Οι 7 πιο βαρβάτες στιγμές του “Sons of Anarchy”

Στο MAXMAG αγαπάμε τη νοσταλγία και την καλή τηλεόραση. Θυμόμαστε λοιπόν τις επτά καλύτερες στιγμές (μία από κάθε σεζόν) μιας σειράς που μας λείπει υπερβολικά από την τηλεόραση και καμία άλλη δεν έχει καταφέρει να καλύψει το κενό της. Αυτή η σειρά δεν είναι άλλη από το “Sons of Anarchy”.

Έχουν περάσει ακριβώς τρία χρόνια από το τελευταίο επεισόδιο του “Sons of Anarchy” και κανένας φαν δεν έχει ξεπεράσει την λατρεία του για την συμμορία από το Charming. Ήταν, είναι και θα είναι μία από τις καλύτερες και πιο “γεμάτες” σειρές όλων των εποχών. Μια σειρά με τόσα αξιοσημείωτα στοιχεία που δεν ξέρεις τι να ξεχωρίσεις. Σχεδόν σε κάθε επεισόδιο σε άφηνε σαστισμένο γιατί είχε τα πάντα. Εξαιρετικά ανεπτυγμένους χαρακτήρες σε ένα βαθύ και συμπαγές σενάριο, καταπληκτικές ερμηνείες σχεδόν σε κάθε ρόλο, μία απίστευτη ροκ διάθεση και στο ύφος αλλά και στη μουσική της και κυρίως σκηνές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας. Εμείς, λοιπόν, διαλέξαμε την καλύτερη σκηνή από κάθε σεζόν και σας τις παρουσιάζουμε. 

Ακολουθούν Spoilers

Σεζόν 1, Επεισόδιο 12 | The sleep of babies : Ο Τιγκ σκοτώνει την Ντόνα

H πρώτη σκηνή της σειράς που μας άφησε με ανοιχτό το στόμα. Μετά από μία σειρά γεγονότων και πληροφοριών που λανθασμένα οδήγησαν στην εντύπωση πως ο Όπι ήταν πληροφοριοδότης του FBI, ο Κλέι έστειλε το πιστό του “σκυλί”, τον Τιγκ, να τον σκοτώσει. Αυτό που δεν ήξεραν και οι δύο όμως ήταν ότι ο Όπι είχε λίγο νωρίτερα αλλάξει αυτοκίνητα με την γυναικά του τη Ντόνα. Ο Τιγκ βλέποντας μονάχα το πίσω μέρος του κεφαλιού της δεν την αναγνώρισε με αποτέλεσμα να έχουμε τον πρώτο θάνατο σημαντικού χαρακτήρα στη σειρά. Μία απροσδόκητη εξέλιξη που δημιούργησε τη πρώτη μεγάλη ρήξη ανάμεσα στα μέλη της SAMCRO (Sons of Anarchy Motorcycle Club Redwood Original).

Διαβάστε επίσης  Για λαχταριστή κρέπα στο Ηράκλειο της Κρήτης

 

Σεζόν 2, Επεισόδιο 1 | Albification : Οι  L.O.A.N απαγάγουν και κακοποιούν την Τζέμα

Advertisements
Ad 14

 

Όταν αρχίζεις μία σεζόν με την απαγωγή και τη σεξουαλική κακοποίηση ίσως του πιο δυναμικού θηλυκού χαρακτήρα της τηλεόρασης δείχνεις σίγουρα ότι δεν αστειεύεσαι. Στο πρώτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν οι  L.O.A.N (League of American Nationalists) κακοποιούν σεξουαλικά την Τζέμα και μάλιστα κατ’εξακολούθηση. Αυτό τους καθιστά αμέσως τον χειρότερο εχθρό της συμμορίας και αλλάζει για πάντα τις ζωές των ανθρώπων γύρω από την Τζέμα, με τον Τζαξ και τον Κλέι να βάζουν ως μοναδικό στόχο την εξόντωση των Αμερικανών εθνικιστών από το Charming.


Σεζόν 3, Επεισόδιο 1 | So : Ο θάνατος του Χέιλ

Μία ακόμη πρεμιέρα που μας βρήκε απροετοίμαστους. Μπορεί ο Χέιλ να ήταν απέναντι στους SOA, όντας ο μόνος αστυνομικός που ποτέ δεν τους φοβήθηκε και δεν δέχτηκε να εξαγοραστεί, αλλά ήταν αρκετά αγαπητός στο κοινό. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο θάνατος του δεν προήλθε έπειτα από εντολή της συμμορίας αλλά εντελώς τυχαία και μάλιστα στην κηδεία ενός μέλος του club. Έπειτα από επιδρομή μιας αντίπαλης συμμορίας στην κηδεία, ο Χέιλ καταπατήθηκε από το βανάκι και σκοτώθηκε ακαριαία. Ο Τζακ παρ’ όλη την κόντρα του με τον αστυνόμο, όχι μόνο δεν χάρηκε για τον θάνατο του αλλά τιμώρησε παραδειγματικά χτυπώντας αλύπητα το άτυχο μέλος της αντίπαλης συμμορίας που έπεσε από το βανάκι.


Σεζόν 4, Επεισόδιο 10 | Hands : Ο Κλέι χτυπάει την Τζέμα

Η ρήξη ανάμεσα στον άλλοτε βασιλιά και τη βασίλισσα της συμμορίας έχει πάρει πλέον μεγάλες προεκτάσεις και οι διαφωνίες τους αρχίζουν να φέρνουν τεράστιες εντάσεις μεταξύ τους. Όταν ο Κλέι αποφασίζει να σκοτώσει την Τάρα, η Τζέμα προσπαθεί να τον εμποδίσει με αποτέλεσμα οι δυο τους να πιάνονται στα χέρια και ο Κλέι να βγάζει όλη του την οργή στο πρόσωπο της γυναίκας του. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ανάμεσα στο ζευγάρι και η μεγαλύτερη απόδειξη στο κοινό ότι η αγριότητα και η σκληρότητα του Κλέι δεν είχε τελικά κανένα απολύτως όριο.

Διαβάστε επίσης  "Mayans M.C.": So far so good

Σεζον 5, Επεισόδιο 3 | Laying Pipe : Ο θάνατος του Όπι

Μία από τις πιο βίαιες αλλά συνάμα συγκινητικές στιγμές της σειράς. Ο Όπι ήταν ο καλύτερος φίλος του Τζαξ και ένας από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες. Δεν μπόρεσε όμως ποτέ να ξεπεράσει τον θάνατο της γυναίκας και του πατέρα του και κατέληξε στα τελευταία επεισόδια του να μην ενδιαφέρεται ούτε για την ίδια του τη ζωή. Έτσι, όταν ο Ντάμιεν Ποουπ, εχθρός της συμμορίας, απαίτησε να χυθεί κι άλλο αίμα για τον χαμό της κόρης του, ο Όπι θυσίασε τη ζωή του για να ζήσουν ο Τζαξ, ο Τσιμπς και ο Τιγκ. Σε μία απόλυτα ισοπεδωτική σκηνή για τους φαν, ο Όπι παλεύει μέχρι την τελευταία του πνοή με τρεις αντιπάλους, ενώ ο Τζαξ και οι υπόλοιποι παρακολουθούν τον θάνατο του φίλου τους πίσω από ένα τζάμι χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα. Τεράστια εξέλιξη για τη σειρά και ο πρώτος θάνατος που δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει ο Τζαξ.


Σεζόν 6, Επεισόδιο 13 | A Mother’s Work : Η Τζέμα σκοτώνει τη Τάρα

Η σκηνή που σήμανε την αρχή του τέλους της συμμορίας, της σειράς, του Τζαξ, της Τζέμα, όλων. Δεν είναι τόσο η απώλεια της Τάρα που στιγμάτισε το κοινό της σειράς, γιατί είχαν συνηθίσει με την ιδέα έπειτα από το κυνηγητό της 6ης σεζόν, αλλά ο τρόπος και οι συνθήκες αυτού του θανάτου. Ο Τζαξ και η Τάρα τα είχαν βρει σε όλα για το μέλλον και επιτέλους όλα έδειχναν ότι θα είναι και πάλι μαζί. Η Τζέμα όμως, όπως συνήθως, έβγαλε το λανθασμένο συμπέρασμα ότι η Τάρα είναι βαλτή από το FBI  για να παγιδέψει τον Τζαξ. Τότε, σε μία κυριολεκτικά αδιανόητη σκηνή πνίγει και στη συνέχεια μαχαιρώνει την Τάρα και ξεφεύγει, αφήνοντας τον γιο της χήρο και τον εγγονό της ορφανό. Όταν ο Τζαξ βρίσκει την αγάπη της ζωής του νεκρή στο πάτωμα είναι απαρηγόρητος, ίσως στην πιο συγκινητική σκηνή της σειράς, μια σκηνή που κανένας, ποτέ δεν ξεπέρασε.

Διαβάστε επίσης  Sons of Anarchy: Είμαστε το άθροισμα όσων κάνουμε

 

Σεζόν 7, Επεισόδιο 12(Red Rose): Ο Τζαξ σκοτώνει τη Τζέμα

Ένα επεισόδιο πριν το “τέλος”, ο Τζαξ μαθαίνει την αλήθεια. Η ίδια του η μητέρα σκότωσε την αγαπημένη του. Αφού ήδη έχει πυροβολήσει τον Άνσερ, ακολουθεί τη μητέρα του στον κήπο του πατρικού της σπιτιού και με δάκρυα στα μάτια αποφασίζει να τη σκοτώσει. Ο θάνατος της Τζέμα δεν ήταν απροσδόκητος, αντίθετα πολλοί θα έλεγαν ότι ήταν άκρως αναμενόμενος. Η σκηνή όμως που η μητέρα λέει στον γιο της ότι «είναι όλα εντάξει, μπορείς να το κάνεις, είμαι έτοιμη» και ότι τον αγαπάει από το πιο βαθύ κομμάτι της ψυχής της, στιγμάτισε τους πάντες, και όσους σοκαρίστηκαν και όσους το περίμεναν. Ο Τζαξ έβαλε ένα τέλος στα πάντα με αυτή του την πράξη και τη συνέχεια την ξέρουμε όλοι.

 

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Θεσσαλονίκη. Φοιτητής του τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ με κατεύθυνση την αθλητική δημοσιογραφία και με στόχο να γίνει αθλητικός συντάκτης, αν τον αφήσουν οι σειρές και οι ταινίες. Αγαπάει ιδιαίτερα τα ταξίδια, το μπάσκετ και τα λογοπαίγνια.
Αγαπημένη Τηλεοπτική Σειρά: Sons of Anarchy-
Αγαπημένη Ταινία: Lord of the Rings-The Two Towers-
Αγαπημένο Quote: “All we have to decide is what to do with the time that is given to us”

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η κατάλυση του χρόνου

“Η κατάλυση του χρόνου” φέρει την πολιτική ανατροπή

Ο πολλά υποσχόμενος Μιχάλης Αλμπάτης, μετά την επιτυχία του βιβλίου

Σορτσάκια: Τα trend του καλοκαιριού

Στη λίστα καθώς μπήκε το καλοκαίρι, μπήκαν και τα σορτσάκια,