο του “ Eleven the Hard Way”, ο Διονύσης Δικέφαλος το “ Macho Libre” και ο Αριστείδης Παναγόπουλος ( A.D. Visions) το εξώφυλλο του “Vigilante”. Όσο για το εξώφυλλο του “Loyal to The Pack”, είναι ένας πίνακας που ανήκει στον Σπύρο Βερίκιο

  • Θεωρείτε πως αν ζούσατε σε μία άλλη χώρα, η εκτός συνόρων πορεία σας θα ήταν διαφορετική ; Πως αντιμετωπίζεται ένα Ελληνικό γκρουπ στον συγκεκριμένο μουσικό χώρο; 
Διαβάστε επίσης  Before Sunday:"tzitziki"

Το να είχαμε έδρα μια πόλη στην Κεντρική Ευρώπη, σίγουρα θα προσέδιδε γεωγραφικά πλεονεκτήματα, μιάς και θα ήταν ευκολότερη η πρόσβαση σε άλλες χώρες. Αν θα ήταν διαφορετική η πορεία μας, είναι κάτι που δεν γνωρίζουμε. Ισως να μας έκανε να προσπαθούμε λιγότερο από ότι τώρα.
Από την δικιά μας εμπειρία ως τώρα, μας αντιμετωπίζουν όπως κάθε άλλη μπάντα που περιοδεύει από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

  • Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, με τη γενικότερη άνθιση της Stoner κυρίως σκηνής, βλέπουμε αρκετά συχνά στο προσκήνιο καινούργια γκρούπ, αποτελούμενα από νέα παιδιά με φρέσκιες ιδέες να κάνουν ανοίγματα στο εξωτερικό με μεγαλύτερη ευκολία απ’ότι π.χ. πριν 10 χρόνια. Υπάρχει «ταβάνι» στο επίπεδο της Ελληνικής Stoner και Heavy σκηνής ;

Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο είδος έχει αποκτήσει πολλούς φίλους τα τελευταια 4-5 χρόνια, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί αρκετές μπάντες που προσανατολίζουν τον ήχο τους σε αύτη την κατεύθυνση. Η ευκολία  στο « άνοιγμα» έγκειται αποκλειστικά στην παρουσία του διαδικτύου. Σε μουσικό/ συνθετικό επίπεδο, το συγκεκριμένο είδος έχει σίγουρα ταβάνι.

Ταβάνι όμως δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ στις φιλοδοξίες μίας μπάντας να πάει την μουσική της ενα βήμα παραπέρα.

  • Η τεχνολογία ανοίγει τη μουσική βιομηχανία και η διακίνηση της μουσικής είναι πλέον εύκολη και χωρίς κόστος υπόθεση. Καλώς ή κακώς, αυτό έχει αντίκτυπο στις πωλήσεις των CD. Το «περίεργο» της υπόθεσης είναι πως ενώ οι πωλήσεις των CD αιμορραγούν, η αγορά δίσκων βινυλίου βιώνει ραγδαία ανάπτυξη. Με ποιανού το μέρος τάσσεστε υπέρ στην άτυπη μάχη μεταξύ αναλογικού και ψηφιακού ήχου ;

 Είμαστε υπέρ στο να αποτυπώνεται η μουσική σε οποιαδήποτε μορφή, είτε αυτή ειναι σε μορφή CD, είτε βινύλιο, είτε ένα απλό, καθημερινό mp3.
Το ποιό υπερτερεί σε πωλήσεις κάθε φορά, είναι κατι το οποιό
θα αλλάζει ανάλογα με την ζήτηση καθώς και τις τάσεις που θα επικρατούν.

  • Αν θα θέλατε η μουσική σας να παίζει σε μία ταινία ή σειρά, ποια θα ήταν αυτή ;
Διαβάστε επίσης  Χριστίνα Ασλανίδη: Να παλεύουμε για τα όνειρα μας.

Προσωπικά θα διάλεγα την ταινία του Damian Szifron με τίτλο Wild Tales (Relatos Salvajes). Αλλιώς στο Terminator 2.

  • Τέλος, τι μας επιφυλάσσουν οι Planet of Zeus για το μέλλον ;

Το Νοέμβρη ξεκινάει η Ευρωπαική περιοδεία για την προώθηση του “Loyal to The Pack”.
Θα διαρκέσει περίπου 40 ημέρες  και θα περάσει απο συνολικά 14 χώρες.
Στο δρόμο του γυρισμού, θα επισκεφτούμε την Ξάνθη, την Θεσσαλονικη και φυσικά την Αθήνα στις 17 Δεκεμβρίου στο Γκαγκάριν 205.

Τους Planet of Zeus μπορείτε να βρείτε :
στο Facebook : https://www.facebook.com/planetofzeus/
στο Myspace : https://myspace.com/planetofzeusgr
στο YouTube : https://www.youtube.com/user/provelegkios


(Τις απαντήσεις για τους Planet of Zeus έδωσε ο Γιάννης Βράζος)

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στο Βόλο. Προς το παρόν απολαμβάνω την φοιτητική ζωή στην Κομοτηνή, όπου φοιτώ στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνικής Διοίκησης. Τα ενδιαφέροντα μου περιστρέφονται γύρω απο τη μουσική, τα αθλητικά και τα κοινωνικά ζητήματα.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.