6 ανελκυστήρες με θέα…

 

Πιστεύετε ότι πατώντας μόνο ένα κουμπί μπορείτε να φτάσετε στα αστέρια; Μηχανήματα προηγμένης τεχνολογίας σας δίνουν αυτήν την ευκαιρία και όχι μόνο. Μπαίνοντας κανείς σε ένα ανελκυστήρα κι φτάνοντας στο ψηλότερο σημείο του εκάστοτε κτίσματος μπορεί να απολαύσει τις πιο συγκλονιστικές αστικές εικόνες του κόσμου, αλλά και τα πιο εκθαμβωτικά ορεινά τοπία της Ευρώπης. Παρακάτω παρουσιάζονται 6 από τους πιο εντυπωσιακούς ανελκυστήρες που επινοήθηκαν ποτέ και ο καθένας έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί.

Ναυτικό Μουσείο της Βρετανικής Κολομβίας, Βικτόρια, Καναδάς

Advertisements
Ad 14

Ο ανελκυστήρας αυτός αποτελεί τον παλαιότερο σε λειτουργία πανοραμικό ανελκυστήρα με κλωβό στην Βόρεια Αμερική. Τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο κτίριο το 1899, όπου και στεγαζόταν το δικαστικό μέγαρο της περιφέρειας. Προοριζόταν για την ικανοποίηση του δεύτερου κατά σειρά ανώτατου δικαστή, ο οποίος, ωστόσο, πέθανε πριν την ολοκλήρωση του ανελκυστήρα, δίνοντας έτσι την αφορμή για την δημιουργία διάφορων μύθων και θρύλων.

Πύργος του Τορόντο (CN Tower), Καναδάς

Ο ψηλότερος πύργος του κόσμου φαίνεται να τρυπά και να σκίζει τον ουρανό σαν βελόνα. Ένας μοντέρνος ανελκυστήρας με γυάλινη πρόσοψη ανεβάζει τον επισκέπτη σε ένα εξωτερικό παρατηρητήριο στον εντυπωσιακό χρόνο των 58 δευτερολέπτων. Στην συνέχεια, αν είναι αρκετά γενναίος, μπορεί να ανέβει άλλα 33 πατώματα σε τρεις ακόμα εξέδρες. Αν καταφέρει να αποφύγει τον ίλιγγο, η πιο ψηλή θέα από το παρατηρητήριο Sky Pod στα 447 μ. είναι εξωπραγματική.

Westin St. Francis Hotel, Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια

Εδώ τα πράγματα είναι αρκετά απλά. Μπείτε από τον προθάλαμο του ξενοδοχείου σε έναν από τους πέντε εξωτερικούς ανελκυστήρες -που είναι και οι ταχύτεροι στην πόλη- και πατήστε το μαγικό νούμερο 32. Κρατηθείτε και στηριχτείτε γερά στο έδαφος, καθώς πρόκειται να εκτοξευτείτε με ταχύτητα 305 μ. το λεπτό. Σε κάτι λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα θα δείτε μπροστά στα μάτια σας την πανοραμική θέα της πόλης του Σαν Φρανσίσκο. Μόνο μια ματιά προς τα κάτω φτάνει για να σε κάνει να πιστέψεις ότι όλη η πόλη σου ανήκει.

Διαβάστε επίσης  Cyberchondria a.k.a η Υποχονδρίαση της Ψηφιακής Εποχής

Ανελκυστήρας Χάμετσβαντ, Μπούργκενστοκ, Ελβετία

Για να φτάσει στην εξέδρα του συγκεκριμένου ανελκυστήρα σε μία από τις όχθες της λίμνης Λουκέρνης, ο ταξιδιώτης πρέπει αρχικά να διασχίσει το παραμυθένιο μονοπάτι δίπλα στα βράχια του οροπεδίου Μπούργκενστοκ. Όταν φτάσει, θα αντικρίσει τον ψηλότερο εξωτερικό ανελκυστήρα της Ευρώπης. Σε λιγότερο από ένα λεπτό θα έχει φτάσει στην κορυφή ύψους 153 μ., απολαμβάνοντας καθ’ οδόν εικόνες βγαλμένες από το πιο όμορφο βιβλίο.

Πύργος του Άιφελ, Παρίσι

Βεβαίως, από την παρούσα λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει ο ανελκυστήρας που ανεβαίνει στο κατατεθέν σύμβολο της Γαλλίας και δίνει την δυνατότητα εξερεύνησης της κατασκευής του κτιρίου που θεωρήθηκε προκλητικό κατά την ανέγερσή του για την Παγκόσμια Έκθεση του 1899. Η ανάβαση σε υψόμετρο 320 μ. προσφέρει μία πανοραμική άποψη της Πόλης του Φωτός.

Ταϊπέι 101, Ταϊβάν

Το θαύμα της σύγχρονης τεχνολογίας  βρίσκεται στη Ταϊβάν και σας περιμένει. Εδώ θα ζήσετε ένα διαστημικό ταξίδι παραμένοντας στη Γη. Πρόκειται για το τρίτο πιο ψηλό κτήριο στον κόσμο (μέχρι το 2012) με 101 ορόφους και ύψος μόλις 508 μ. Έχει 67 ανελκυστήρες, δύο από αυτούς, οι οποίοι οδηγούν στο παρατηρητήριο, είναι οι ταχύτεροι στον κόσμο.

 

 

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

βουνό ή θάλασσα;

Είσαι τύπος του υψομέτρου ή του υγρού στοιχείου;

Ο όρος διακοπές, ανεξαρτήτως διάρκειας, ορίζεται διαφορετικά για τον καθένα.
Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός