Μόλυβος: ο παράδεισος της Λέσβου

Μόλυβος

Αν ποτέ βρεθείτε στη Λέσβο, επιβάλλεται να επισκεφθείτε το Μόλυβο. Ο Μόλυβος (θα τον συναντήσετε και σαν «Μήθυμνα»), αποτελεί μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της νήσου. Και όχι άδικα, καθώς αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά μέρη σε ολόκληρη τη Λέσβο. Βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού και απέχει περίπου 60 χλμ από την πρωτεύουσα, τη Μυτιλήνη. Είναι ένα από τα πιο τουριστικά και αναπτυγμένα μέρη της Λέσβου. Διαθέτει και λιμένα, ο οποίος προορίζεται για στάθμευση τουριστικών και, κυριότερα αλιευτικών σκαφών. Οι τιμές των ΚΤΕΛ από το κέντρο της Μυτιλήνης για Μόλυβο, κυμαίνονται στα 7,50 Ευρώ. Για τους φοιτητές με τόπο σπουδών τη Μυτιλήνη, υπάρχει έκπτωση 50%, ενώ για τους υπόλοιπους 25%.

Μόλυβος

Το κάστρο.Μόλυβος

Γενικά ο Μόλυβος έχει σχετικά μεγάλη ιστορία. Λόγω της καλής στρατηγικής γεωγραφικής θέσης που κατέχει χρησιμοποιήθηκε ως βάση του νησιού σε πολλές στρατιωτικές επεμβάσεις ανά την αρχαιότητα. Το πολύ γνωστό κάστρο της περιοχής κατά ορισμένες απόψεις, χτίστηκε για την αμυντική οργάνωση της περιοχής από τις επεμβάσεις τούρκων και φράγκων στρατιωτών. Η σημερινή του μορφή τελειοποιήθηκε επί τουρκοκρατίας.

Σήμερα, ο Μόλυβος, έχει ως σήμα κατατεθέν του, το κάστρο. Και όχι άδικα, καθώς ο επισκέπτης, όταν προσεγγίζει την περιοχή, είναι  το πρώτο πράγμα που αντικρίζει, καθώς έχει χτιστεί στο πιο ψηλό σημείο, ως η ακρόπολη της περιοχής. Στη σύγχρονη εποχή, το κάστρο έχει επιδιορθωθεί και εξωτερικά και εσωτερικά από τη φθορά του χρόνου. Προκειμένου να επισκεφθείτε το κάστρο, μπορείτε να ακολουθήσετε τις ειδικές σημάνσεις, που θα σας οδηγήσουν στην είσοδο. Από την άλλη μπορείτε να επιλέξετε μια εναλλακτική διαδρομή ανεβαίνοντας τα σκαλάκια, ανάμεσα στα σπίτια, που έχουν χτιστεί στους πρόποδες του λόφου, για να πάρετε μια πιο παραδοσιακή γεύση της ζωής του τόπου. Η θέα, από το κάστρο είναι πραγματικά μαγευτική με το Αιγαίο, το Μόλυβο και τις τουρκικές ακτές να ξεδιπλώνονται από κάτω σας. Η είσοδος στο κάστρο κοστίζει μόλις 2 Ευρώ, ενώ οι φοιτητές, οι ανήλικοι, τα άτομα άνω των 65 ετών και άλλες πολλές κοινωνικές ομάδες, έχουν ελεύθερη είσοδο.

Διαβάστε επίσης  7 νησιά για camping στην Ελλάδα

Επιλογές στο ΜόλυβοΜόλυβος

Ο Μόλυβος μπορεί να προσφερθεί για μια χαλαρή βόλτα ανάμεσα στα λιθόστρωτα σοκάκια του. Επιπλέον, διαθέτει πολλές ταβέρνες και καφέ, με καλή θέα. Σχεδόν όλα, βρίσκονται κοντά στη θάλασσα. Τα περισσότερα σπίτια είναι πετρόκτιστα και αρχοντικά, συνδυασμός, μαγευτικός για τους τουρίστες. Αξιοσημείωτα είναι και τα έντονα χρώματά τους.  Και φυσικά το ηλιοβασίλεμα στο Μόλυβο είναι μαγευτικό και πολύ δημοφιλές στους τουρίστες.

Όσον αφορά τις παραλίες, έχετε πληθώρα επιλογών και μέσα στο Μόλυβο, όσο και έξω από αυτόν. Κοντά στην περιοχή, βρίσκεται και η γνωστή παραλία «Εφταλού», που αξίζει μια επίσκεψη. Επιπρόσθετα, μπορείτε να επισκεφθείτε την Πέτρα, ένα χωριό, πολύ κοντά στο Μόλυβο και το ίδιο τουριστικό και γραφικό. Η παραλία της Πέτρας, είναι οργανωμένη και μία από τις πιο γνωστές της νήσου.

Τέλος, και στο Μόλυβο, αλλά και στην Πέτρα, θα έχετε μεγάλη ποικιλία επιλογών σε ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα.

 

Μόλυβος

 

Μόλυβος

 

Πηγές:

http://odysseus.culture.gr/h/3/gh352.jsp?obj_id=15685

http://www.diakopes.gr/trip-ideas/article/?aid=209653

http://www.lesvosgreece.gr/el/molyvos

 

 

Γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Σπουδάζει κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα ταξίδια, τα αεροπλάνα και το ποδόσφαιρο. Αγαπημένη του πόλη το Λονδίνο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας...

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας…

Ας πάρουμε μια ανάσα. Ας αφιερώσουμε και λίγο χρόνο σε
Πήλιο

Πήλιο: Ένα Σαββατοκύριακο στα παραμυθένια χωριά του

Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων, το θέρετρο των θεών του