Ζωή Συμεωνίδη: η τέχνη είναι όλη μου η ζωή

 

Ζωή Συμεωνίδη
Πηγή: dimokratiki.gr

Η Ζωή Συμεωνίδη ή Zoe Szymon όπως είναι το καλλιτεχνικό της όνομα είναι μία νεαρή μαχήτρια της ζωής. Η Ζωή γεννήθηκε με υδροκεφαλία και έχει βιώσει ως τώρα πάρα πολλές δυσκολίες εξαιτίας αυτής της πάθησης. Από την ηλικία των 15 χρόνων της και μέχρι τώρα έχει κερδίσει πάνω από 300 βραβεία.

Η Ζωή Συμεωνίδη είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος, συγγραφέας κ.α. Της αρέσει πολύ να ασχολείται με τη μουσική, τα βιβλία και ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες γενικότερα. Το νεαρό και πολυτάλαντο αυτό κορίτσι από τον Βόλο θυμίζει ακριβώς αυτό που λέει και το όνομά της. Θυμίζει Ζωή!

Ζωή Συμεωνίδη
Από το προσωπικό αρχείο της Ζωής Συμεωνίδη

Ζωή μίλησέ μας λίγο για τη μάχη σου με την υδροκεφαλία.

Ήταν μία πολύ δύσκολη κατάσταση που έπρεπε να περάσω από παιδί. Στο πλάι μου είχα πάντα τους γονείς μου που ήταν αρκετά νέοι σε ηλικία όταν διαγνώστηκα με υδροκεφαλία. Παλέψαμε μαζί πλάι πλάι σε αυτήν τη μάχη.

Έχω αρκετές αναμνήσεις από διάφορα νοσοκομεία αλλά μου έχουν μείνει πλέον οι ευχάριστες. Ναι γιατί υπήρχαν και αυτές μέσα στα νοσοκομεία. Αν και δε μπορώ να τις θυμηθώ πολύ καλά. Την τελευταία περιπέτεια που αφορούσε την υδροκεφαλία την πέρασα πριν 10 χρόνια.

Advertisements
Ad 14
Ζωή Συμεωνίδη
Από το προσωπικό αρχείο της Ζωής Συμεωνίδη

Μπορείς να μας περιγράψεις με δυο λόγια τα παιδικά σου χρόνια;

Λόγω του bulling που έζησα τόσα χρόνια ήμουν γενικά κλειστή προς το να κάνω παρέα με άτομα της ηλικίας μου. Έτσι πάντα έκανα παρέα με μεγαλύτερης ηλικίας άτομα από εμένα.

Διαβάστε επίσης  Κωνσταντίνος Μπούρας-Μπαϊμάκος: "Η κωμωδία είναι τρόπος ζωής"

Γενικά νιώθω πάντα φόβο απέναντι στα άτομα της ηλικίας μου. Όπως για παράδειγμα αυτό που έγινε τελευταία με τα παιδιά που ανάρτησαν ένα βίντεο στο διαδίκτυο. Τι θα κάνουν όταν κάνουν οι ίδιοι παιδιά;

Όσον αφορά το bullying προς εμένα μπορώ να ξεχωρίσω ένα περιστατικό από αυτά που έχω βιώσει. Είχα πει στα παιδιά αυτά ότι θα φωνάξω τους γονείς μου και τα παιδιά γελούσαν και με απείλησαν πως αν έλεγα τίποτα θα έτρωγα πολύ ξύλο.

Ακόμα το χειρότερο ήταν πως μου είχαν πει να πάω να αυτοκτονήσω. Μα δεν τους έκανα τη χάρη…

Ζωή Συμεωνίδη
Από το προσωπικό αρχείο της Ζωής Συμεωνίδη

Ζωή μπορείς να μας πεις δύο λόγια για το βιογραφικό σου;

Ασχολούμαι με τη συγγραφή βιβλίων, την σκηνοθεσία, αγαπώ τη μουσική, την ηθοποιία, τη ζωγραφική, την φωτογραφία και άλλα πολλά. Καμιά φορά γράφω και κάποιο ποίημα όταν μου έρθει η έμπνευση στο μυαλό. Επίσης είμαι animation artist, αγαπώ το τραγούδι και γενικά κάθε μορφή τέχνης.

Ζωή Συμεωνίδη
Πηγή: dimokratiki.gr

Τι σημαίνει η τέχνη για τη Ζωή Συμεωνίδη;

Η τέχνη είναι η ζωή μου. Είναι το ίδιο το οξυγόνο μου. Η τέχνη είναι η πηγή απ’ όπου αντλώ την ενέργεια που χρειάζομαι. Για εμένα η τέχνη είναι όλη μου η ψυχή.

Ζωή Συμεωνίδη
Από το προσωπικό αρχείο της Ζωής Συμεωνίδη

Θέλεις να μας πεις λίγα λόγια για τον Θαλάσσιο Πειρασμό;

Ο Θαλάσσιος Πειρασμός είναι μία ταινία την οποία έγραψα για κάποιο αγαπημένο μου πρόσωπο. Επίσης ο Θαλάσσιος Πειρασμός θέτει και ένα δίλλημα.

Το δίλημμα είναι αν θα προτιμήσεις να πας σε κάτι που μπορεί να είναι ψεύτικο ή θα μείνεις σε αυτό που είναι αληθινό και δίπλα σου. Ο Θαλάσσιος Πειρασμός έχει λάβει ως τώρα τέσσερα βραβεία.

Διαβάστε επίσης  Βασίλης Κουνέλης: «Θα όριζα την λογοτεχνία, σαν ένα εσωτερικό ταξίδι του συγγραφέα με τους αναγνώστες να τον παρατηρούν ακατάπαυστα»

Το βραβείο Καλύτερης  Ταινίας Μικρού Μήκους στην Αγγλία. Επίσης το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου για Ταινία Μικρού Μήκους στην Ινδία. Τέλος το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Animation και το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Φαντασίας επίσης στην Ινδία και τα δύο.

Ζωή Συμεωνίδη
Πηγή: libriga.com

Ζωή μίλησέ μας για κάποια από τα βραβεία που έχει λάβει ως τώρα.

Για πρώτη μου φορά στα 15 μου είχα βγει TEEN MISS WOW. Για τις αρχικές μου διακρίσεις με βοηθούσε πολύ ένας Ολλανδός φίλος, ο Andrie Van De Nieuwenhof.

Εκείνος με βοήθησε να κάνω τα πρώτα μου βήματα. Έκτοτε μείναμε φίλοι αλλά δεν θα τον ξεχάσω ποτέ.

Ζωή Συμεωνίδη
Από το προσωπικό αρχείο της Ζωής Συμεωνίδη

Η Ελλάδα πιστεύεις ότι μπορεί να προσφέρει σε έναν καλλιτέχνη αρκετά πράγματα για να εξελιχθεί;

Πιστεύω πως ναι. Αν σταματήσει ο υποβιβασμός της τέχνης. Όπως έγινε για παράδειγμα με τα πτυχία των ηθοποιών.

Τι ονειρεύεσαι για το μέλλον;

Ένα βασικό μου όνειρο για το οποίο ανυπομονώ είναι να πάρω στα χέρια μου αντίτυπο από το μυθιστόρημα ΝΕΟΓΗΡΑΣ. Θα είναι μία πολύ όμορφη εμπειρία για εμένα. Επίσης θα ήθελα να μπορέσω να μιλήσω στον κόσμο για το ταξίδι της ζωής μου.

Ζωή Συμεωνίδη
Πηγή: theoharrispapadopoulos.blogspot.com

Από πού αντλείς τη δύναμη σου;

Από την αγάπη όλου του κόσμου. Επίσης αντλώ δύναμη από την αγάπη των γονέων μου, των καθηγητών μου και όλων των φίλων που έκανα μέσα σε αυτό το μαγικό ταξίδι. Όπως είναι ο Σπύρος Γερολυμάτος, ο Leonardo Thimo, η Φαίη Οικονομίδη, ο Λεόντιος Πετμεζάς και άλλοι πολλοί.

Έχω σπουδάσει νοσηλευτική,έχω ασχοληθεί με τη συγγραφή βιβλίων και ποιητικών συλλογών και στίχων.Έχω αδυναμία στις επιστήμες, τη μουσική,το τραγούδι ,τα ταξίδια και τις τέχνες.Μου αρέσει να γράφω και να μοιράζομαι τις ιδέες μου με τον κόσμο συνεχώς.Είναι κάτι που το έκανα από παιδί και το αγαπώ.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

The Fall Guy

The Fall Guy: Ο κασκαντέρ που με αγάπησε

Στις αίθουσες έφτασε η νέα κωμωδία δράσης από τον σκηνοθέτη
Ύψιλον Θεσσαλονίκη

Ύψιλον: Ο Hot Προορισμός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το Ύψιλον, το “all day μαγαζί” στο κέντρο της πόλης