Βόρνεο: Ένα νησί για όσους αγαπούν τη περιπέτεια

www.cel.gr

Τρεις χώρες μοιράζονται το τεράστιο νησί της Νοτιοανατολικής Ασίας Βόρνεο: η Μαλαισία, η Ινδονησία και το Μπρουνέι. Στα βόρεια του νησιού, ανάμεσα στις πολιτείες Sarawak και Sabah στη Μαλαισία, είναι και το μικροσκοπικό σουλτανάτο του Μπρουνέι. Επιπλέον, μετά τη Γροιλανδία και τη Νέα Γουινέα, το Βόρνεο είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί στον κόσμο, ενώ υπάρχουν περίπου 16 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν εκεί.

Πιο αναλυτικά, το καταπράσινο τοπίο του Βόρνεο προσφέρει διάφορες δραστηριότητες, πολλές από τις οποίες αφορούν στην πλούσια άγρια ​​ζωή των τροπικών δασών του νησιού. Ένα από τα κορυφαία πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να δείτε ουρακοτάγκους στην άγρια ​​φύση, να κάνετε κρουαζιέρα στο ποτάμι, να παρατηρήσετε τα εξωτικά πουλιά και τους πιθήκους.

Τι κάνει όμως το Βόρνεο να ξεχωρίζει;

Η Via Ferrata (διαδρομή με συρματόσχοινα), τoυ όρους Kinabalu, είναι η μεγαλύτερη στα όρη της Ασίας. Αρχικά, αυτή η διαδρομή είvαι η πρώτη Via Ferrata στην Ασία και είναι επίσης η ψηλότερη στον κόσμο στα 3.776μ. Συγκεκριμένα υπάρχουν δύο διαδρομές. Η πρώτη διαδρομή είναι δύο με τρεις ώρες και οι επισκέπτες μπορούν να δουν τη θέα χωρίς μεγάλη δυσκολία. Η δεύτερη διαδρομή είναι πιο απαιτητική και δίνει την ευκαιρία στους αναρριχητές να ανέβουν στην κορυφή του βουνού στα 4,095μ.

Mountain Torq

Η φύση του Βόρνεο στη λίστα της UNESCO

Από το 2000 στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, η πιο ερευνημένη τροπική περιοχή στον κόσμο είναι το Εθνικό Πάρκο Gunung Mulu, στην Πολιτεία Sarawak. Για την ακρίβεια, υπάρχουν δεκαεπτά ζώνες βλάστησης σε ένα πάρκο που φιλοξενεί σχεδόν 3.500 διαφορετικά είδη φυτών. Στο πάρκο υπάρχει η κορυφή ψαμμίτη ύψους 2.377 μέτρων, γνωστή ως Gunung Mulu. Αναλυτικά, τουλάχιστον 295 χιλιόμετρα εξερευνημένων σπηλαίων προσφέρουν ένα εντυπωσιακό θέαμα και φιλοξενούν εκατομμύρια νυχτερίδες. Ακόμη, ο μεγαλύτερος γνωστός θάλαμος σπηλαίων στον κόσμο είναι ο θάλαμος Sarawak 600μ. επί 415μ. και ύψους 80μ.

Διαβάστε επίσης  Botswana "Περιπέτεια στην 'Ελβετία' της Αφρικής
Advertisements
Ad 14
www.bikeandtours.com

Οι μαγευτικές παραλίες του νησιού

Οι παραλίες του Βόρνεο είναι κυρίως στην ανατολική πολιτεία Sabah, μαζί με τις παραλίες του Εθνικού Πάρκου Tunku Abdul Rahman, της παραλίας Tanjung Aru και της παραλίας Shangri La Rasa Ria κοντά στη μεγάλη πόλη Kota Kinabalu. Στη δυτική πολιτεία Sarawak υπάρχει το ρουστίκ Permai Rainforest Resort με μια υπέροχη ιδιωτική παραλία. Επίσης, υπάρχουν μερικές ωραίες παραλίες και στην ακτή του Βόρνεο της Μαλαισίας.

Βόρνεο
www.cel.gr

Τέλος, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Βόρνεο είναι μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου, όταν το νησί είναι ζεστό, υγρό και πιο ξηρό. Αυτό, βέβαια, το κάνει έναν από τους λίγους καλοκαιρινούς προορισμούς της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Το ταξίδι στο Βόρνεο είναι μία εμπειρία ζωής!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Το Σύνταγμα της Επιδαύρου

Το Σύνταγμα της Επιδαύρου

Τον Δεκέμβριο του 1821 οι πρωταγωνιστές της επανάστασης και ο
Colourful Eyeliner

Colourful Eyeliner: Το απόλυτο καλοκαιρινό look

Colourful Eyeliner η απόλυτη τάση για εσένα που θες