Abstract: The Art of Design στο Netflix

Η σειρά ντοκιμαντέρ Abstract: The Art of Design προβάλλεται μέσα από την διάσημη πλατφόρμα του Netflix. Το abstract εμφανίστηκε το 2017 και έχει δυο σεζόν. Αποτελεί μια πολύ καλή σειρά για να γνωρίσετε τις ιδέες που κρύβονται πίσω από τα έργα των γνωστών εικαστικών καλλιτεχνών.

Όταν σταδιακά η θερμοκρασία πέφτει, αυτό σημαίνει περισσότερος χρόνος στο σπίτι και φυσικά Netflix. Στις τελευταίες δημοφιλείς σειρές η ποιότητα ομολογουμένως είναι κάπως αμφισβητουμένη από το τηλεοπτικό κοινό. Η ποιότητα του Abstract είναι ωστόσο δεδομένη και σας προτείνουμε να ανακαλύψετε ένα σύγχρονο και εξαιρετικά σαφές ντοκιμαντέρ.

Πλοκή

Δεν υπάρχει ξεκάθαρη πλοκή, καθώς κάθε επεισόδιο είναι αυτοτελές. Συνολικά κάθε σεζόν παρουσιάζει μια σφαιρική εντύπωση για το πώς δημιουργήθηκαν κάποια προϊόντα, πόλεις, φωτογραφίες και γενικότερα έργα τέχνης που αντικρύζουμε σήμερα. Το abstract είναι εξαιρετικά κατανοητό και δεν απευθύνεται μόνο σε γραφίστες και δημιουργούς περιεχομένου. Χάρη στην προσεγμένη δομή του, στην αριστοτεχνική γραφιστική επιμέλεια και τις εκ βαθέων συνεντεύξεις του, είναι πολύ ευχάριστο στην παρακολούθησή του.

abstract

Πηγή εικόνας: archdailyΜέσα από το Abstract θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε αρκετές διαφορετικές ιδέες και concept μεγάλων εταιριών. Θα μπορέσετε να δείτε ιστορικές διαδρομές και ιστορίες επιτυχιών αρκετών διάσημων καλλιτεχνών. Για παράδειγμα θα μπορέσετε να δείτε πώς οι διαφημίσεις ‘τραβούν’ την προσοχή σας και σας δημιουργούν νέες “ανάγκες”. Επίσης θα εξερευνήσετε την ιστορία του μοντέλου παπουτσιών Jordan από την Nike. Θα ανακαλύψετε το design της αρχιτεκτονικής και των αυτοκίνητων μέσα από εμπειρίες CEO εταιριών.

Από το χαρτί στην παραγωγή

Σπουδαίες είναι και εμπειρίες που παρουσιάζει στο σχεδιαστικό χώρο της φωτογραφίας και της δημιουργίας ρούχων. Θα μπορέσετε να καταλάβετε πώς γίνεται ο σχεδιασμός από το μηδέν και το πώς στήνεται μια καλλιτεχνική έκθεση. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις το abstract εμπνέει και έναν αέρα προτροπής, δίνοντας σας την εικόνα πως η τέχνη είναι για όλους. Ωστόσο ένα αρνητικό είναι πως θα περιμέναμε μια παραπάνω νότα ενθουσιασμού και όχι μιας απλής λίγο μονότονης αφήγησης.

Διαβάστε επίσης  Dark vs Stranger Things: Η μάχη των τιτάνων

Επιπλέον η τέχνη είναι παντού και δεν περιορίζεται μόνο στις βασικές συμβατικές μορφές που έχουμε ορίσει όπως θέατρο, ζωγραφική, κινηματογράφος κλπ. Η παραγωγή είναι αρκετά καλή και μάλιστα αυτή είναι η ευκαιρία των δημιουργών πλέον για να έρθουν μπροστά από την κάμερα. Είναι η ώρα των δημιουργών να λάμψουν και να δημιουργήσουν τα καλυτέρα σκηνικά για τον εαυτό τους.

Επίλογος

Το Abstract έχει από πίσω του μια αρκετά καλή παραγωγή και το φάσμα του design που αναλύει είναι αρκετά ικανοποιητικό. Προσεγγίζει τον μέσο τηλεθεατή με σαφήνεια και δεν είναι σε καμία περίπτωση μια κουραστική σειρά ντοκιμαντέρ για εξειδικευμένο κοινό. Ορισμένα επεισόδιά είναι και δωρεάν στο κανάλι του Netflix στο YouTube.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το σχετικό τρέιλερ.

Σπουδάζω ψυχολογία στο Παντείο Πανεπιστήμιο. Μου αρέσουν οι σειρές, οι ταινίες, το gaming και τα φεστιβάλ. Θέλω να δοκιμάζω πράγματα και ασχολούμαι με αρκετά διαφορετικά θέματα ώστε να γεμίζει η κάθε μου ημέρα δημιουργικά.
Instagram: @demetrios_chatzis / website: https://www.dimitrioschatzis.eu/

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.