GoT 7×3: Μία πολυαναμενόμενη συνάντηση είναι γεγονός!

Μετά το τρέηλερ της προηγούμενης εβδομάδας, που μας έδωσε μία ιδέα για το τι πρόκειται να συμβεί στο Dragonstone, οι μέρες δεν περνούσαν αρκετά γρήγορα! Εννοείται πως ακολουθούν SPOILERS!

 

GoT-SpoilersGif

Dragonstone

Μιλάμε, φυσικά, για την πολυαναμενόμενη συνάντηση του Jon και της Daenerys, του Βασιλιά του Βορρά και της Δρακομάνας Καλίσι! Όπως είχαμε δει στο προηγούμενο επεισόδιο, ο Jon ενημερώνεται από τον Sam ότι για τη μάχη με τους White Walkers θα χρειαστεί δρακόγυαλο, το οποίο υπάρχει σε αφθονία στο Dragonstone. Ταυτόχρονα, η Daenerys, η οποία βρίσκεται στο Dragonstone, ενημερώνεται από την Melissandre ότι θα χρειαστεί τη βοήθεια του ίδιου του Jon, αλλά και του Βορρά, προκειμένου να βγει νικήτρια στη δική της μάχη. Έτσι, ο Jon έλαβε μήνυμα δια χειρός Tyrion που τον καλούσε στο Dragonstone, για να γνωρίσει και να υποβάλει τα σέβη του στη βασίλισσα. Στην πρώτη κιόλας σκηνή του τρίτου επεισοδίου, ο Jon και ο Davos καταφτάνουν στις ακτές της Daenerys, όπου τους υποδέχονται ο Tyrion και η Missandei. Και εδώ έχουμε ακόμα μία συνάντηση που έχουμε να δούμε από την αρχή της σειράς, όταν οι δύο άνδρες ταξίδευαν μαζί για το Τείχος. Τώρα ξαναβρίσκονται μετά από πέντε σεζόν και κάτω από πολύ διαφορετικές περιστάσεις: ο ένας από μπάσταρδος υποψήφιος της Νυχτερινής Φρουράς έχει ανακηρυχθεί σε Βασιλιά του Βορρά και ο άλλος από μικρότερος γιος ενός μεγάλου άρχοντα υπηρετεί, πλέον, ως Χέρι της Βασίλισσας που θέλει να εκθρονίσει την αδελφή του. Στο δρόμο για το παλάτι, o Tyrion ρωτά τον Jon για την Sansa και αφού τον διαβεβαιώνει πως ο γάμος τους δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, του λέει πως “είναι πιο έξυπνη από όσο δείχνει“, με τον Jon να απαντά ότι “έχει αρχίσει να το δείχνει“. Αμέσως μετά,  η χαρούμενη αυτή παρέα βρίσκει στο δρόμο της τους δράκους της Daenerys, που εκείνη την ώρα πραγματοποιούν μία κάπως…χαμηλή πτήση. Οι άμαθοι Jon και Davos πέφτουν κάτω για να προστατευτούν ενώ Tyrion και Missandei τους κοιτούν ψύχραιμοι. “Θα σου έλεγα ότι θα τους συνηθίσεις, αλλά η αλήθεια είναι πως δε θα συμβεί“, λέει ο Tyrion στον Jon  καθώς τον βοηθά να σηκωθεί.

Jon Tyrion Missandei Davos

Πάνω από το μονοπάτι, σε ένα λόφο, παρατηρούν από ψηλά τα τεκταινόμενα η ενορχηστρωτής της συνάντησης, Melisandre και ο Varys, που για μία ακόμη φορά της δείχνει την αντιπάθειά του. Απ’ ο,τι καταλαβαίνουμε, η Melisandre κρύβεται στο λόφο, αφού η τελευταία της συνάντηση με τον Jon δεν έγινε και κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, με τον Davos να του αποκαλύπτει τη έκανε στη Shireen και εκείνον να την εξορίζει με την απειλή να τη σκοτώσει αν επέστρεφε στο Winterfell. Η Melisandre, χωρίς να αποκαλύψει την πλήρη αλήθεια στον Varys, του εξομολογείται πως ο ρόλος της τελείωσε αφού έφερε σε επαφή τη φωτιά με τον πάγο και τώρα θα φύγει για το Volantis και όταν εκείνος της λέει πως δεν υπάρχει λόγος να επιστρέψει ποτέ στο Westeros -γλυκούλης όπως πάντα- εκείνη του δηλώνει πως θα επιστρέψει μία ακόμα φορά, καθώς πρέπει να πεθάνει σε αυτόν τον τόπο, όπως ακριβώς και ο ίδιος. (Με γρίφους μιλάει η γερόντισσα και δεν ξέρουμε αν εννοεί κάτι παραπάνω με τα λεγόμενά της αυτά.)

Πίσω στον Jon και την παρέα του που μπαίνουν επιτέλους στην αίθουσα του θρόνου. Οι πόρτες ανοίγουν και εκτός από τους Dothraki, που έχουν παραταχθεί δεξιά και αριστερά, ο αγαπημένος μας μπάσταρδος ( ; ) αντικρίζει τη Daenerys να κάθεται στον θρόνο της και μένει με το στόμα ανοιχτό. Missandei και Davos αναλαμβάνουν τις συστάσεις και ο Tyrion τους συμβιβασμούς, καθώς οι δύο -από τους τρεις- αγαπημένοι χαρακτήρες δεν δείχνουν να τα βρίσκουν τόσο εύκολα. Η Dany επιμένει να την αναγνωρίσει ως Βασίλισσα και να δηλώσει την υποταγή του Βορρά, ενώ ο Jon -αφενός μη γνωρίζοντας καν ποια είναι απέναντί του και αφετέρου έχοντας δει κατά πρόσωπο την πραγματική απειλή των White Walkers- επιμένει πως είναι παιδιάστικο και χάσιμο χρόνου να συζητάνε το ποιος αναγνωρίζει ποιον ως Βασιλιά. Όταν η Daenerys του λέει πως οι Starks ήταν πάντοτε πιστοί στους Targaryen μέχρι την εξέγερση του Robert, ο Jon ανταποδίδει το σερβίς  ανταπαντά ότι “ναι, αλλά ο πατέρας σου έκαψε ζωντανούς τον παππού μου και τον θείο μου”. Και τότε, εμφανίζεται η πρώτη αχτίδα λογικής με τη μορφή μιας συγγνώμης και της παραδοχής ότι ο Aerys Targaryen ήταν ένας κακός άνθρωπος, δια στόματος Daenerys, η οποία συνεχίζει κάνοντας μία περίληψη των περιπετειών της από την αρχή της ζωής της -και της σειράς- μέχρι να φτάσει στον θρόνο του Dragonstone, λέγοντας πως κατάφερε να επιζήσει έχοντας πίστη αποκλειστικά και μόνο στον εαυτό της, την τελευταία ( ; ) Targaryen.

Διαβάστε επίσης  10 Αξέχαστες στιγμές του Gossip Girl: Chuck και Blair

Jon and Daenerys at Dragonstone

Κατά τη διάρκεια του μονολόγου αυτού, η Daenerys έχει πλέον πλησιάσει αρκετά τον Jon, ο οποίος επαναφέρει τη συζήτηση στον στρατό των νεκρών που πλησιάζουν, που τους έχει δει και τους έχει πολεμήσει, αλλά η δρακομάνα παραμένει ασυγκίνητη. Κάπου εκεί, ο Davos δεν αντέχει πια με την αδικία και ξεσπά, αραδιάζοντας την περίληψη των προηγούμενων έξι σεζόν για τον Jon: τη νυχτερινή φρουρά, τη συμμαχία με τους Άγριους, τον πόλεμο με τους νεκρούς, το μαχαίρι που δέχτηκε στην καρδιά -το οποίο δεν αναλύει περισσότερο αφού ο Jon τον σταματά με το βλέμμα- και το πώς κατέληξε να ανακηρυχθεί Βασιλιάς του Βορρά, όχι γιατί το ήθελε ή το δικαιούνταν, αλλά γιατί οι άνθρωποι του Βορρά τον εμπιστεύθηκαν και τον επέλεξαν για αρχηγό τους.  Κάπου εκεί, και επειδή όσο και αν το θέλαμε, δεν γινόταν να φάμε όλο το επεισόδιο με τον Jon και την Daenerys, μπαίνει τρέχοντας ο Varys και ψιθυρίζει κάτι στο αυτί της Dany, η οποία με τη σειρά της λέει στους “καλεσμένους” της ότι θα πρέπει να είναι κουρασμένοι και διατάζει να τους οδηγήσουν στα δωμάτιά τους. Στην ερώτηση του Jon για το αν είναι αιχμάλωτοί της, εκείνη απαντά “όχι ακόμα”. Αυτό για το οποίο ήρθε να την ενημερώσει ο Varys δεν είναι άλλο από την ολοσχερή καταστροφή του στόλου των Geyjoys και η αιχμαλωσία ή δολοφονία των συμμάχων της που επέβαιναν σε αυτόν: Ellaria, Yara, Theon (τον οποίο για καλή του τύχη ψάρεψε το πλήρωμα ενός από τα δικά του καράβια) και Sand Snakes.

King’s Landing

GoT7x3- Euron Geyjoy

Επιστροφή στο King’s Landing, όπου έχει πλέον επιστρέψει ο Euron που κάνει τον γύρο του θριάμβου, με τις Ellaria, Tyene και Yara δεμένες πίσω από τα άλογα να τον ακολουθούν. Ο όχλος εκσφενδονίζει αντικείμενα, η Ellaria απαντά με… ροχάλες, ο κόσμος ζητοκραυγάζει τον κατακτητή Euron και εκείνος εξομολογείται στην ανιψιά του ότι όλο αυτό του ανεβάζει τη λίμπιντο. Πλέον είναι εμφανές τι εννοούσε όταν έλεγε ότι θα φέρει ένα δώρο στη Cersei: η Ellaria και η μοναχοκόρη της είναι πια στα πόδια της. Αφού πρώτα υπόσχεται στον Euron ότι θα πάρει ότι επιθυμεί η καρδιά του ΑΦΟΥ τελειώσει ο πόλεμος -με τον ίδιο να μη χάνει ευκαιρία να το τρίψει στα μούτρα του Jaime- η Cersei είναι ελεύθερη να πάρει την εκδίκησή της από τη γυναίκα που σκότωσε τη δική της μοναχοκόρη.

Διαβάστε επίσης  #SDCC: Νέο τρέηλερ για το Game of Thrones!

Οι δύο γυναίκες από το Dorne είναι αλυσοδεμένες και φιμωμένες στα Μαύρα Κελιά, ενώ την παρέα συμπληρώνουν η Cersei, ο Qyburn και το Βουνό. Μετά από -ακόμα μία- σύντομη περίληψη προηγουμένων για το πώς πέθανε ο Oberyn (RIP), πόσο πόνεσε ο θάνατός του την Ellaria -τόσο που ακόμα και η Cersei κατάλαβε από την κραυγή της πόσο τον αγαπούσε- πόσο άσχημο πρέπει να της φαίνεται που ο Oberyn είναι νεκρός ενώ το Βουνό είναι μπροστά της πιο δυνατό από ποτέ και πώς σκότωσε η Ellaria τη Myrcella, που δεν έφταιγε σε τίποτα, η Cersei εξομολογείται ότι προσπάθησε να διαλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα απένειμε δικαιοσύνη. Τη λύση της έδωσε ο Qyburn, που κατάφερε να βρει ακριβώς ποιο ήταν το δηλητήριο που χρησιμοποίησε η Ellaria και να εξασφαλίσει ένα μπουκαλάκι και για εκείνη. Τότε η Cersei φιλάει την Tyene, ακριβώς όπως είχε κάνει και η Ellaria, και στη συνέχεια σκουπίζει τα χείλη της από το δηλητήριο και πίνει το αντίδοτο, δηλώνοντας πως η τιμωρία της Ellaria δεν είχε τελειώσει εκεί, αφού θα την αναγκάσει να παρακολουθεί το δηλητήριο να δρα και να σκοτώνει αργά και βασανιστικά την κόρη της μπροστά στα μάτια της, για μέρες, μήνες, χρόνια.

Η ίδια η Cersei αμέσως μετά επισκέπτεται τον Jaime και επιδίδονται σε ερωτικές περιπτύξεις (τς τς τς). Το επόμενο πρωί ξυπνούν στο ίδιο κρεβάτι, μια σκηνή που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν εντελώς νορμάλ, αλλά μετά θυμόμαστε ότι είναι αδέρφια. Η πόρτα χτυπά, η Cersei ρίχνει κάτι πάνω της και παρά την παράκληση του Jaime να μην ανοίξει και τους δουν έτσι, εκείνη δηλώνει πως δεν τη νοιάζει ποιος θα μάθει τι και ανοίγει σαν να μη συμβαίνει τίποτα περίεργο. Ακολουθεί μία συνάντηση με τον Mycroft Holmes απεσταλμένο της Iron Bank, τον οποίο προσπαθεί να πείσει να αγνοήσει τα χρέη της και να της χρηματοδοτήσει τον πόλεμο.

Dragonstone (ξανά)

Ο Jon προβληματίζεται που δεν μπορεί να πείσει όσους δεν έχουν συναντήσει αυτοπροσώπως τους White Walkers για την ύπαρξή τους και τότε εμφανίζεται ο Tyrion που του εκμυστηρεύεται ότι τον πιστεύει, αλλά ότι ίσως, αντί να ζητάει από την Daenerys να πολεμήσει κάποιον εχθρό του οποίου την ύπαρξη αγνοεί, θα πρέπει να ζητήσει κάτι πιο απτό και του υπόσχεται πως θα τον βοηθήσει. Ο Jon εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και ζητά το dragonglass για το οποίο ήρθε. Μετά από συνεννόηση με τον Tyrion, η Daenerys του επιτρέπει να το εξορύξει και του προσφέρει και όποια βοήθεια μπορεί να χρειαστεί. Όταν εκείνος τη ρωτά αν τον πιστεύει, εκείνη του απαντά “You better get to work, Jon Snow”.

GoT 7x3 - Jon and Daenerys

Winterfell

Οι πολυναμενόμενες συναντήσεις δεν σταμάτησαν στο Dragonstone. Καθώς η Sansa απολαμβάνει την εξουσία της ως αρχόντισσα του Winterfell, μοιράζοντας αρμοδιότητες δεξιά και αριστερά για τα πάντα, από φαγητό μέχρι πανοπλίες, ο Littlefinger της ψιθυρίζει διαρκώς πράγματα όπως “Να πολεμάς κάθε μάχη κάθε λεπτό, με κάθε πιθανό σενάριο στο μυαλό σου, με όλους ως εχθρούς και όλους ως φίλους σου“. Τότε εκείνη πληροφορείται ότι κάποιος είναι στην πύλη. Η Sansa τρέχει και αντικρίζει τον Bran, που είχε περάσει το Τείχος δύο επεισόδια πριν.

Διαβάστε επίσης  ΠΡΟΣΟΧΗ: «Η οικογένεια βλάπτει»!

GoT7x3- Bran and Sansa

Εκείνη τρέχει χαρούμενη και ανακουφισμένη στην αγκαλιά του, αφού μέχρι πριν δύο σεζόν τον είχε για νεκρό. Εκείνος, από την άλλη, δεν φάνηκε να συμμερίζεται τόσο τα συναισθήματά της. Τα δύο αδέρφια κάθονται στο Ιερό Δέντρο της οικογένειας, με τη Sansa να δηλώνει πως τώρα που επέστρεψε, εκείνος είναι δικαιωματικά ο Άρχοντας του Winterfell. Και πάλι, ο Bran δεν είναι ιδιαίτερα σύμφωνος, αφού όπως της λέει “είναι το Three-Eyed Raven” και πρέπει να μιλήσει στον Jon. Η Sansa δείχνει να μην καταλαβαίνει τι ακριβώς της λέει και τότε, σε μια προσπάθεια να δείξει κάποιο συναίσθημα ( ; ), ο Bran της εξομολογείται ότι λυπήθηκε με όσα της συνέβησαν και ειδικά μέσα στο ίδιο τους το σπίτι και ότι ήταν πολύ όμορφη στον γάμο της, με το άσπρο της φόρεμα. Η Sansa ταράζεται και αποφασίζει να επιστρέψει στο σπίτι, αφήνοντας τον Bran κάτω από το δέντρο.

Citadel

Η αηδιαστική πρακτική του Sam, στην προσπάθειά του να σώσει τον Jorah από το greyscale φαίνεται πως είχε αποτέλεσμα, αφού όπως φαίνεται, ο δεύτερος έχει απαλλαγεί πλήρως. Το μόνο που έχει μείνει είναι ένας άσχημα τραυματισμένος εξωτερικός ιστός. Ο Archmaester τον εξετάζει και επιβεβαιώνει πως είναι πλέον υγιής και μπορεί να φύγει. Στην ερώτηση του Sam για το πού θα πάει, η απάντηση είναι η αναμενόμενη και φυσικά, αυτή που θέλουμε να ακούσουμε: θα επιστρέψει στη Daenerys.

GoT 7x3 - Sam

Λίγο αργότερα, ο Sam βρίσκεται στο γραφείο του Archmaester που φυσικά έχει καταλάβει πώς ακριβώς θεραπεύτηκε ο Jorah και τον συγχαίρει που τα κατάφερε. Παρόλο που ο πρώτος περίμενε κάποια επιβράβευση για το κατόρθωμά του, ο δεύτερος του δήλωσε πως η επιβράβευσή του είναι ότι δεν θα αποβληθεί και τον έστρωσε κατευθείαν στη δουλειά.

Casterly Rock & Highgarden

Ο στρατός των Unsullied εισβάλλει στο προπύργιο των Lannister με τη βοήθεια των υπονόμων που σχεδίασε ο ίδιος ο Tyrion, πιστεύοντας ότι έχουν καταφέρει να ξεγελάσουν την Cersei. Πολύ σύντομα, ο Geyworm αντιλαμβάνεται ότι παραήταν εύκολο για να είναι αληθινό, και κοιτώντας προς τη θάλασσα βλέπει τα πλοία της Daenerys να έχουν καταστραφεί από αυτά του Euron Greyjoy. Άφαντος, όμως, είναι και ο στρατός των Lannisters, που με τη βοήθεια των Tarly και του Bronn, προελαύνει στο Highgarden.

GoT 7x3- Olenna

Μετά την εύκολη κατάκτηση του κάστρου, ο Jaime επισκέπτεται την Olenna στα διαμερίσματά της. Εκείνη γνωρίζει ήδη τι πρόκειται να συμβεί και αφού πίνει το κρασί με το δηλητήριο που της προσφέρει ο Jaime, του εξομολογείται ότι εκείνη ήταν που σκότωσε τον Joffrey! Αντίο, λαίδη Ολέννα, θα μας λείψεις εσύ και το υπέροχο δηλητήριό σου. 

 

Προσεχώς…

To trailer του επόμενου επεισοδίου, που θα έχει τίτλο “Spoils of the War” προμηνύει ακόμα μία πολυπόθητη συνάντηση. Μπορείτε να την εντοπίσετε;

Πειραιώτισα με καταγωγή από την Κρήτη, γεννημένη πριν από περίπου ένα τέταρτο του αιώνα (του 20ού τσεκαρισμένο, αν και απίστευτο καμιά φορά!) και λάτρης της Jane Austen! Marketer, fashion lover, TV junky, βιβλιοφάγος, παιδί των 90s και γενικότερα ονειροπόλος, καθότι Ιχθύς!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αφιέρωμα στην συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου

Την συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου την γνωρίσαμε μέσα από το νέο
Ποιες είναι οι 5 τροφές που χαρίζουν καλή ψυχική υγεία

Ποιες είναι οι 5 τροφές για καλή ψυχική υγεία

Πολλές φορές η ζωή μας οδηγεί σε έντονο άγχος και